Şimdi Ara

Kasa elektrik çarpması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Arkadasim elektirik tesisatinda topraklama yoksa olur bu tarz seyler. Kasayi toprakli bir pirizle kullan. Bu durum guc kayanginaa zarar verir haberin olsun. Geliyormu guc kaynagindan cizirti sesi ?

Psu da Cızırtı yok , priz topraklı değilmiş maalesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

quote:

Bu arada bilgisayara gelen hattın prizini sökerek prize 3 kablo mu geliyor ve bağlı mı diye bakarak hattın topraklamalı olduğundan emin ol.

Yukarıdaki mesajda yazdıklarımı yaptın mı?

Priz maalesef...
    Topraklı görünüyor ama içinde iki tane kablo var

Mutfakta bir tane topraklı priz buldum , eğer sağlıklı bir hat ise oradaki prizden ek bağlantı yapmayı düşünüyorum...
  • piriz topraklı değil ve anakart ile kasanın temasını kesme aksi halde anakart üzerinde statik elektrik yüklenir parçalara zarar verebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boracalin
    Mutfakta bir tane topraklı priz buldum , eğer sağlıklı bir hat ise oradaki prizden ek bağlantı yapmayı düşünüyorum...

Öncelikle mutfaktaki prizden bir uzatma kablosu ile dene sorun yoksa evin içinde topraklama var demektir, bir elektrikçi çağırıp bilgisayarın kullanlıdığı odadaki prize içeriden bir topraklama hattı çektirmek en doğru yol olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: piskopat45

kardeşim anakartın altına kutudan çıkan anakartın üstündeki süngeri koy düzelir . bir de öyle bir dene

Kardeş valla en son dediğini yaptım... Süngeri koydum vidalarında altına küçük karton pullar yapıp öyle vidaladım...

Sıkıntı , çarpma falan yok şimdilik
  • :D
  • kasaya bi kablo bağlayıp duvara bağlarsanız kasayı otomatik topraklamış olursunuz.AMa eğer sis yüklüyseniz sizin çarpılmanızı önlemez çünkü kasaya değince kablo sizi topraklar
  • quote:

quote:

kardeşim anakartın altına kutudan çıkan anakartın üstündeki süngeri koy düzelir . bir de öyle bir dene

Kardeş valla en son dediğini yaptım... Süngeri koydum vidalarında altına küçük karton pullar yapıp öyle vidaladım...

Bina eski ise toprak hattı yoktur ve zamanının çakaloz tesisatçıları nötr ile toprağa köprü atmışlardır. Ben bu yüzden az paraflash patlatmadım. Eğer baştan toprak hattı çektirme şansınız yoksa en kolay çözüm bir şekilde binanın demir iskeletine ulaşmak (ben 2 parmaklık kır dök işiyle kolonun demirine ulaşmıştım) ve kulanılan pirizin toprağından demire hat çekmek olacaktır. aksi taktirde bür süre sonra psu ve mobo öncelikli olarak sistem ruhunu teslim edebilir.

• kardeş sen en iyisi evin tesisatına baktır.
  • nedense hep dandik güç kaynağı olunca olur bunlar.. alakayı kuramasamda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıfır desibel

nedense hep dandik güç kaynağı olunca olur bunlar.. alakayı kuramasamda..

Psu dan olacağını sanmıyorum... Highpower 460+ watt var...
    Ona da dandik dersen yapacak birşey yok :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

quote:

Bina eski ise toprak hattı yoktur ve zamanının çakaloz tesisatçıları nötr ile toprağa köprü atmışlardır. Ben bu yüzden az paraflash patlatmadım. Eğer baştan toprak hattı çektirme şansınız yoksa en kolay çözüm bir şekilde binanın demir iskeletine ulaşmak (ben 2 parmaklık kır dök işiyle kolonun demirine ulaşmıştım) ve kulanılan pirizin toprağından demire hat çekmek olacaktır. aksi taktirde bür süre sonra psu ve mobo öncelikli olarak sistem ruhunu teslim edebilir.

Bina demirlerine ulaşmak ?

Enteresan geldi , öyle topraklama olur mu yav ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

quote:

Bina demirlerine ulaşmak ?

Enteresan geldi , öyle topraklama olur mu yav ?

Ev benim olsaydı toprak hattı çektirirdim. Toprak hattı çektirmeye yanaşmayan bi mal sahibim olunca kendi toprak hattımı kendim çekmiş oldum
    Ve teknik olarak: olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 1 Nisan 2012; 21:22:04 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.