Şimdi Ara

kasa çalışıyor ancak monitör gelmiyor sarı ışık yanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
23.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sorun neden olabilir ? sistemi daha yeni topladım bugün geldi ilk kurdum tam açıcaktımki böyle bir sorunla karşılaştım.

sistemim;

Anakart: ASUS M5A78L-M LX AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 1866MHz (O.C.) VGA Anakart
    İşlemci: AMD FX X4 4100 Soket AM3+ 3.6GHz 12MB Cache 32nm İşlemci
    Ekran Kartı: SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
    Ram: CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram
    Kasa: COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA (Gerçek 500 W Psu)
    HDD: SEAGATE 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk

Ekran kartından kaynaklanmıyor sorun sanırım çünkü eski pcmin ekran kartını söküp yeni aldığım pc ye taktım yine mönitör gelmedi sarı ışık yanıyor öyle kalıyor. eski monitöre takınca ekran açlılıyor sizce nerde sorun vardır ? teknik servise verdim ancak herhangi birşey yanmış olabilirmi ama hiçbişekilde duman veya yanık kokusu almadım parçaları doğru taktığımdan %100 eminim. hevesim kursağımda kaldı diyebilirm

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarın Kasası Çalışıyor Ancak Monitör Ekranı Gelmiyor ve Sarı Işık Yanıyorsa:

Bilgisayarınızın kasası çalışıyorken monitörünüzde görüntü gelmiyorsa ve sarı bir ışık yanıyorsa, bunun birkaç olası nedeni olabilir:

• Anakart Sarı Işığı: Anakart üzerindeki sarı ışık genellikle bir donanım sorunu olduğunu gösterir. Arızalı RAM, grafik kartı veya diğer bileşenlere işaret edebilir.
    • Monitör Sarı Işık: Monitörünüzdeki sarı ışık güç sorunu veya sinyal sorunu anlamına gelebilir. Güç kablosunu kontrol edin ve monitörünüzü farklı bir prize takmayı deneyin.
    • Kasa Turuncu Işık: Bazı bilgisayar kasalarında, anakart hatalarını veya diğer sorunları belirtmek için turuncu bir ışık bulunur. Kullanım kılavuzunuza bakarak turuncu ışığın ne anlama geldiğini kontrol edin.
    • Gestion Alım Ne Demektir: "Gestion alım" terimi genellikle anakart üzerindeki bir LED ışığını ifade eder ve genellikle bir donanım sorunu olduğunu gösterir.
    • Monitör Turuncu Işık: Monitörünüzdeki turuncu ışık, güç sorununu veya uyku modunu gösterebilir. Güç kablosunu kontrol edin ve monitörünüzü açıp kapatmayı deneyin.

Bu sorunları gidermek için şu adımları deneyebilirsin:

• Bilgisayarı ve monitörü kapatıp tekrar açın.
    • Tüm kablo bağlantılarınızı kontrol edin ve gerekirse yeniden takın.
    • Farklı bir monitörle deneyin.
    • Bilgisayarınızdaki donanımı tek tek çıkarın ve her bir bileşeni kaldırdıktan sonra bilgisayarı açmayı deneyin. Arızalı bileşeni belirledikten sonra değiştirin.
    • Anakart üreticinizin web sitesinden BIOS güncellemelerini kontrol edin ve gerekirse güncelleyin.

Sorun devam ederse, nitelikli bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • monitörü onboardan dene (anakart üzerindeki ekran kartı vga girişli) . monitör kablolarını kontrol et varsa dvı kabloyu değiştir. aynı şekilde monitöre bağladığın güç kablosunu pc ye, pc ye bağladığın kabloyu monitörde dene.
  • ekran kartı yerine tam oturmussa ve ekrankartının powerdan gelen güç kablosu takılı ve powerdada problem yoksa monitör bağlantılarıda tamsa sorun monitörden kaynaklanıyordur
    bunun dısında anakartın fx4100 desteklemesi ve işlemciyi görmesi için ASUS M5A78L-M LX 0510 bios anakarta yüklemen gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yununu -- 29 Mart 2012; 0:37:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

monitörü onboardan dene (anakart üzerindeki ekran kartı vga girişli) . monitör kablolarını kontrol et varsa dvı kabloyu değiştir. aynı şekilde monitöre bağladığın güç kablosunu pc ye, pc ye bağladığın kabloyu monitörde dene.

denedim hocam yine açılmamıştı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: yununu

ekran kartı yerine tam oturmussa ve ekrankartının powerdan gelen güç kablosu takılı ve powerdada problem yoksa monitör bağlantılarıda tamsa sorun monitörden kaynaklanıyordur
    bunun dısında anakartın fx4100 desteklemesi ve işlemciyi görmesi için ASUS M5A78L-M LX 0510 bios anakarta yüklemen gerekir.

monitör eski pcde çalışıyor yeni topladığım sisteme takınca monitör gelmiyor sarı ışıkta kalıyor. bilgisayar açılmadan bios anakarta nasıl yüklenebilirki ? teknik servise dün vermiştim bugün sorunun ne olduğunu söyleyecekler fakat tırsıyorum bir parça yanmıştır flan diye çünkü daha yeni topladım 0 geldi tüm parçalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonkeC -- 29 Mart 2012; 10:23:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonkeC

quote:

ekran kartı yerine tam oturmussa ve ekrankartının powerdan gelen güç kablosu takılı ve powerdada problem yoksa monitör bağlantılarıda tamsa sorun monitörden kaynaklanıyordur

monitör eski pcde çalışıyor yeni topladığım sisteme takınca monitör gelmiyor sarı ışıkta kalıyor. bilgisayar açılmadan bios anakarta nasıl yüklenebilirki ? teknik servise dün vermiştim bugün sorunun ne olduğunu söyleyecekler fakat tırsıyorum bir parça yanmıştır flan diye çünkü daha yeni topladım 0 geldi tüm parçalar

monitör çalışıyorsa yeni kasanında bağlantıları eksiksizse ozaman birtek bios güncellemesinden kaynaklanabilir anakart işlemciyi görmediğinden pc açılmıyor olabilir ancak bios yüklemeye gerek olmayan uyumlu bir işlemci ile pc yi acıp bios güncellemesi yapıp sonra fx4100 pcye takarsanız ozaman pc görür. çünkü fx4100 işlemci bios güncellemesi yapmadan bazı anakartlarda acılmıyor.

• quote:

quote:

quote:

monitör çalışıyorsa yeni kasanında bağlantıları eksiksizse ozaman birtek bios güncellemesinden kaynaklanabilir anakart işlemciyi görmediğinden pc açılmıyor olabilir ancak bios yüklemeye gerek olmayan uyumlu bir işlemci ile pc yi acıp bios güncellemesi yapıp sonra fx4100 pcye takarsanız ozaman pc görür. çünkü fx4100 işlemci bios güncellemesi yapmadan bazı anakartlarda acılmıyor.

uyumlu işlemci nerden bulucam hocam elimde yok malesef teknik servisten aradılar bugün anakart işlemci uyumsuzluğundan başka bir sorun gözükmüyor dediler ellerinde aynı anakarttan olmadığı için test edememişler ordan aldım başka teknik servise verdim bakalım :( hevesim kursağımda kaldı pc toplama işini beceremedim sanırım şuan sadece pişmanlık duyuyorum 1000 lira cebimde durcağına boşuna gidicek diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dediğim gibi anakartın mevcut bios sürümü fx 4100 desteklemiyor yeni biosu o anakarta kurup öle kullanabilirsiniz ancak ucuz bir uyumlu işlemci alıp pcyi açıp güncelleme yaptıktan sonra fx4100 kullanabilirsin yada tanıdığın birinde phenom 2 athlon 2 gibi bir işlemci felan varsa onu anakarta takıp bios yükleyip öle çalıştırabilirsin.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/amd-sempron-145-28-ghz-socket-am3-islemci/productDetails.aspx?productId=bd100491&categoryId=46 yada bu işlemciden alıp takıp bios kurup öle fx4100ü kullanabilirsin.
    onun dısında anakartı nerden aldıysan oraya götürürsen güncel bios yükletebilirsin.

• Teşekkür ediyorum hocam yarın teknik servisten gelen cevaba göre kasamı alırım dediklerinizi uygularım. anakarta güncelleme üzerinede gelen cd ile oluyor değilmi ?
  • quote:

Teşekkür ediyorum hocam yarın teknik servisten gelen cevaba göre kasamı alırım dediklerinizi uygularım. anakarta güncelleme üzerinede gelen cd ile oluyor değilmi ?

hocam bios güncellemesi cd ile değil asusun sitesinden indirip asus live eklentisi ile kurabilirsin yada bios yüklemeyi biliyorsan dostan da yapabilirsin.
    http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78LM_LX/#download şu siteden en son cıkan bios olan
    M5A78L-M LX BIOS 0901 bios
    bunu yüklersen anakarta işlemci açılacaktır.

• quote:

quote:

Teşekkür ediyorum hocam yarın teknik servisten gelen cevaba göre kasamı alırım dediklerinizi uygularım. anakarta güncelleme üzerinede gelen cd ile oluyor değilmi ?

hocam bios güncellemesi cd ile değil asusun sitesinden indirip asus live eklentisi ile kurabilirsin yada bios yüklemeyi biliyorsan dostan da yapabilirsin.
    http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78LM_LX/#download şu siteden en son cıkan bios olan
    M5A78L-M LX BIOS 0901 bios
    bunu yüklersen anakarta işlemci açılacaktır.

Çok teşekkür ederim hocam yarın teknik servisten kasayı alıp dediklerinizi uygulayacam :) şimdide alırım ancak anakartta sorun varmı diye bakıcaklardı %70 anakarta sorun var flan diyordu yetkili arkadaş olmadık yarın alıp dediklerinizi uygulayacam. parçalarım elden ele dolaşıyor benim gibi nazik davranmıyorlar adam hd 6850 yi normal bi ekran kartıymış gibi çekip zorladı çıkmayınca çentiği olduğunu farketti sonra çıkartıp masanın üstüne öylece bıraktı :(

• bunun dışında teknik servise söyle de son bios sürümünü yüklermisiniz diye ellerin işlemci vardır onların hazır parçalar ordayken son sürüm biosuda yüklerler bir daha uğraşmazsın sen
  • keşke teknik servis yerine parçayı aldığın yere götürüp bios yüklermisiniz deseydin ilk önce eğer bios yüklendiği halde problem varsa öle teknik servise verseydin ama olmus artık yapcak bişi yok
  • quote:

keşke teknik servis yerine parçayı aldığın yere götürüp bios yüklermisiniz deseydin ilk önce eğer bios yüklendiği halde problem varsa öle teknik servise verseydin ama olmus artık yapcak bişi yok

yardımların için teşekkürler hocam fx seri işlemciyi desteklemiyormuş anakart başka bir anakart alınca fx serisini destekleyen düzeldi şuan sorun yok. biraz zararım oldu ama olsun mutlu son en azından :)
  • quote:

quote:

keşke teknik servis yerine parçayı aldığın yere götürüp bios yüklermisiniz deseydin ilk önce eğer bios yüklendiği halde problem varsa öle teknik servise verseydin ama olmus artık yapcak bişi yok

yardımların için teşekkürler hocam fx seri işlemciyi desteklemiyormuş anakart başka bir anakart alınca fx serisini destekleyen düzeldi şuan sorun yok. biraz zararım oldu ama olsun mutlu son en azından :)

dediğim gibi çıktı olsun ama tecrübe oldu senin için birdaha pc felan toplarken alıcağın anakartın işlemci destek sayfasına girip hangi modellerle uyumlu olduğuna hangi bios sürümünün yüklenmesi gerektiğini araştırıp alırsın.
    güle güle kullan bu arada

sende ki anakart fx destekliyor ama bios güncellemesi yaparsan destekler onuda belirteyim teknik servis desteklemiyo deyip yeni anakart aldırmadı inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yununu -- 30 Mart 2012; 14:06:00 >

• quote:

quote:

quote:

dediğim gibi çıktı olsun ama tecrübe oldu senin için birdaha pc felan toplarken alıcağın anakartın işlemci destek sayfasına girip hangi modellerle uyumlu olduğuna hangi bios sürümünün yüklenmesi gerektiğini araştırıp alırsın.
    güle güle kullan bu arada

sende ki anakart fx destekliyor ama bios güncellemesi yaparsan destekler onuda belirteyim teknik servis desteklemiyo deyip yeni anakart aldırmadı inşallah

teşekkürler güzel kardeşim dediğin gibi tecrübe oldu birşey daha öğrendik :)

• Arkadaşım bende 2008de pc yi komple değiştirdim 2.5kat daha güçlü bi pc almıştım.. Lakin pc eve geldiğinde pc ye yeterli elektrik gelmiyordu ve prizlerin topraklanması gerekti ekran sarı ışıkta kalıyosa benım tahmınım elektrik sorunudur. Bios kurcalama ki zaten giremessin ekran gelmiyo :) umarım yardımcı olabilmişimdir.. @yununu h

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kasa sorunsuz çalışıyor fakat ekranda sürekli sarı ışık yanıyor neden olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.