Şimdi Ara

Kasa Fanını İşlemci Fanı Olarak Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler, fan alayım dedim 3 pinli çıktı. Kasa fani yani. Ama işlemcide hayvan gibi Demir bir soğutucu var ve ona cuk oturdu. 120 mm 'miş bu da, her an 1,500 rpm de çalışıyor cunku işlemci fani girişine degil, kasa fani girişine bağlı. Normal 33 derece, gta 5 te 52 gördü maksimum. Sizce bu şekilde idare eder mi yoksa işlemci fani almam şart mi ? Sessiz de çalisiyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasa fanıyla işlemci fanı zaten farklı şeyler değillerki. Sıcaklık normal, ses de yapmıyorsa kullanılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Kasa fanıyla işlemci fanı zaten farklı şeyler değillerki. Sıcaklık normal, ses de yapmıyorsa kullanılabilir.

İşlemci fanı; işlemci sıcaklığına göre RPM'ini değiştiriyor. Bazen yavaş bazen hızlı çalışıyor.
    Kasa fanı; devamlı yüksek RPM'de çalışıyor. Sanırım toz yapmak dışında bi olumsuzluğu olmayacak gibi.
  • CPU_FAN soketinin genellikle biosta iki ayarı olur.
    1-) CPU Smart (akıllı) fan Control = Aktif(enable) seçilmelidir. ısıya göre devir ayarı yapar
    2-) CPU Smart fan Mode = PWM(4pin) veya Voltage(3pin) [sizin fanınız 3 pin olduğundan voltage seçmelisiniz] . [Eğer bu ayar yoksa anakartınız çok eski modeldir ya da yeni olup çift Ram(DDR2 + DDR3)desteklidir(Combo). Bu anakartlarda bu ayarı koymuyorlar yani sadece 4pin-PWM fanlara işlemci ısısına göre devir ayarı veriyor]

anakart modeline göre 1 - 2 nolu ayarlar farklı ifade ve şekillerde olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Kasa fanıyla işlemci fanı zaten farklı şeyler değillerki. Sıcaklık normal, ses de yapmıyorsa kullanılabilir.

İşlemci fanı; işlemci sıcaklığına göre RPM'ini değiştiriyor. Bazen yavaş bazen hızlı çalışıyor.
    Kasa fanı; devamlı yüksek RPM'de çalışıyor. Sanırım toz yapmak dışında bi olumsuzluğu olmayacak gibi.

Fanlar piyasada 3 pin ve 4pin yani pwm olarak satılıyor. Her ikisinin de devri kontrol edilebilir. Mesela benim işlemci soğutucusunun orjinal fanı 3 pinli ama ben anakartın programı ile devrini ayarlayabiliyorum. Sizin ya anakartınız 3 pinli fan desteklemiyor yada uygun programı bulamadınız. Yukardaki arkadaşın dediği gibi bios ayarının da yapılması gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1471

CPU_FAN soketinin genellikle biosta iki ayarı olur.
    1-) CPU Smart (akıllı) fan Control = Aktif(enable) seçilmelidir. ısıya göre devir ayarı yapar
    2-) CPU Smart fan Mode = PWM(4pin) veya Voltage(3pin) [sizin fanınız 3 pin olduğundan voltage seçmelisiniz] . [Eğer bu ayar yoksa anakartınız çok eski modeldir ya da yeni olup çift Ram(DDR2 + DDR3)desteklidir(Combo). Bu anakartlarda bu ayarı koymuyorlar yani sadece 4pin-PWM fanlara işlemci ısısına göre devir ayarı veriyor]

anakart modeline göre 1 - 2 nolu ayarlar farklı ifade ve şekillerde olabilir.

Hocam, işlemciyi soğutan fan şuanda kasa fanı girişine bağlı, CPU FAN girişine bağlı değil yani. Dediğiniz ayarları buldum BIOS'ta fakat CPU FAN girişine bağlayamadım bendeki fan 3 pin olduğu için. CPU FAN girişi 4 pin çünkü. Bildiğiniz kasa fanı 1 ve 2 falan oluyor ya, 2'ye bağladım öyle.

• 3 pin fanlar her zaman 4 pin CPU-Fan yuvalarına bağlanabilir

3 pin uç  Kasa Fanını İşlemci Fanı Olarak Kullanma

4 pin uç  Kasa Fanını İşlemci Fanı Olarak Kullanma

4 pin ve 3 pin soket Kasa Fanını İşlemci Fanı Olarak Kullanma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1471 -- 10 Mayıs 2015; 1:55:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

3 pin fanlar her zaman 4 pin CPU-Fan yuvalarına bağlanabilir

3 pin uç  Kasa Fanını İşlemci Fanı Olarak Kullanma

4 pin uç  Kasa Fanını İşlemci Fanı Olarak Kullanma

4 pin ve 3 pin soket Kasa Fanını İşlemci Fanı Olarak Kullanma

Denememiştim. Ben şimdi bu 3 pinli fanı 4 pin girişli CPU FAN bölümüne bağlayabilir miyim yani ? İlginç pinleri kırmayalım bir de ?

• fan ucunda oluk ve sokette yiv var yanlışlık yapmanız zor
    dikkatle takın birşey olmaz
  • quote:

fan ucunda oluk ve sokette yiv var yanlışlık yapmanız zor
    dikkatle takın birşey olmaz

Size ne kadar teşekkür etsem az. Meğer yuvası belliymiş bile. Karanlıkta görememiştim. 3pinli fanı artık CPU FAN yuvasında ve işlemci sıcaklığına göre ayarlanabilir kullanıyorum artık. Çok teşekkür ederim.
  • birşey değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.