Şimdi Ara

KARTUŞ DOLUMU HAKKINDA BİLGİLER (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
11
Favori
190.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet mürekkep bulaşan yer en sağdaki bölüm kapağı açtığım zaman kartuşlar sağa geliyor işte orası kartuşların olduğuyerin altı orda sünger var sanırım oraya mürekkep birikmiş sünger emmiş hafif parlaklık var birde

kapağı açınca kapağın iç tarafında ve yazıcının içerisinde hafif siyahlaşma matlaşma var mürekkepten kaynaklanan bu normal midir.

Ben kartuşu silik yazmaya başlayınca 4 ml basıyorum şırınga ile üstten eğer normalise bi sıkıntı yok varsa bi anormallik yardımcı olursanız sevinirim

Saygılar....
  • Makinenizde hiç bir sorun yok Aynen devam...
    quote:

Orjinalden alıntı: ShaDoW_17

evet mürekkep bulaşan yer en sağdaki bölüm kapağı açtığım zaman kartuşlar sağa geliyor işte orası kartuşların olduğuyerin altı orda sünger var sanırım oraya mürekkep birikmiş sünger emmiş hafif parlaklık var birde

kapağı açınca kapağın iç tarafında ve yazıcının içerisinde hafif siyahlaşma matlaşma var mürekkepten kaynaklanan bu normal midir.

Ben kartuşu silik yazmaya başlayınca 4 ml basıyorum şırınga ile üstten eğer normalise bi sıkıntı yok varsa bi anormallik yardımcı olursanız sevinirim

Saygılar....

• Teşekkürler

@Bir_Bİlen

ilgilendiğin için sağol

Kolay gelsin Saygılar..
  • slm arkadaşım ben yazıcının kartuşlarına gıda mürekkepi veya boyası koyup kullnmayı düşünüyorum hangisini hangi markayı tavsiye edersiniz pastaların üstüne resim için şeker kağıdına baskı yapacağım
  • Ayrı konu açmıştım, kusura bakmayın bu topiğe yazmamın daha faydalı olacağını düşünüyorum

dün İstanbul Yazıcıoğlu'nda canon cl 41 renkli kartuş doldurttum, ilk defa dolum yaptım bu kartuşa. Eve geldim, kartuşu taktım, haznenin boş olduğunu gösteriyordu bilgisayarda ama 3 sayfa renkli bastım bu şekilde. Sonra dördüncü sayfayı basacaktım ki renkli kartuş boş değiştirin yazısı ekrana geldi. Bu ekranı aşamadım, direk yazma işlemini iptal ediyor o kadar. Bundan önce bastığım 3ncü sayfa başından sonuna kadar gayet yoğun ve güzel. Eğer kartuş boşalıyor olsaydı sayfanın sonlarında mürekkep yoğunluğu azalmazmıydı? Sorunun nerede olduğunu anlayamadım, acaba kartuşu tam dolduramadılar mı yoksa kartuş'u chip yada başka bir sebepten dolayı boş görüyor. Kesinlikle printer basmaya devam etmiyor, mürekkep az da olsa soluk olarak basmaz mı bu alet anlayamadım. Yardımlarınızı bekliyorum, ne yapmalıyım?
  • pc den yazdır komutu verdiğinde, karşına uyarı ekranı çıkınca yazıcı üzerinden renkli ve siyah fotokopi çekme düğmesine bas sırasıyla. Eğer yazdırmazsa üzerinde kırmızı renkli ters üçgen şekli bulunan düğmeye 5-10 sn basılı tut. Bu işlemleri yazdırıncaya kadar dene. Mutlaka yazdıracaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: icarusfly

Ayrı konu açmıştım, kusura bakmayın bu topiğe yazmamın daha faydalı olacağını düşünüyorum

dün İstanbul Yazıcıoğlu'nda canon cl 41 renkli kartuş doldurttum, ilk defa dolum yaptım bu kartuşa. Eve geldim, kartuşu taktım, haznenin boş olduğunu gösteriyordu bilgisayarda ama 3 sayfa renkli bastım bu şekilde. Sonra dördüncü sayfayı basacaktım ki renkli kartuş boş değiştirin yazısı ekrana geldi. Bu ekranı aşamadım, direk yazma işlemini iptal ediyor o kadar. Bundan önce bastığım 3ncü sayfa başından sonuna kadar gayet yoğun ve güzel. Eğer kartuş boşalıyor olsaydı sayfanın sonlarında mürekkep yoğunluğu azalmazmıydı? Sorunun nerede olduğunu anlayamadım, acaba kartuşu tam dolduramadılar mı yoksa kartuş'u chip yada başka bir sebepten dolayı boş görüyor. Kesinlikle printer basmaya devam etmiyor, mürekkep az da olsa soluk olarak basmaz mı bu alet anlayamadım. Yardımlarınızı bekliyorum, ne yapmalıyım?

• Teşekkürler akşam eve gidince deneyeceğim, bir de kartuşu doldurttuğum yere getirmek için çıkarmıştım ama bahsettiğin yöntemi denemeden geri getirmek saçma olur, kafası epey mürekkeplendi şu an (aktı biraz). onu takmadan önce yumuşak ıslak mendille temizlesem kafaya zarar vermiş olurmuyum? Hangi yöntemi kullanmalıyım?
  • ıslak mendille silebilirsin sorun olmaz, yazıcıya takmadan önce kartuş kuru olsun ama, kısa devre olmaması için
    quote:

Orjinalden alıntı: icarusfly

Teşekkürler akşam eve gidince deneyeceğim, bir de kartuşu doldurttuğum yere getirmek için çıkarmıştım ama bahsettiğin yöntemi denemeden geri getirmek saçma olur, kafası epey mürekkeplendi şu an (aktı biraz). onu takmadan önce yumuşak ıslak mendille temizlesem kafaya zarar vermiş olurmuyum? Hangi yöntemi kullanmalıyım?
  • HP LASERJET M1120 MFP ÇOK FONKSİYONLU YAZICI (CB537A) bunun dolumu yapılıyormu arkadaşlar hemen alacam dolumu yapılıyorsa bir_bilen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesim -- 30 Mayıs 2008; 8:46:05 >
  • 36a kartuş kullanıyor. Kapasitesi diğerlerine göre daha düşük olduğunu duydum. Üzerinde de chip bulunuyor. Bu çipin değişmesine gerek olmadığı söyleniyor. Yeni bir toner olduğu için henüz karşılaşmadım, dolumunu yapmadım. Kullanılan toner tozunun da özel olduğu söyleniyor.

quote:

Orjinalden alıntı: enesim

HP LASERJET M1120 MFP ÇOK FONKSİYONLU YAZICI (CB537A) bunun dolumu yapılıyormu arkadaşlar hemen alacam dolumu yapılıyorsa bir_bilen ?

• Peki Bir_bilen 800-1000 ytl arasında fotokopi kalitesi iyi sorunsuz olarak bildiğin bakımı ve dolumları kolay bir fotokopi makinası önerirmisin.kırtasiyede kullanacam.Ancak çok kalabalık bir yer değil.tahminim
    20-30 baskı ya alırım ya almam dükkanda bulunsun müşteri çeksin hemde işimi görsün diye alacam.
  • Mükemmel bir bilgiydi. Teşekkürler.
  • Çok fonksiyonlu yazıcı ile, fotokopi cihazları farklı amaçlara hizmet ederler. Fotokopinin teknolojisi daha farklıdır. Sadece fotokopi çekeceğim, başka birşey yapmayacağım diyorsanız, çok fonksiyonlu yazıcı yerine fotokopi makinesi almanızı öneririm. Ama fotokopi için marka-model isterseniz, benim ilgi alanım dışında olduğu için birşey diyemem. Bir önceki mesajınızda yazdığınız cihaz fotokopi makinesi değil, çok fonksiyonlu lazer yazıcır. Ürün araştırırken bu duruma dikkat ediniz. Fotokopi tamir ve bakımı yapan firmalarda temiz ve ucuz 2.el cihazlar bulabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: enesim

Peki Bir_bilen 800-1000 ytl arasında fotokopi kalitesi iyi sorunsuz olarak bildiğin bakımı ve dolumları kolay bir fotokopi makinası önerirmisin.kırtasiyede kullanacam.Ancak çok kalabalık bir yer değil.tahminim
    20-30 baskı ya alırım ya almam dükkanda bulunsun müşteri çeksin hemde işimi görsün diye alacam.

• çok teşekkürler
  • Kardeş dubleks baskı yapmak için hp potosmart d5360 almayı düşünüyorum (ortalama 1000 sayfalık siyah beyaz kitap baskısı için) ek olarak fotoğraf falanda basarım.
    Öncelikle önerebileceğin dubleks baskı yapan dolumu sorunsuz kartuş yada tonerli yazıcı varmı
    d5360 ın kartuşu şu xl kartuşlar sorunsuz (satıcı cihaza doldurulmuş kartuş takılırsa hafızaya aldığı için serviste anlaşılır garantisi ölür dedi) doluyormu ,xl kartuşların tanesi 60 ytl 2 tanesi 120 ytl yapıyor neredeyse cihaz fiyatı

önerin nedir saygılar
  • Bırak garantisi ölsün, her seferinde 120 ytl verip garantinin devam etmesini mi istersin, yoksa 2-3 dolumda yazıcıyı amorti etmeyi mi? Ayrıca haklarınızı iyi savunursanız garanti dışı kalmaz yazıcınız. Tüketiciler lehine emsal teşkil eden kararlar var. Bunu söyleyerek tüketicileri orijinal kartuş almaya zorlayan satıcılar VATAN HAİNİDİR.

quote:

Orjinalden alıntı: drcula

Kardeş dubleks baskı yapmak için hp potosmart d5360 almayı düşünüyorum (ortalama 1000 sayfalık siyah beyaz kitap baskısı için) ek olarak fotoğraf falanda basarım.
    Öncelikle önerebileceğin dubleks baskı yapan dolumu sorunsuz kartuş yada tonerli yazıcı varmı
    d5360 ın kartuşu şu xl kartuşlar sorunsuz (satıcı cihaza doldurulmuş kartuş takılırsa hafızaya aldığı için serviste anlaşılır garantisi ölür dedi) doluyormu ,xl kartuşların tanesi 60 ytl 2 tanesi 120 ytl yapıyor neredeyse cihaz fiyatı

önerin nedir saygılar

• BİR_BİLEN KARDEŞ!: engin bilgilerinden faydalanmak üzere bi sorum var. HP C4280 almayı düşünüyorum. ancak forumlara bakınca kafa karıştı, bu yazıcı hakkında ne dersin, kartuş dulumu ya da ayrı bir problem?? sorular sana zaten standart gibi birşey... olmazsa bunun yerine eşdeğer özellikte bir tavsiyen varmı? 150-160 ytl'lik bir para var. şimdiden teşekkürler ve hörmetler...
  • bir_bilen kardeş bu photosmart d5360 ın kartuşlarını dolum yapan heryerde doldurabilirlermi dolumu kolaymı ve sorunsuz kullanılırmı bildiğim kadarıyla kartuş numarası hp 350 ve 351

Hiç bulaşma dersen senin önereceğin otomatik dubleks baskı yapan sarf malzemesi cebi yakmayan yazıcı varmıdır

cevapların için şimdiden teşekkürler kardeş
  • Yazıcı güzel, ancak bilmenizi isterim kartuşlarının kapasiteleri çok düşüktür. Orijinal alırsanız, çok sık alacaksınız. Doldurtacaksanız çok sık doldurtacaksınız. Bunu bilmelisiniz. Kendim doldururum diyorsanız sorun yok.

Bu yazıcı yerine Canon MP210 u öneririm.

quote:

Orjinalden alıntı: whiteeverest

BİR_BİLEN KARDEŞ!: engin bilgilerinden faydalanmak üzere bi sorum var. HP C4280 almayı düşünüyorum. ancak forumlara bakınca kafa karıştı, bu yazıcı hakkında ne dersin, kartuş dulumu ya da ayrı bir problem?? sorular sana zaten standart gibi birşey... olmazsa bunun yerine eşdeğer özellikte bir tavsiyen varmı? 150-160 ytl'lik bir para var. şimdiden teşekkürler ve hörmetler...
  • CANON IP4500 tam sizin istediğiniz makine. Kartuş maliyeti çok düşüktür. Dolumunu kendin yapabilirsin cd-dvd lerin üzerine baskı yapabilirsin, dublex özelliği var....

quote:

Orjinalden alıntı: drcula

bir_bilen kardeş bu photosmart d5360 ın kartuşlarını dolum yapan heryerde doldurabilirlermi dolumu kolaymı ve sorunsuz kullanılırmı bildiğim kadarıyla kartuş numarası hp 350 ve 351

Hiç bulaşma dersen senin önereceğin otomatik dubleks baskı yapan sarf malzemesi cebi yakmayan yazıcı varmıdır

cevapların için şimdiden teşekkürler kardeş
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.