Arkadaşlar ben bugün birtane zalman f2 fan aldım bunun ufak bir kablosu var onla bağlayınca sessiz modda çalışıyor ve gayet güzel...benim standart 2800rpmde çalışan bir fanım daha var bunu da kasaya bağlamayı düşünüyorum ama çok gürültülü bu şekilde bağlayamam speed fan diye bir program var bunla denedim ama beceremedim acaba bunu 2000rpm'ye filan düşürme imkanım var mı bu programla?Yoksa programla fan hızlarını düşürme'nin imkanı yokmu...Birde bu zalman'ın yanında gelen küçük kabloyu dışarda bulabilirmiyim?Belki sırf o küçük kabloyu alırsam eski fanıma takarım ve o şekilde düşürebilirim fan hızını...yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar...
speed fandan hızı düşürebilmek için fanın anakarttaki fan socketine bağlı olması gerekiyor.. ama speed fan devir ayarlama fonksiyonu her anakartta çalışmıyor
yardımın için sağol hallettim sorunumu şuan 1700rpmde kullanıyorum...yeni aldığım zalmanda 1600rpmde ikisi de çok sessiz oldu şimdi cpu fanı'nın sesi duyulmaya başladı ama o okadar rahatsız etmiyor:) Ama bilgisayarı açıp kapatınca zalman bozulmuyorda benim eski fan tekrardan %100olarak çalışıyor her defasında düşürmek gerekiyor bunun bir yolu varmı yoksa her defasında kendim düşürmem mi gerekiyor???
kendin nasıl düşürüyorsun?
SpeedFanla düşürüyorum...İlk açıldığında bütün fanlar %100 çalışıyor gözüküyor düşürmek istediğimi %50'ye getirdiğimde rpm olarak da düşüyor.