Şimdi Ara

Kas yapmak boy uzamasını durdurur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 16 yaşındayım 1.70 boyundayım. Yüzüyorum ve kas yapmak istiyorum. Fakat boy uzamasını durdurur mu kas yapmak? Böle bir şüphem var

• Aslında pek alakası yok. Kısa insanların vücutları fiziksel olarak, kas yapmaya uygun olduğu için kısa vücutçular daha fazladır. Bu da kas yapmak boy uzamasını durdurur gibi bir şehir efsanesinin oluşmasına neden olmuş işte.
  • yüzmek,futbol oynamak,basketbol vb. kesinlikle boy uzamasına engel değildir,tersine boyun uzamasına yardımcı olur.
    Vücut geliştiren kişilerin kısa gibi gözükmelerinin sebebi,omuz kaslarının çok gelişmiş olması,boyunlarının yokmuş gibi gözükmesi.Ayrıca ayakları ve bacakları ile ağrılık kaldırmaları bacak kemikleri arasındaki hücrelerin ölmelerine neden oluyor bu yüzden bu kemikler uzamıyor.Herneyse çok detaya girmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Germanic -- 14 Kasım 2009; 23:05:36 >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®OoLaStoO®

Alakası yok

Bildiğim kadarıyla kemiklerin gelişimini sağlayan birşey(vitamin protein herneyse) aynı zamanda kasların da gelişimini sağlıyor
    Kas yapmaya başlayınca insanlar vücut kemik yerine daha çok kas için kullanıyormuş bunu buda kemik gelişimini yavaşlatıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

quote:

Alakası yok

Bildiğim kadarıyla kemiklerin gelişimini sağlayan birşey(vitamin protein herneyse) aynı zamanda kasların da gelişimini sağlıyor
    Kas yapmaya başlayınca insanlar vücut kemik yerine daha çok kas için kullanıyormuş bunu buda kemik gelişimini yavaşlatıyormuş

Bu da tamamiyle yanlış bir bilgidir.Kaslar ve kemikler hareket sisteminin iki temel öğresidir.Birbirini engellemek yerine birbirini sürekli destekleyen sistemlerdir.
    Proteinler vücutte büyümenin gerçekleşmesini sağlayan besin molekülleridir.Kemiklere sertlik,direnç sağlayan kalsiyum mineralleri (sütte bol bulunur) kasların yapısında bulunmaz.Ama kaslar kemikler olmadan hareket edemezler.İkisi birbirini engelleyen değil bütünleyene sistemlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: FahreddinBey

Arkadaşlar 16 yaşındayım 1.70 boyundayım. Yüzüyorum ve kas yapmak istiyorum. Fakat boy uzamasını durdurur mu kas yapmak? Böle bir şüphem var

yüzmek en sağlıklı spor olarak kabul ediliyor yani 17 yaşında olduğun için sana bire bir gider bu spor

kas yapımıda öle lap diye olmaz yani başlarda temelleri atarsın hafiften çalışırsın bunun sana zerre kadar zararı olmaz ki

CROSS BENCH DUMBBELL PULLOVER hareketi body buildingte özellikle gençler için boy uzatımına katkısından dolayı tavsiye edilir

• ağırlık çalışmaları boy uzamasına engeldir. plakların erken kapanmasına sebep olur ayrıca beslenmeniz yetersiz ise kas yapayım derken yine boy uzamasını durdurabilirsiniz çünkü kas yapımı veya büyüme proteinle olur. bu proteini kasa yönlendirirsek uzamaya için protein

ayrıca kasların yapısında da mineraller vardır bilesiniz. kramp nasıl oluşuyor sanıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaggerPoison

quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

quote:

Alakası yok

Bu da tamamiyle yanlış bir bilgidir.Kaslar ve kemikler hareket sisteminin iki temel öğresidir.Birbirini engellemek yerine birbirini sürekli destekleyen sistemlerdir.
    Proteinler vücutte büyümenin gerçekleşmesini sağlayan besin molekülleridir.Kemiklere sertlik,direnç sağlayan kalsiyum mineralleri (sütte bol bulunur) kasların yapısında bulunmaz.Ama kaslar kemikler olmadan hareket edemezler.İkisi birbirini engelleyen değil bütünleyene sistemlerdir.

tabi canım kaslarda kalsiyum bulunmaz. siz lise altı bilginizle atip tutmaya devam edin

• Teşekkür ederim arkadaşlar bilgileriniz için fakat biraz zayıfım 55 kilyoum 1.70 boyundayım ne önerirsiniz :/
  • Ben bunu uzun süre araştırdım ve boy uzamasına ciddi zararı var.Kalsiyumun yanı sıra 19-20 yaşına kadar kemiklerimiz tam sertleşmediğinden dolayı çok daha kolay uzar.Ancak ağırlık kaldırınca sertleşme olacağından dolayı daha az yumuşak kalan kemik uzamayı yavaşlatır ister istemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.