Şimdi Ara

KASA ÇALIŞIYOR AMA MONİTÖRE GÖRÜNTÜ GELMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle sorunumdan bahsedeyim.Bilgisayarda müzik dinliyordum facede geziyordum.Birden ekran dondu maus klavye vs çalışmadı ve müzikte takılı kaldı öyle.Tekrar açayım dedim açılmadı.Kasa normal bir şekilde çalışıyor fan vs. ama ekrana görüntü gelmiyor monitörün ışığı yanıp sönüyor.Denediğim yöntemleri söyliyim.

Rami çıkarıp taktım
    Cmos reset yaptım
    Bios pilini çıkarıp taktım
    Ekran kartını çıkarıp taktım
    Monitör kablolarında bir sıkıntı yok.

Yardım ederseniz çok mutlu olurum arkadaşlar teşekkür ederim...

• İşlemciyi söküp çıkardınız mı? Makine çok ısındı ise işlemci kendini korumaya almış olabilir, macunu da kontrol etmenizi öneririm. Bilgisayarın özelliklerini yazarsanız daha sağlıklı yardım edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frkn3439

Merhaba arkadaşlar öncelikle sorunumdan bahsedeyim.Bilgisayarda müzik dinliyordum facede geziyordum.Birden ekran dondu maus klavye vs çalışmadı ve müzikte takılı kaldı öyle.Tekrar açayım dedim açılmadı.Kasa normal bir şekilde çalışıyor fan vs. ama ekrana görüntü gelmiyor monitörün ışığı yanıp sönüyor.Denediğim yöntemleri söyliyim.

Rami çıkarıp taktım
    Cmos reset yaptım
    Bios pilini çıkarıp taktım
    Ekran kartını çıkarıp taktım
    Monitör kablolarında bir sıkıntı yok.

Yardım ederseniz çok mutlu olurum arkadaşlar teşekkür ederim...

ram statiğini aldıysanki çıkartıp taktım diyorsun ihtimaller içerisinde bence güç kaynağına yoğunlaşmalısın ilk olarak.

• İlk olarak imkanınız varsa ekran kartını farklı bir pc'de deneyin, ikinci olarak psu ve ram.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 11 Eylül 2016; 16:23:33 >
  • Bilgisayar özellikleri
    2 gb ddr2 ram
    Ati radeon hd 4650 2 gb ekran kartı
    İntel Pentium E6300 2.80 ghz işlemci
    Arkadaşlar bu arada mavi kabloyu onboard a taktım bilgisayar açıldı.Sorun ekran kartında mı o zaman ? @GENERAL006 @Extrem Gamer @YES937

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen yardımlarınızı bekliyorum 😐

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun ramden kaynaklı büyük ihtimal başka bir ramle çalıştırmayı deneyin yada 2 tane 1gb raminiz var ise teker teker deneyin

ram sorunlu olabilir çıkarıp takmak bazen işe yaramayabilir benimde başıma geldi çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supergt1 -- 16 Eylül 2016; 12:29:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet kabloyu onboarda takınca açılıyorsa ekran kartında sorun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

Evet kabloyu onboarda takınca açılıyorsa ekran kartında sorun vardır.

Nasıl bi sorun olabilir mesela.Çünkü yanık kokusu falan yok ekran kartında bi problem yoktu bu zamana kadar :S@f
  • aynı sorun bendede vardı çok sevdiğim bozulmaz dediğim ekran kartı bozulmuş yenisini aldım düzeldi
  • İçindeki donanımda sorun olur kapasitörler bozulur, ramleri bozulur garantisi varsa yollayın yenisini alamıyorsanız, yapabileceğin şey tamir ettirmek olabilir bir süre garanti veriyorlarsa yaptır oda ne kadar gider belli olmaz ya da gözden tamamen çıkartırsan fırınlama yapabilirsin googledan bakabilirsin ona.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.