Şimdi Ara

KARTUŞ DOLUMU HAKKINDA BİLGİLER (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
11
Favori
190.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, hp 1410 psc yazıcım kartuş hatası vermeye başladı. "Kartuş uygun değil" gibi bir mesaj çıkıyor, başka bir 1410'dan aldığım kartuşu denedim, aynı hatayı vermeye devam etti. Sorunu nasıl çözebilirim? Teşekkürler..
  • kartuşu taktığınız yuvada, karşı cephede sarı renkte temas noktaları göreceksiniz. o bölgeyi ıslak mendille (makine kapalı iken) temizleyin, sonra bir peçete ile kurulayın. Aynı şekilde kartuşun üzerindeki temas noktalarını da temizleyin. sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

quote:

Orjinalden alıntı: umutlu42

Merhaba, hp 1410 psc yazıcım kartuş hatası vermeye başladı. "Kartuş uygun değil" gibi bir mesaj çıkıyor, başka bir 1410'dan aldığım kartuşu denedim, aynı hatayı vermeye devam etti. Sorunu nasıl çözebilirim? Teşekkürler..
  • yanıtınız için teşekkürler, kartuş ve kartuş yuvasını belirttiğiniz gibi temizlemiştik. Yine olmamıştı, bugün çözümü şöyle bulduk; kartuşu kartuş yuvasına takıp, sağa sola soğru biraz salladık, oldu. Temassızlık varmış demekki. İkinci bir sorum olacak:Maddi durumu kötü olan bir öğrencime benq çok fonksiyonlu yazıcı satmışlar.. kartuşu ilk dolumda bozulmuş ve şimdi kullanım dışı.. muadil hesaplı kartuş bulmak mümkün mü? Yoksa en iyisi, kartuşu problemsiz dolan başka bir yazıcı almak mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: Bir_Bilen

kartuşu taktığınız yuvada, karşı cephede sarı renkte temas noktaları göreceksiniz. o bölgeyi ıslak mendille (makine kapalı iken) temizleyin, sonra bir peçete ile kurulayın. Aynı şekilde kartuşun üzerindeki temas noktalarını da temizleyin. sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

quote:

Merhaba, hp 1410 psc yazıcım kartuş hatası vermeye başladı. "Kartuş uygun değil" gibi bir mesaj çıkıyor, başka bir 1410'dan aldığım kartuşu denedim, aynı hatayı vermeye devam etti. Sorunu nasıl çözebilirim? Teşekkürler..

• Benq yazıcıyı elden çıkarın muadil kartuşunu bulmak neredeyse imkansız. Kartuşlar çok nazik çabuk bozulur.

quote:

yanıtınız için teşekkürler, kartuş ve kartuş yuvasını belirttiğiniz gibi temizlemiştik. Yine olmamıştı, bugün çözümü şöyle bulduk; kartuşu kartuş yuvasına takıp, sağa sola soğru biraz salladık, oldu. Temassızlık varmış demekki. İkinci bir sorum olacak:Maddi durumu kötü olan bir öğrencime benq çok fonksiyonlu yazıcı satmışlar.. kartuşu ilk dolumda bozulmuş ve şimdi kullanım dışı.. muadil hesaplı kartuş bulmak mümkün mü? Yoksa en iyisi, kartuşu problemsiz dolan başka bir yazıcı almak mı?
    quote:

kartuşu taktığınız yuvada, karşı cephede sarı renkte temas noktaları göreceksiniz. o bölgeyi ıslak mendille (makine kapalı iken) temizleyin, sonra bir peçete ile kurulayın. Aynı şekilde kartuşun üzerindeki temas noktalarını da temizleyin. sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

quote:

• arkadaşlar bende epson dx7450 model yazıcı var.
    bildiğim kadarıyla bunun kartuşları çipli bu kartuşlara dolum yapma imkanım yok mu
    yani boyalar bitmeden doldurtamazmıyım bu kartuşları şuanda çok az kaldılar henüz bitiyor uyarısı vermedi doldurma şansım yok mu
  • Bir Bilen Abi,
    bende canon ip1500 yazıcı var. mürekkep tankı baskı kafasından ayrı olduğu için dolumu çok basit ve dolumunu kendim yapıyorum. ama bir süre önce bir uyarı aldım programdan ilk önce anladığım servise götür tarzı bişiydi. program ingilizce olduğu için tam bişi anlamdım. ama internetten yaptığım çeviri sonunda uyarının türkçesi şu:

atık tankı dolmuştur. lütfen servise götürünüz...

şuan elimdeki kartuşlar orjinal değil. orjinalleri kim bilir nerdedir. internette yaptığım araştırmaya göre bu atık tankı durumunun bi resetleme olayı varmış ama ben bir türlü benim modele uygun bir yapılış bulamadım. bu resetleme olayı dogru mudur? eger dogru ise yardım edebilir misin? 1.5 senedir ne güzel yazıcımla doldur boşalt kullanıyordum...şimdiden teşekür ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cannabis

arkadaşlar bende epson dx7450 model yazıcı var.
    bildiğim kadarıyla bunun kartuşları çipli bu kartuşlara dolum yapma imkanım yok mu
    yani boyalar bitmeden doldurtamazmıyım bu kartuşları şuanda çok az kaldılar henüz bitiyor uyarısı vermedi doldurma şansım yok mu

arkadaşım senin kartuşlar çipli olduğu için 2. nesil çip resetleyici alman gerekir oda 25 ytl cıvarı kartuşun göstergesi %25 altına düştümü resetleyemezsin bide bu kartuşları ayriyetten delik açmak gerekiyor çünkü ağızdan şırıngayla zerk edemiyorsun bide bu konuda acemiysen hiç kartuş doldurmadıysan yapa bilme ihtimalin çok düşük

bana kalırsa 25 ytl resetleyiciye vereceğine 39 ytl ye oto reset kartuşlardan al ben öyle yaptım şahane bişey doldurmak için yazıcıdan bile çıkarmıyorum 4 tane şırıngayla içlerine zerk ediyorum okadar
    ha hiç mürekkeple uğraşmak istemiyorum diyorsan ciss dene forumda var araştır kafana yatarsa bu da bir alternatiftir

• quote:

Yazıcınızın siyah kartuşu pigment, renkli kartuşu dye bazlı mürekkep kullanır. Siz de en iyi kaliteyi almak istiyorsanız mürekkep tercihinizi bu yönde yapın. Piyasada satılan bir çok mürekkep var, Türk malı, çin malı, kore malı, alman ve amerikan... Alman ve Amerikan menşeyli mürekkep almanızı öneririm.

quote:

Orjinalden alıntı: joe_black

@Bir_Bilen hocam, HP 5180 i sadece fotoğraf basmak için kullanıyorum. Mürekkep olarak ne önerirsiniz. Birde dye ve pigment bazlı mürekkepler var. Fotoğraf için hangisi kullanılıyor.

Hocam marka olarak belirtmekte bir mahsur yoksa marka olarak yazmanız mümkün mü? Oldukça yabancı olduğum bir konu da

• Merhaba Arkadaşalar,

Canon mp210 marka bir yazıcım var. Kartuşları cl-38 model.Mürekkebin bitmek üzere die bir uyarı alıyorum. Kartuşumu kendim doldurmak istiyorum. Ama bu modelin chipli olduğunu duydum. Doldurabilirmiyim?
  • Ben HP F4180 çok fonksiyonlu yazıcı almayı düşünüyorum.Bu yazıcının kartuşlarını doldurmak kolay mı bir arkadaşın dediği gibi pelikan 4001 siyah mürekkep ile doldurmak problem yaratır mı çiplimi veya çip problem yaratırmı çok soru oldu ama cevaplarsan sevinirim.HP 21 (C9351A) ve yüksek kapasiteli olarak HP 54 (CB334A) kartuş kullanıyormuş.Dolum kolaymı ve çip sorun yaratırmı bilgi verirsen sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberjackal -- 12 Şubat 2008; 18:30:20 >
  • Bir_Bilen kardeş
    Hp Photosmart 2575 Yazıcı için kartuş dolumu mümkünmüdür.Mümkün ise kolaymıdır?
    Teşekkürler.
  • Arkadaslar, Benim de Cannon mp160 in kartuslari bosalmaya basladi, uyari veriyor yakinda biter. Doldurtmak istiyorum ama onceki deneyimlerimden sonra biraz cekinceliyim.

Daha once hp yazici kullaniyordum. Ilkinde 1 kere doldurttuktan sonra ikincisi olan hp5740 da ise doldurulan kartusu bir daha gormedi.

Sorun bozukluk ya da baska birsey degildi. Kartuslari takiyorum ama makina halen kartus yok veya bitti moduna geciyor ve kesinlikle basmiyor. Ben de yeni kartus almak yerine yakin fiyata yeni printer almistim yine. Ama bu cannon da da ayni sey olsun istemiyorum, artik gina geldi, su kartuslari doldurup kullaniyim.

Simdi kendim mi doldurayim(kendim doldurmak isterim ama murekkep temini vs. biraz dertli), birine mi yine doldurtayim yoksa hic doldurtmayip yine printer mi bakayim!... Bu arada Ankaradayim

Ayrica Su kartuslarla ilgili uretici firmalarin attigi palavralardan da sikilmaya basladim.

- Doldurdugunuz kartus printerinize zarar verir.
    Hadi ordan! ama hadi diyelim verdi kac yazar!!! zaten yeni kartusa vericegim paraya printerin yeni modelini aliyorum umrumdami artik printerin bozulup bozulmamasi, bir kere bile calismasi benim icin kar!
    -Garantiyi bozar.
    Ne alaka? Kartus dedigin kullanilip atilan sarf malzemesi, hadi diyelim kartus bitti, attim kartuslari makinanin garantisini vermiycek misin? Disaridan alinabilecek sarf malzemesi ile garanti nasil birlestirilir?

Neyse...

• ARKADASLAR YENI HP PHOTOSMART C5280 ALDIM. KARTUSLAR HP 350 351. BEN BUNLARI DOLDURMAK ISITIYORUM. SORUM DOLDURMAK ICIN UZERINDEKI ETIKETI KALDIRIYORUZ. DOLDURUYORUZ. DOLDURDUKTAN SONRA HIC HAVA ALMAYACAK SEKILDE MI KAPATIYORUZ. YANI USTDEN HIC HAVA ALMAMASIMI LAZIM. SANIRIM O ETIKITIN ALTINDA HAVA ALMASI ICIN KANAL VAR.
  • Merhaba öncelikle bir-bilen arkadaşıma verdiği bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim ben ek iş olarak kartuş ve toner dolum işi düşünüyorum amatörce birşeyler öğrenip uygulama yapmaya başladım ancak araştırmalarım içinde renkli kartuşların renk yuvaları hakkında pek bilgi bulamadım sadece HP 22 hakkında bir bilgi buldum konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim ayrıca isterseniz kartuşların dolum miktarı ve kaç kez dolacağı hakkında bir liste var onuda paylaşabilrim. Saygılar
  • Merhaba Bir_Bilen
    benimde size bir sorum olacak
    hp C4200 yazıcımın siyah kartuşu bitmek üzere,
    foruma nerede doldurtabileceğim hakkında bilgi almak için girmiştim fakat ilk sayfadaki yazınızı okudum.
    İmzanızda satışta olan dolum seti benim C4200 ün kartuşlarına uygun mudur?
    Çok becerikli biri değilimdir, bu işlem kolayca yapılabilir mi? Dolum setinin yanında her kartuşa göre ayrıntılı açıklama var mı?
    İlginize teşeşkkür ederim. İyi forumlar...
  • Ufak bir sorum daha olacak
    Hp C4200 yazıcım bazen birden fazla kağıt alarak basmaya çalışıyor. Kullandığım kağıdın özelliklerini bilmiyorum fakat bana önereceğiniz ağırlıkta ve önerebileceğiniz marka yazıcı kağıdı var mı?
  • Bir_Bilen arkadaşa bir sorum olacak:
    Canon MP610'un kartuşları dolum yapılabiliyor mu?Dolum setleri var mı?
    Bilgi verirseniz sevinirim
  • canon kartuşlarının dolumu hakkında döküman varmı...?
  • HP deskjet 1400 model yazıcım var.2 ay önce alındı.Renkli hiç kullanılmadı siyah-beyaz ile yaklaşık 50-60 sayfa yazıldı.Kartuş az uyarısı alıyorum ve de bayağı silik çıkıyor.Kartuş numaraları da HP 21,22.İlk sayfadan bunların da doldurulabildiğini okudum.Size sormak istediğim bu kartuşları en ucuz ve kolay yoldan nasıl doldururum?Hangi kitleri almalıyım?
  • selam
    elimde 2 adet yazıcı var kardeşimein canon mp210 ve benim canon ip1800
    ikisininde renkli kartuşunun başını yedim
    kardeşimdeki kartuş deneme baskısı aldığımda koyu renk mavi sorunsuzken açıkrenk mavinin sadece yarısı çıkıyor.temizleme solüsyonu nozzle temizleyici ne yaptıysam fayda etmiyor.
    Kendi ip 100 yazıcımın renkli kartuşunuda 1 kez doldurup kullandıktan sonra iptool programı ile resetledim.Başlarda program düzgün çalışıyordu .Fakat sonra kartuş bozuldu.ip1800 de mp210 da renkli kartuşu görmüyor kafayı yedikten sonra kartuşu kırıp attım.
    Size sorun :
    cl-38 yada cl-41 muadil yada fabrika ortamında yenilenmiş ucuz yollu kartuş bulabilirmiyiz.
    2 sorum açıkrenk mavinin sadece yarısı çıkan kartuşu kurtarabilirmiyiz?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.