Şimdi Ara

Kasa fanı ve İşlemci Soğutucusu Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Phanteks P350x kasaya sahibim ve kasa ile gelen fanı kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 5 3600. Stok soğutucuyla çalışıyor. Overclock gibi bir niyetim yok. Sistem boşta 50 derecelerde oyunlarda 70-80 arasında geziyor. Soğutma sistemimi güncellemek istiyorum. Soğutmaya 600 tl bütçe ayırdım.

Gereksinimlerim;

2x üste 140mm,
    1x arkaya 120mm olmak üzere kasa fanı,
    1 adet işlemci hava soğutucusu.

Fanlar ve soğutucu için tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Bütçe artabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muchard -- 19 Temmuz 2020; 12:41:27 >

• Merhaba,

Bende çok araştırma yaptım ve 2 gün önce noctua nh-u12a modelini sipariş geçtim akşam kurulum yapacağım. Tabii bu biraz senin bütçeni aşıyor istersen araştırma yap ve limit olarak biraz daha yukarı çıkarsan güzel bir soğutucu.
  • ProbLem! kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kurulumu yaptıktan sonraki sıcaklıkları değerlendirirsek, markaya karşı önfikrim oluşur. Sizin aldığınız sanırım üst düzey bir soğutucu, aynı markanın orta düzey soğutucularına bakabilirim, 400 tl civarına bir iki tane gördüm. Noctua fanları yabancı forumlarda övdüklerini gördüm, renkleri önemsizse alın demiş çoğu kullanıcı. Siz dönütünüzü yazarsanız, değerlendireceğim. Cevabınız için teşekkür ederim.
  • Şuan kurulumu yapıyorum testleri 1-2 güne eklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak çaplı bir test yaptım hoşuma gitti açıkcası.

Tam yükte 80 derece maximum gördüğü değer, hava sıcaklıklarını da hesaba katarsak normal gibi geldi. Boştaki sıcaklık değeri 39 normalde 3900x boşta bu değerlere mümkünatı yok gelmez. Bir kaç gün daha test eder olumsuz bir durum olursa sana dönüş yaparım.

• 08.07.2020'de HYPER 410R RGB geçici bir süre için almıştım fazlasıyla memmun kaldım,i7 6700K Stock hali ile kullanıyorum,Performans iyi.Garantiden değişim sonucu H110i gönderdiler bir köşede öle duruyor kutusunu bile açma gereği duymadım.Max 67 derece gördüm.
  • ProbLem! kullanıcısına yanıt
    3900x çok daha performanslı bir işlemci olduğundan sonuç bence de fena değil. Boşta 55'lerde geziyorum, en azından 35 olmalı benim için. Sıvı soğutmalara da bakıyorum bu fiyat aralığında.

ARCTIC Liquid Freezer II 120 diye bir model buldum ama siteyi ilk defa görüyorum.
    boss bilgisayar
    Arctic Liquid Freezer II 120 Series – Multi Compatible All-In-One CPU Water Cooler Processor 4-pin 800 RPM 2000 RPM 1 fan(s) 200 RPM
    https://www.bossbilisim.com/arctic-liquid-freezer-ii-120-series--multi-compatible-all-in-one-cpu-water-4-pin-800-rpm-2000-rpm-1-fans-200-rpm-31501

Bunu da değerlendireceğim, 240mm sıvı soğutmalar da göz kırpıyor. Kullanıcı deneyimlerini gözlemlemeye devam ediyorum şimdilik, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muchard -- 21 Temmuz 2020; 1:31:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Muchard kullanıcısına yanıt
    o fiyata bence corsair & cooler master ürünlerini tercih edebilirsiniz.
  • Muchard kullanıcısına yanıt
    yazdığınız internet satıcısı pek güvenli gelmedi bana.aşırı uygun fiyat veriyorlar. istanbul bilişim vari bir firma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.