Şimdi Ara

KARTUŞ DOLUMU HAKKINDA BİLGİLER (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
11
Favori
190.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • verdiğiniz linkteki adres açmıyor bi yanlışlık mı yapıyorum acaba
  • link çalışıyor tekrar deneyin.

quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

verdiğiniz linkteki adres açmıyor bi yanlışlık mı yapıyorum acaba
  • Bir bilen:

Öncelikle:
    Yazıcı:HP C7180
    Kartuşlar:HP 363 SERİSİ

Sorularım:
    1)kartuşları doldurmak için 1 kalite mürekkep seti sipariş vermek istiyorum
    2)Üstünden çivi ile delik açarak yapacağımızı söylemişsin.Bunu yapmak ile satılan dolduralibilir kartuşlardan almak arasında ne gibi farklılıklar var.

*kartuşlarım bitti acil cevap alabilirsem hemen sipariş vermek istiyorum.
  • doldurulabilir kartuşların otomatik chip resetleme özelliği var. Başka bir artısı yok. 363 serisi kartuşlarda chipler sorun çıkartmadığına göre fazladan masraf edip doldurulabilir kartuş almana gerek yok.

Sipariş için vlkn79@hotmail.com adresine mail yazabilir yada msn ile bilgi alabilirsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: musyun

Bir bilen:

Öncelikle:
    Yazıcı:HP C7180
    Kartuşlar:HP 363 SERİSİ

Sorularım:
    1)kartuşları doldurmak için 1 kalite mürekkep seti sipariş vermek istiyorum
    2)Üstünden çivi ile delik açarak yapacağımızı söylemişsin.Bunu yapmak ile satılan dolduralibilir kartuşlardan almak arasında ne gibi farklılıklar var.

*kartuşlarım bitti acil cevap alabilirsem hemen sipariş vermek istiyorum.

• Merhaba ben bişey sormak istiyorum HP351 renkli kartuşun içinde kaç ml mürekkep basacağım 3 ayrı renk var her renk odasına kaç ml basmam gerekir ? Hp350 yi sabah doldurdum 4ml bastım bi sorun yok fakat renkli kartuşa ne kadar basacağımı bilmiyorum? Yardımcı olursanız seviniirm?...

Karuşlar yazıcı ile birlikte gelen kartuşlardır. xl değil kapasiteleri..

Saygılar....
  • Her renge 1 er ml basman yeterli

quote:

Orjinalden alıntı: ShaDoW_17

Merhaba ben bişey sormak istiyorum HP351 renkli kartuşun içinde kaç ml mürekkep basacağım 3 ayrı renk var her renk odasına kaç ml basmam gerekir ? Hp350 yi sabah doldurdum 4ml bastım bi sorun yok fakat renkli kartuşa ne kadar basacağımı bilmiyorum? Yardımcı olursanız seviniirm?...

Karuşlar yazıcı ile birlikte gelen kartuşlardır. xl değil kapasiteleri..

Saygılar....
  • @Bir_Bilen

İlgilendiğin için sağol iyi çalışmalar kolay gelsin

Saygılar...
  • teşekkür ederim, saygı bizden efendim

quote:

@Bir_Bilen

İlgilendiğin için sağol iyi çalışmalar kolay gelsin

Saygılar...
  • bı r bilen kardeş hp 5780 office jet 350 kartuşu doluyormu ...lutfen cevap..
  • HP 363 KARTUŞLARIMI tepesinden delip dolum yapacağım.fakat forumda sorduğum soru üzerine:
    "Bu kartuşları tepelerinden, herhangi bir yerinden delerek doldurabilirsiniz, evet. Fakat bu kartuşları kullanan yazıcılar mürekkebi tamamen bitirirlerse kendi kendilerini kilitlemektedir. Siz dolumu orjinal kartuşlara yapacağınızdan çıplak gözle içerideki mürekkep seviyesini göremeyeceksiniz. Bu yüzden içerideki mürekkebin ne zaman tükenip yazıcıyı kilitleyeceğini bilemezsiniz. Bu riski aldığınız ve dikkat ettiğiniz sürece dolum işlemini yapmanızda sakınca yoktur."

cevabını alınca ne yapacağımı bilemedim bir de kaç ml koyacağımı bilmiyorum?
    Lütfen bu konu hakkında yardımcı olun
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEMİRCİEFE

bı r bilen kardeş hp 5780 office jet 350 kartuşu doluyormu ...lutfen cevap..

evet 350 numara kartuş kolaylıkla doldurulmaktadır.
  • 363 tipi kartuşlara 10 ar cc basmanız yeterlidir. Ayrıca kartuşta mürekkep olduğunu anlamak için elinize alıp sallarsınız ve içindeki sesi dinlersiniz. 300-400 çıktıda bir üşenmeyip kartuşlarınızı kontrol ederseniz hiçbir sorun yaşamazsınız. Dolan kartuş denen şeylerden almanıza lüzüm yok.

quote:

Orjinalden alıntı: musyun

HP 363 KARTUŞLARIMI tepesinden delip dolum yapacağım.fakat forumda sorduğum soru üzerine:
    "Bu kartuşları tepelerinden, herhangi bir yerinden delerek doldurabilirsiniz, evet. Fakat bu kartuşları kullanan yazıcılar mürekkebi tamamen bitirirlerse kendi kendilerini kilitlemektedir. Siz dolumu orjinal kartuşlara yapacağınızdan çıplak gözle içerideki mürekkep seviyesini göremeyeceksiniz. Bu yüzden içerideki mürekkebin ne zaman tükenip yazıcıyı kilitleyeceğini bilemezsiniz. Bu riski aldığınız ve dikkat ettiğiniz sürece dolum işlemini yapmanızda sakınca yoktur."

cevabını alınca ne yapacağımı bilemedim bir de kaç ml koyacağımı bilmiyorum?
    Lütfen bu konu hakkında yardımcı olun

• babamda siyah kartuşu şırınga ile dolduruyor
  • dikmende var. 1 yıldır oradan doldurtuyorum. adres verebilirim pm'den

quote:

Orjinalden alıntı: meliksah

ankarada mürekkepleri dürüstce su katmadan satan bir dükkan bilen var mı?
  • PG-38 (PG-40'ın yazıcı ile beraber satılan küçük hacimli versiyonu)
    ve
    CL-40 (CL-41'in yazıcı ile beraber satılan küçük hacimli versiyonu)
    içim Cesc.. marka dolum seti aldım G.G.'den bu konudan habersizdim.
    Neyse..
    Dolumu yaptım güzel güzel ama bir türlü kartuş sayacını resetlemeyi bir türlü başaramadım.

Aşağıdaki yöntem çalışmadı
    Reset Printer Canon MP140, MP160, MP180, MP210, MP220, MP460, MP470, MP500, MP510, MP530, MP600, MP610, MP800, MP820, MP810, MP830, MP960, MP970

1. Turn off the printer
    2. Hold the Resume Button (red circle in the triangle), add a printer (click “Power”) an indicator light green.
    3. Hold the Power Button, release the Resume Button.
    4. Not releasing the Power Button, double click “Resume” and release Both Buttons.
    5. Click “Resume” for Four times
    6. Once you click “Power”, to confirm the selected action (reset counter absorber). To disable the printer “Power” button to click again.

Bu akşam aşağıdaki yöntemi deneyeceğim ama ümitli değilim.

Önemli Not: Aşağıdaki yöntem bir alman sitesinden alınmış ama eksik ceviri yapılmış. İlk maddesinde işlemin her iki kartuş (renkli ve siyah beyaz) ikisi için aynı anda yapılması gerektiğini yazıyor.

Canon PG-40, PG-50, CL-41, CL-51 kartuşunu reset etmek için en yukardaki sıraya bir parça şeffaf bant yapıştırın.

Sonra kartuşu Canon yazıcıya yerleştirin. kapağı kapatın. Ekranda hata diye yazacak. kartuşu çıkarın.

İlk sıradaki şeffaf bandı çıkartın, ikinci sıraya yapıştırın. Kartuşu tekrar yazıcıya yerleştirin, kapağı kapatın. Tekrar "hata" yazmasını bekleyin. Kartuşu yazıcıdan çıkarın. Şeffaf bandı tamamen sökün .

Canon PG-40, PG-50, CL-41, CL-51 kartuş reset olmuştur. Basmaya devam edebilirsiniz.

Bunlar dışında yöntem bilen var mı ??

• @TheGodIsNoWhere77,
    Bende MP210 yok. ancak ip4200 kullanıyorum. aynın yöntem senin modelinde de işe yarar mı bilemiyorum. belki yeni olduğu için sistemi değiştirmiş olabilirler.
    Bu arada senin yazdığın yöntemi ip4200 için de söylüyorlardı ama bende de bir işe yaramamıştı.
    Ancak dediğim gibi alttaki yönetem ip4200 ve ip4300 modellerinde çalışıyor. bir bak istersen.

Kartuşlar çipli olduğu için yazıcı belli bir süre sonra mürekkep azaldı uyarısı veriyor. O uyarılar her çıktıda gözükmeye başlar. Ta ki bir gün mürekkep bitti deyip basım işlemini tamamen durdurana kadar. O zaman da ekranda beliren uyarıları okuyarak ok, ok deyip ilerlerseniz bir uyarıda printerın reset tuşuna basarak kartuş doluluk kontrolünü devre dışı bırakabileceğinizi söyler. O esnada reset tuşuna basarsanız bir daha o kartuş için kontrol yapılmaz ve mürekkep bitti uyarısı da gelmez. Daha sonra bu işlemi bittikçe diğer kartuşlarınızda da yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melrock -- 12 Mayıs 2008; 11:14:49 >

• İlginize çok teşekkür ederim ..Bunu da deneyeceğim...
  • Beyler benim yazıcım lexmark Z845 tipi yazıcı geçen her iki kartuşta bitti hem renkli hem siyah ve bi uyarı çıkıyordu bittiğine dahi bugün doldurttum kartuşları ve gayet doğru bi şekilde yerleştirdim ama halen aynı yazı çıkmakta ne yapmak lazım
  • Merhabalar tekrar bi sıkıntım var kartuşu doldurdum iyi güzel herşey normal çıktılar vs herşey tatmin edici geçen yazıcının kapağını açtım doldurmak için tekrar (hp 4280) kartuşların altında mürekkep var ve yazıcının içine etrafına mürekkep sinmiş acaba nerde yanlış yapıyorum???

Yardım cı olursanız sevinirim yazıcıyı elime alcam galiba bu gidişte

Saygılar
  • Mürekkep bulaşan yer en sağdaki bölüm ise endişelenmene gerek yok. Çıktılarını düzgün alıyorsan sorun yok demektir
    quote:

Merhabalar tekrar bi sıkıntım var kartuşu doldurdum iyi güzel herşey normal çıktılar vs herşey tatmin edici geçen yazıcının kapağını açtım doldurmak için tekrar (hp 4280) kartuşların altında mürekkep var ve yazıcının içine etrafına mürekkep sinmiş acaba nerde yanlış yapıyorum???

Yardım cı olursanız sevinirim yazıcıyı elime alcam galiba bu gidişte

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.