Şimdi Ara

Kartlarımmı Yetmiyor Crysis3mü Sorunlu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Miyaw1

98 den yakin zamana surekli oyun oynadim. Son zamanlarda artik eskiden aldigim zevki almamaya basladim yeni cikan oyunlardan. Crysis dediler oynadik ilk bolum oo yeni ortam falan sonra bayatladi. Skyrim dediler oynadim ayni gene ilk baslarda super sonra gene bayat. Oyunlarda grafikler cok ilerledi ama bir turlu kendimi oyuna kaptiramiyorum artik.

Yani benim hayatimda en cok zevk aldigim oyunlar starcraft ve heroes du. Oyunlarin 2 si cikti 4 5 6 si cikti ama bir turlu ne starcraft tan aldigim zevki nede heroes 2-3 den aldigim zevki alabildim.

Bak nasil bir yorum buldum.

Zaten Battlefield ve Crysis'dan baska devrim yapacak bir oyun yok ki piyasada.

Hemen hemen hiç kimse, yoğun olarak oynamaya başladığı zamanlarda oynadığı oyunlardan aldığı zevki sonrasında alamamıştır. Mesela benim için de Colin Mcrae 2 harikadır. Ara ara oynarım hâlâ.
    Bulduğun yorum kime aitse artık, gözünü onunla açmışyır belki.

quote:

Oyunculuk kavramini aciklarsan iyi olur ama hala aklima takildi. Cunku cok iddiali konustun gibi geldi.

Kimseyle sidik yarıştırma derdinde değilim. O yaşları geçeli çok oldu. Onu gençler yaparlar.

Yorumuma cevaben yazdığın "Goruntuye bakmak icin oynuyorsan zaten oyunu oynamiyorsundur" sözüne kızıp öyle yazdım. Herkesin kendi ekran kartının kaldırdığı nisbette, maks akıcılığı ön planda tutarak ayar yapması gerektiğini düşünüyorum. Orada bazı ayarların kapatılmasıyla ilgili mesajımı kafamdan sallama olarak değil, belki onlarca deneme sonrasında buldum. O ayarları yaptığımda hem oyunun akıcılığı artıyor, hem FPS artıyor, hem de görüntüde bir kayıp olmuyor.

İlla en yüksek ayarlarda oynayacağım diye oyunun akıcılığından taviz veremem. Misal olarak AA'yı 8X açmanın ekstra nekatkısı var görselliğe? Hiç. Bu sebeple 2, en fazla 4X açarım. Bahsettiğim ayarlar, işte bunun gibi kısıldığında görüntüde kayba sebep olmayan ayarlar.

• kartın yetmiyor evet.
  • 7970 6GB al kökle ayarları tabii mikroskopla görülebilecek fark yaratan harika grafiklerle oyunu oynama sadece oyundaki çimlere bak... Anlamıyorum ki zaten aksiyon sırasında siz gidip te adamın saç tellerinin anti-aliasngine mi bakıyorsunuz? Eğer takıntınız varsa öyle alın iki tane ARES II ultrada 120-130 fps alırsınız... Tabii bir araba fiyatına mikroskopla bile anca göreceğinizfarklar için araba fiyatı harcamak... Hatta o bile değil sadece Settings>Graphics bölümünde ultra yazması için... Bilmiyorum bazıları için değiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

7970 6GB al kökle ayarları tabii mikroskopla görülebilecek fark yaratan harika grafiklerle oyunu oynama sadece oyundaki çimlere bak... Anlamıyorum ki zaten aksiyon sırasında siz gidip te adamın saç tellerinin anti-aliasngine mi bakıyorsunuz? Eğer takıntınız varsa öyle alın iki tane ARES II ultrada 120-130 fps alırsınız... Tabii bir araba fiyatına mikroskopla bile anca göreceğinizfarklar için araba fiyatı harcamak... Hatta o bile değil sadece Settings>Graphics bölümünde ultra yazması için... Bilmiyorum bazıları için değiyor.

Kiminin de alışkanlığı o.

Y<ni arkadaş yukarıda örnek verdim.

Sigaraya ayda 300 yani yılda 3600TL vereceğime donanıma 3600TL verip aynı keyfi daha zararsız biçimde alıyorum diyebilir adam.

Kaldı ki zaten öyle 7970 ARES ile CF falan kuran adamda genelde boşa almaz. Bütün gün oyun başındadır para kazanıyordur o işten falan. Cidden günümüzde oyun oynayarak ta para kazanılıyor. Bişliyorsunuz müsabakalar var. OC için de öyle yani adamlar havasına mı sıvı azot falan kullanıyor. Sıvı azot mu üretiyorlar. Yooooo. AMD intel NVidia Asus MSI vb firmalar bu adamlara para basıyor benim kartımı kullan OC rekoru kır da markam hava yapsın diye.

Hani yardım ya yapıyorum. Eğer alacaklarımın hepsini tahsil edebilseydim forumdan iki hevesli kullanıcıya eski 6850 lerimi hediye edecektim. Ama malesef mart oldu hala doğru dürüst ödeme gelmedi. Mecbur gene paraya çevireceğiz kartları. Ulan hep bu iyi niyetimden çekiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Oyun sorunlu değil. DX11 modlu hangi oyundaki grafikleri o ayarda açsan, aynı sorunu yaşarsın.

BF3 te dx 11 ve ben gtx 680 top ile, 64 kişilik multiplayer maplerinde bile, crysis 3 ten iki üç kat daha akıcı bir oyun deneyimi yaşamıştım.
  • !

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın ama crysis 3 ün böyle olmasını oyuncular istedi. sistem kasmayan bir crysis i kimse tınlamıyor. adamların prestij oyunu oldu bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

BF3 te dx 11 ve ben gtx 680 top ile, 64 kişilik multiplayer maplerinde bile, crysis 3 ten iki üç kat daha akıcı bir oyun deneyimi yaşamıştım.

Öncelikle şunu bilmek gerekir. İki oyunun çıkış tarihleri aynı değil. İkinci husus, grafik konusuna tabiri caizse Allah ne verdiyse abanacaklarını Cevat bey söylemişti zaten. Yani, Crysis 3'teki detay BF3'tekinden fazla. Bir de, AA başta olmak üzere diğer ayarlar aynı mı?

Tüm bunlar bir yana, benim bahsettiğim, oyunu ful ayarlarda oynarken ki ayarlar değil, bahsettiğim ayarları kısarak oynarken ki ayarlar için geçerli. Ben bu ayarları belli ölçüde kısarak, sistemi kasmakla meşhur, yeni oyunlardan FarCry 3'te bile akıcılık elde ediyorum. İlla bütün ayarlar sonda olsun diye kasarsanız, sisteminiz de kasılır ve siz ekran kartınızın yetersiz olduğunu düşünmeye başlarsınız. Onların sitedikleri de aten bu. Tâ ki habire daha üst model kart satılsın.

• Konuyu açan kişi banlanmış. Kimin fake hesabıydı acaba?
  • quote:

Konuyu açan kişi banlanmış. Kimin fake hesabıydı acaba?

forumda mixer diye tabir edebileceğimiz bir çok kişi türedi son zamanda
  • Neden fake hesap açılmaya ihtiyaç duyuluyor ki ? anlamadım ?
  • quote:

quote:

Öncelikle şunu bilmek gerekir. İki oyunun çıkış tarihleri aynı değil. İkinci husus, grafik konusuna tabiri caizse Allah ne verdiyse abanacaklarını Cevat bey söylemişti zaten. Yani, Crysis 3'teki detay BF3'tekinden fazla. Bir de, AA başta olmak üzere diğer ayarlar aynı mı?

Tüm bunlar bir yana, benim bahsettiğim, oyunu ful ayarlarda oynarken ki ayarlar değil, bahsettiğim ayarları kısarak oynarken ki ayarlar için geçerli. Ben bu ayarları belli ölçüde kısarak, sistemi kasmakla meşhur, yeni oyunlardan FarCry 3'te bile akıcılık elde ediyorum. İlla bütün ayarlar sonda olsun diye kasarsanız, sisteminiz de kasılır ve siz ekran kartınızın yetersiz olduğunu düşünmeye başlarsınız. Onların sitedikleri de aten bu. Tâ ki habire daha üst model kart satılsın.

Ben betasını oynadım ve o oyun dinamiklerinin, bu kadar yüksek ekran kartı performansı hakketmediği kanısına vardım. Zaten hikayesini de bitirmedim betadan sonra. Oynamadım bile. Her ne kadar bf3 ten sonra çıkmış ta olsa, Cryengine 3, bende bir Frostbite 2 etkisi bırakamadı diyebilirim. Bunun bir örneği de, AC3 te mevcut. GTX 670 SLI düzeninde dahi full ayarda 50-60 fpsnin üstüne çıkamaması bir saçmalıktan ibaret. Öyle ki; oyunlarda ayrıntıya abanmanın bir marifet olmadığının en açık göstergesidir crysis 3 bence.

Tabi tüm bunların benim görüşüm olduğunu da ekleyeyim.

• forumda soru sorup konu başlığı açan kişilerin başlığı takip etmemesinin bir ceza olmalı.. belki böylece sazan başlık açılması caydırıcı olurda iyi niyetli insanların boşa yardım etme çabası ve gayreti de örselenmez. bu gidişle sorunu olanlara yardım edecek kimse bulmak zor olacak forumda, haberiniz ola!
  • quote:

Ben betasını oynadım ve o oyun dinamiklerinin, bu kadar yüksek ekran kartı performansı hakketmediği kanısına vardım. Zaten hikayesini de bitirmedim betadan sonra. Oynamadım bile. Her ne kadar bf3 ten sonra çıkmış ta olsa, Cryengine 3, bende bir Frostbite 2 etkisi bırakamadı diyebilirim. Bunun bir örneği de, AC3 te mevcut. GTX 670 SLI düzeninde dahi full ayarda 50-60 fpsnin üstüne çıkamaması bir saçmalıktan ibaret. Öyle ki; oyunlarda ayrıntıya abanmanın bir marifet olmadığının en açık göstergesidir crysis 3 bence.

Tabi tüm bunların benim görüşüm olduğunu da ekleyeyim.

Oyunun betasını ben de oynamıştım ve açıkçası 1 saat zor dayanmıştım. Ama orjinalinin öyle olmadığı konusunda sizi temin edebilirim. Adamlar oyunun grafiklerini bu sefer öyle bir yapmışlar ki, değil monitörde, elinizde olsa da devâsâ 4K TV'de bile oynanasanız, grafiklerde bir pikselleşme göremezsiniz sanırım.

Sistemi kasmasının öncelikli sebebi bu. Bundan dolayı oyunu ultrada oynamanın mantıksızlığından bahsettim hep. Aynı durum önceki oyun için de geçerliydi. En ufak detaya dikkat etmeme rağmen, ultra ile eksrem detay arasında bir fark göremedim mesela. Aynı durum gölgeler, efektler ve AA için de geçerli. Detayı High veya ekstrem, AA'yı 2X (en fazla 4X), gölgeleri ve efektlerin tümünü de ortaya çekip oynamasını tavsiye ediyorum bu sebeple herkese. Düşük sistemler de bu ayarlar efekt ve gölgelerden başlayarak daha da kısılır. Bu ayarlarda hem sisteminizdeki kasma gidip oyun akıcı hale gelir, hem de oyundan alacağınız FPS 2 kat, belki daha artar. Üstelik grafik olarak herhangi bir kayıp olmadan. Bu dediğimi ben DX11 modlu kendi oynadığım bütün oyunlarda denedim ve soun aynı.

Cry Engine 3'ün FrostBite'ten daha iyi olduğu veya olmadığı konusunda birşey diyemem. Bu göreceli olabilir ama şunu söylemeliyim: Bazı arkadaşlar, oyun ile oyun motorunu karıştırabiliyorlar. Mesela, uzaylılardan hoşlanmayanlar, Crysis'i de beğenmiyor.

Oyunun sistemi bu kadar zorlayıcı minik detaylara sahip olmasının başlıca sebebi aslında biz oyuncular olduk. Crysis 1 ilk çıktığında sistemleri ne kadar zorladığını herkes biliyor. Bu sebeple Crytek, sonraki oyunu detaylarda kısmaya giderek kasma olmasını engelledi. Oyun aynı zaman çok iyi de optimize edilmişti. Ancak oyuncular, detaylardaki bu kısmadan hoşnut olmayınca Crytek, zaten elinde bulunan yüksek detayl ve DX11'e dair 2 yama yayınladı oyun için. Arada çok fark vardı. İşte ikinci oyunun (ilk oyuna nisbeten) düşük olan detayından şikâyetlenilmesi gibi 3. oyunda da benzeri bir durum bir durumla karşılaşmamak için detayları bu kadar yüksek olarak çıkarttı.

• Hangi ayarda olursa olsun GTX Titan 39 Avg. Gibi bir fps değerini hak etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Orijinalden alıntı: N.Aksel

quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar
    Açacağım...
    Şimdilik forumdaki parayı kumdan süpürüp te yerini bize söylemeyen mendeburları tespit ediyorum.
    Konuyu açıp ekibi oluşturacağız.
    Sonra bunları ULAYTEM birimine alıp yüklerinden kurtararak tedavi edeceğiz.
    Hocam benide alın aranıza.
    Confuest arkadaşın benimle dalga geçtiği şekilde: 3770K'ma darboğaz yapan bir 5870 1gb 256 bit ekran kartım var.

Yerin hazır.

Hd 5450 min fx 6100 e darbogaz yaptigi gunler aklima geldi be. cag atlamisim resmen. herneyse banada biyer hazirla gelelim bari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hangi ayarda olursa olsun GTX Titan 39 Avg. Gibi bir fps değerini hak etmiyor.

Orası öyle ama kimse 8X AA'nın saçmalığından bahsetmiyor. 4X, belki 2X üzerinin oyuna bir katkısı olmaması bir tarafa, FPS'yi deli gibi düşürüp, sistemi kasması da cabası.
    Hangi siteydi, şimdi hatırlayamadım ama oyun testlerini oyunda fazlası olsa bile AA'yi 4X'teyken test ediyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 23 Mart 2013; 0:30:06 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.