Şimdi Ara

Kasa Fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aerocool vs-9 pencereli kasasını geldiği şekliyle kullanıyorum ve fan almaya karar verdim. tabiki çok param yok üni öğrencisiyim nihayetinde vs-9 da 9tane fan boşluğu var ve ben yaklaşık olarak 3 tane öne 1 yada 2 tanede( kasanın anakartla arasında pek boşluk yok sığarsa) üste takmayı düşünüyorum. UV almayı düşündüm Sunbeam UV mavi ancak benm amacım ledsiz UV olması gelid'in fanları gibi. diğer bi alternatif fanları UV boyayla kendimde boyayabilirim( performansı etkilemez derseniz). Bana öğrenciye uygun (max 20tl) ve özellikle acaip sessiz (gece dibimde sesini duymak hoş olmuo) fan önerirmisiniz... fanları düşük RPM de çalıştırmayı düşünüyorum sonuçta bu kadar fan soğutsun bi zahmet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan_b -- 31 Ocak 2011; 17:25:03 >

• boş ver hiç gerek yok etkisi bile olmaz.yeterince fan takmışsın zaten.
  • İmzandaki sistem için stok soğutmaları yeterde artar bir egzos fan tak yeter daha fazlası gürültüden başka birşey getirmiyor...
  • neden yeteli onu anlayamadım açıklarsanız sevinirim tmm overlock yapmıyorum belki ondan dediniz ama en azından hdd nin 44 C den işlemcinin 63 C GPU nun 50 C olmasından biraz kıllandım yanlış düşünüyorsam düzeltin pek bilgim yok bu sıcaklıklar hakkında işlemcide stock fan war onu değiştiricem zaten sesinden bıktımda birazda dedim kasa soğuk kalsın birazda güzel görünsün ama yeterliyse o başka tabi yorumunuzu bekliyorum tekrar, teşekkür ederim

• fan ile hava soğutma üzerine yıllarca çalıştım.

Anlattığın fan sistemin 3önde 1 yanda 2 arkada iyi sogutmadır
    Sistemi ekleyecegin başka fan asla hissedilmez.

Eger amacın gpu yada kuzeyköprüsü güney köprüsünü sogutmaksa onlara direkt dogrudan fan takviyesi yap.
    Ben GPU ma 3500rpm harici fan taktım arkasından borduna yapıştırdım.

Ancak soğutmak istedigin bileşene dogrudan fan takıcan anca o zaman ısı düşüşünü farkedersin.

Kasanın önüne istersen 5 tane koy 1 derece düşer

Bak bu benim kasa direkt bileşenlere ram ekran kartı kendi imkanlarımla yaptım faydası 5 derece ve fazlası

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-monitor-24-samsung-bx-2450-isik-sizmasi-41081737/detay

• Kuzey köprüsü güney köprüsüne bak onlara doğrudan fan takviyesi yaptım 10derece düştü.

Kasanın yanında hiç fan yok kapalı.

Önde 1 tane arkada 2tane birde power var

Ancak su soğutma kurduğumdan egzos fanını içeri verdim.Sebep sıvı hortum borularına dogrudan soguk hava temas ediyor.Isınan hava yükselir

Ve powerdan dışarı
    Power ve powerın yanındaki fan egzos görevi görüyor 2 adet çıkış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 31 Ocak 2011; 22:25:15 >
  • şu an sistemde hiç fan yok sadece egzos fanı var kendinden gelen. metro 2033 ü açtım ısılarına bakıyım diye gpu 67 C cpu 69 C oldu ve fan çok ses çıkartıyo önceliğim onu değiştirmek ve ardından 3 öne 1 üste fan takmak. birde fanları ledsiz uv siz alıp kendim uv boyayla düzgünce boyarsam herhangi bi kötlüğü oluyormu tavsiye edermisiniz? çünkü istediğim şekilde fan bulamadım bi türlü ( gelid Uv gibi)

Not: neden programlarla test etmedin derseniz ben sistemi o kadar çok kasacağımı düşünmüyorum sadece film oyun ve hiçbişey harcamayan visual studio, photoshop gibi küçük programlar kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan_b -- 31 Ocak 2011; 22:35:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 cm sessiz kasa fanı
    geçen yıl açıldı
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    140mm Kasa Fan Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıcaklıkların normal.

Cpu fanını değiştir.Demek istediğim öne yada arkaya fan takmak bileşeni soğutmaz.

Sadece içerideki havayı yeller.(Isınan havanın yer değiştirmesini saglar)
    Bileşenlere etkisi olmaz

Fan ile en iyi sogutma dogrudan bileşene 5cm mesefaden(yada daha yakından)daha uzağa gitmeden üfleme yapmak en iyi sonucu verir.

Ekran kartları metro 2033 de 70-90 derece görebilir bu normal bir deger.

Cpu fan ve termal macun takviyesi ile 5 derece daha düşer.(Artic Silver 5 macun olabilir fiyat 20-30tl)

''birde fanları ledsiz uv siz alıp kendim uv boyayla düzgünce boyarsam herhangi bi kötlüğü oluyormu tavsiye edermisiniz''

Olabilir sonuçta zevk meselesi çamaşır makinesi kazanından pc kasası yapılıyorsa o niye yapılmasın.(Uv duyarlı ışık meselesi felan anlamam)

Amaç gösteriş olmasın boşver 5tl den 4-5 tane normal fan al tak.

Sonuçta kasanın gösterişten çok fan takviyesine ihtiyacı var (Benim resimdeki gibi yapmaya çalışmandan bahsediyorum)

Ancak senin dedigin yöntem 1 öne 3 arkaya 1 yana da yapabilirsin (basit sogutma 5 derece düşüş)

Madem kafaya koydun 1ön 2 arka 1 yan yeter.Dedigim gibi uv boya felan anlamam

• teşekkür ederim önerileriniz için olabildiğince sesten uzak ama birazda gözüme hitab eden bişey yapmaya çalışıcam. "çamaşır makinesi kazanından pc kasası yapılıyorsa o niye yapılmasın." bu daha ayrı fantastic bişeymiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.