Şimdi Ara

Kasa fanı sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Cooler Master Storm sniper kasam var. Geçtiğimiz günlerde üzerinde gelen fan kontrolcu bozuldu ve üzerindeki fanların Ledlerinide patlattı. Neyseki fanlar çalışıyor.

Fanlar Cooler Master'ın Megaflow 200mm fanları. Normal olarak bu fanı aldığınızda molex ve 3pin dönüştürücü oalrak geliyor fakat benim kasamın içerisinde gelmişlerdi. Bu yüzden 4pin Molex kablosuna sarı-siyah olmak üzere 2 kablo takılı diğer kırmızı ve siyah kablo ise üzerinde led in yazan başka bir 2 pine bağlı. Fan kontrolcu bozulduğu için fanları şuanda direkt olarak PSU dan besliyorum. Ledler de ne yazıkki çalışmıyor?

İlk olarak led alıp bu fanların ledlerini değiştirmeyi düşünüyorum fakat ledleri gücünü nereden vereceğimi bilemiyorum. Dediğim gibi şuanda fanlar PSU dan beslendiği için maksimum hızda dönüyor ve kasa biraz ses yapıyor.

Yapmak istediğim şu, bir fan kontrolcu ile bu fanların ve ledlerin kontrolunu sağlamam gerek. Ledleri açıp kapatma şeklinde fakat piyasada harici bu işi yapabilcek bir ürün bulamadım. Daha doğrusu bulduklarımın bu işi yapıp yapamayacağına karar veremedim. Bir de piyasadaki çoğu fan kontrolcu 3 pin kontrol ile bu işi gerçekleştiriyor. fakat benim elimdeki 3 fan da 4pin molex bağlantısı (2si takılı olmak üzere) ve 2 pin led bağlantısı mevcut.

Kasa fanının bağlantıları için netten foto bulup ekledim. İmkanım olduğunda yakından foto çekip koyucam. Fandaki sarı siyah kablo 4 pin molex e giriyoi kırmızı ve siyah ise üzerinde led yazan bağlantıya.

Kasa fanı sorunsalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 cm sessiz kasa fanı
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.