Şimdi Ara

kasa çalışıyor görünüyor ama monitörün ışığı yandığı halde çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar birkaç gündür bilgisayarımda ilginç olaylar olmaya başladı. ilk zamanlar bilgisayarı kapatıp tekrar açmak istediğim zaman hiç elektrik gelmiyordu (sadece kasaya) sonraları sık sık yapmaya başladı şimdi de kasa çalışıyor görünüyor ama monitörün ışığı ynadığı halde çalışmıyor sorun nerdedir acaba yardımlarınızı bekliyorum

sistemim : cel 2.4 işlemci 768 2 adet ram birisi 256 diğeri 512 40 gb hdd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurb -- 1 Haziran 2007; 16:30:58 >

• işlemci sorunu gibi gözüküyor ama powerda olabilir imkanın varsa parçaları teker teker başka bir bilgisayarda dene derim!
  • akşama eve gidince direk dediğinizi yapacağım önce ilave parçaları söküp deneyeceğim bazende donma yapıyordu önceleri tv kartı gibi ilave bağlantıları adsl bağladıktan sonra yapmaya başladı çünkü modemde bağlı güç yetmiyor olabilir mi acaba
  • kullanmadığım kartları çıkar boşa takma pci modem tv karto gibi..
  • sorun psu'da gibi gözüküyor
  • sorun psu'da gibi gözüküyor
  • kendim değiştirebilirmiyim psu
    basitmidir.. fiyarı ne kadardır şimdiden yardımlarınız için tşk. ederim
  • Tabii kendiniz değiştirebilirsiniz. Ama 220 Volt elektrik girişi olan bölgeye azami dikkat edin.

Piyasada uygun bir PSU 25-30 YTL civarıdır diye tahmin ediyorum.
  • akşama bir bakayım yapabilirsem cevabı bildiririm
    yardımlarınız çok teşekkür edrim...
  • bunlardan önce şunu yapmanı tavsiye ederim

eğer daha önceden kasa çalışırken ilk açtığınızda bip gibi ses geliyorsa (speaker takılı demektir) gelmiyorsa bir adet speaker alıp anakartta uygun switche takın daha sonra rami söküp açma butonuna basın eğer ram hatası verirse rami tekrar takıp tekrar deneyin hata vermezse muhtemelen işlemci ile problem olabilir işlemciyi söküp yuvasını temizledikten sonra tekrar takın ve ramsiz açarak tekrar hata dinleyin eğer hata vermezse işlemci veya anakartta problem olabilir. psudada olabilir fakat masraf yapmadan önce bunları deneyin
  • slm.
    şimdi eve geldim denedim çalıştı
    şu an bir sorun yok gibi görünüyor ama bir türlü anlamadım önlem olarak anakart cd si ile drıwer ları tekrar yükledim yardımlarınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.