Şimdi Ara

USB ışığı yanıyor ama bilgisayarda görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün usb ye bir döküman yükleyip hızlıca çıkardım.sabah yeniden takınca harici aygıt takıldı sesi geldi.usb nin güç ışığı yandı.ama bir türlü bilgisayarda görünmüyor.denemek için başka usb taktım sorun yok.acaba ne olmuş olabilir? ucuz birşey olsa önemsemicem.64 gb,3.0 kingston. 130 tl ye almıştım.herhangi bir program vs.yardımıyla usb yi görüp düzeltebilirmiyim?
    Bu arada usb aygıt yöneticisinden gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 30 Mayıs 2015; 9:54:47 >

• Hocam şu yöntemi dener misiniz..

Başlat>çalıştır kısmına gelip "diskmgmt.msc" yazıp enter'a basın. Ardından çıkan ekran, sizin pcye bağlı tüm diskleri (flash bellek dahil) gösterecektir.

Şimdi ilk olarak sayfayı büyütüp, kendi usb belleğinizi ekrandan bulun, eğer oradaysa, üstüne sağ tıklayıp "sürücü yoluna isim ata veya değiştir" gibi bir seçenek çıkacaktır. O kısma gelip manuel sürücü ismi vermeniz gerekecektir.

Yada yine sağ tıklayıp biçimlendirme işlemi yapabilirsiniz.
  • pisho kullanıcısına yanıt
    Söylediğinizi aynen yaptım.usb yi disk 1 olarak gördü.C ve D deki gibi ayrıntı yok.

Üzerine sağ tıkladığımda sadece özellikler ve yardım sekmesi geliyor.özelliklere tıkladığımda aygıt yöneticisinden gittiğim pencere çıktı.

Denemek için usb yi çıkarıp yeniden çalıştırdım.disk 1 yok.disk 1'in usb olduğunu anladık.ama problem devam ediyor.hiçbirşey yapamıyorum.

• http://www.kingston.com/tr/usb

hocam bir de şurdan usb sürücünüze ait driver ı bulup kurun belki işe yarar.

ayrıca başka başka bilgisayarlarda da deneyin bence, eğer olmuyorsa garantiye yollayın yenisini yollarlar.
  • pisho kullanıcısına yanıt
    Az önce problem kendi kendine ilginç bir şekilde çözüldü.ne yapabilirim diye bakarken aygıtlar ve yazıcılar bölümüne girdim.oradaki aygıtlardan birinin usb olup olmadığını anlamak için çıkarıp taktım,birden çalıştı.daha sonra denemek için birkaç defa çıkarıp taktım artık çalışıyor.içindeki verilerde olduğu gibi duruyor.usb nin ne çalışmamasına ne de sonradan çalışmasına bir anlam veremedim doğrusu.

Sorunu buldum sanırım.bu usb kauçuk kaplı.elimle biraz esnetince çalışıyor.içeride mekanik bir sorun var galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 30 Mayıs 2015; 13:34:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Az önce problem kendi kendine ilginç bir şekilde çözüldü.ne yapabilirim diye bakarken aygıtlar ve yazıcılar bölümüne girdim.oradaki aygıtlardan birinin usb olup olmadığını anlamak için çıkarıp taktım,birden çalıştı.daha sonra denemek için birkaç defa çıkarıp taktım artık çalışıyor.içindeki verilerde olduğu gibi duruyor.usb nin ne çalışmamasına ne de sonradan çalışmasına bir anlam veremedim doğrusu.

Sorunu buldum sanırım.bu usb kauçuk kaplı.elimle biraz esnetince çalışıyor.içeride mekanik bir sorun var galiba.

ayrıca kulak çöpünün ucunu ez yani usb yerıne giricek sekilde ayarla.. sonra cubugun ucuna kolanya yada parfum sık.. usb soketini temizle

daha sonra üfle kurusun orası

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.