Arkadaşlar bugün tamamen sorunsuz olarak kapattığım pc 2-3 saat sonra açmaya çalıştığımda sorun çıkardı. -Kasa içindeki fanlar çalışıyor,Ekran kartında sorun yok başka pcde denedim. -Anakarttaki Buzzerdan bip sesi geliyor,hdd den ses geliyor. -Mouse optiğinde ışık var ancak klavyede capslock tuşu çalışmıyor.Ayrıca seste yok.. -Monitör ışığı yanıp sönüyor, Ekranda check signal cable hatası beliriyor yani görüntü yok. Monitörü başka pcde denedim çalışıyor.. Ramlerdede bi sorun olcağını sanmıyorum çıkartıp taktım yine olmadı. Acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Şimdiden teşekkürler..
Anakartınız yanmış olabilir.
bende bundan şüpheleniyordum,ancak hiç yanık kokusu felan alamadım.Birde durup dururken yanması garip geliyor.Başka bir sorun olabilirmi acaba?
bu dediğin bip sesleri nasıl sesler ve kaç kez bip veriyor?
Eğer pc açılırken bir kez beep sesi geliyorsa büyük ihtimalle anakart sağlamdır. BIOS sağlamsa hdd yansa bile görüntü vermesi lazımdır. Eğer onboard ekran kartı varsa onunla açmayı deneyin pci-ex ekran kartını çıkarın büyük ihtimalle ekran kartındaki bir temassızlıktan kaynaklanıyor...
Ekran kartı yerine oturmamış gibi
arkadaşım öncelikle kasayı aç donanımı güzelce temizle.....bir yumuşak fırça ile donanım üzerinde birikmiş tozları silekele sonra elektrik süpürgesine tut...özellikle ramların bulunduğu alanın temizliine dikkat et...ardından ramları bir güzel çıkart tekrar yerine tak...bios pilni çıkart tak...çalışmazsa ben sana sıfır pc alacam söz:))
anakartınızın pci ex slotunda sorun olabilir.onboard ile deneyin.eğer yine olmazsa, garantisi varsa garantiye.yoksa da tamire goo
Bugün tekrar bi temizlik yaptım ekran kartını rami çıkartıp tekrar taktım,kasanın içini bi güzel temizledim ama sonuç yine aynı :/ Başka bir çözüm yolu olarak anakart jumperlerini resetlemek istiyorum nasıl yapılcağını anlatırsanız sevinirim..
Birde modemin lan ışığı yanıyor bu anakartın çaılıştığını gösterirmi ?
Kasanın power tuşuna bastıktan sonra bip sesi geliyorsa, bu sesten sonra klavyeden insert tuşuna aralıklarla bas, seri şekilde... Statik kilitlenme varsa açılacaktır...
quote:
Orijinalden alıntı: e-rose
Kasanın power tuşuna bastıktan sonra bip sesi geliyorsa, bu sesten sonra klavyeden insert tuşuna aralıklarla bas, seri şekilde... Statik kilitlenme varsa açılacaktır...
Denedim ama olmadı yinede sağol..
işlemciyi ve Bios pilini çıkartıp yeniden taktım yine tık yok..Ancak bu sefer Klavye tuşları çalışıyor capslock num lock felan,modemin lan ışığıda yanıyor.Sorun hala anakartta olabilirmi?
bilgisayar dün aynı sorunu yaşadı.konumu bakarsanız bir sorunla uğraşıyorum habire aynı yerde takılı kalıyor.fakat bi işlemciye bakayım dedim.biraz oynattırdım falan sonra bilgisayarı açayım dedim.ekranın lambası yanıp sönüyor.kasa çalışıyor.ama görüntü yok.daha sonra tekrar kontrol ettim kasanın içini çalıştırdım ve görüntü geldi.
quote:
Orijinalden alıntı: evcârâ
bilgisayar dün aynı sorunu yaşadı.konumu bakarsanız bir sorunla uğraşıyorum habire aynı yerde takılı kalıyor.fakat bi işlemciye bakayım dedim.biraz oynattırdım falan sonra bilgisayarı açayım dedim.ekranın lambası yanıp sönüyor.kasa çalışıyor.ama görüntü yok.daha sonra tekrar kontrol ettim kasanın içini çalıştırdım ve görüntü geldi.
peki klavye ve ses çalışıyormuydu?
onları kontrol etmemiştim.
işlemciyi ve Bios pilini çıkartıp yeniden taktım yine tık yok..Ancak bu sefer Klavye tuşları çalışıyor capslock num lock felan,modemin lan ışığıda yanıyor.Sorun hala anakartta olabilirmi?
biosa girip anakartın sesli uyarı vererek açılışa ara vermesini önleyin... biosun ilk sayfasındaki " HALT ON satırı NO ERRORS şeklinde ayarlanacak"...
anakartta bir arıza yoksa sistem açılabilir...
Anakart modelin... islemcinin tam modeli. hatta varsa islemcinin kodu. guc kaynaginin tam modeli, ramin yada ramlerinin tam modelleri... her detay onemli verirsen sevinirim...
Öncelikle ilginiz için teşekkurler sistemin özellikleri söyle;
EPoX EP-MF4-J3 Anakart AMD Athlon 64 x2 6000+ Sapphire ATI HD 4670 512 mb DDR3 128 bit Kingston HyperX 1 GB DDR2 Ram 300 Watt Asus PSU