Şimdi Ara

Kasa Güncelleme Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 6 yıl önce toplattigim bilgisayarımı güncellemek istiyorum.Yeni toplayacagim bilgisayarda fiyat tasarrufu yapabilmek için eski bilgisayarımdaki hangi aprcalari kullanabilirim ?
    Eski bilgisayarim;

Kasa olarak Zalman Z3 Plus
    Güç kaynağı le II 600w
    Msi Rx470
    8Gb Ram
    İntel core i5 6500 Cpu 3.20 ghz
    MSI B150M Bazooka

• Toplayacağım sisteme göre değişir ama güncel kalacaksan, sadece güç kaynağı
  • Kasayıda kullanabilirsiniz .Anakartın tam modeli ne idi.

B150 Bazooka yazmışsınız.

Eğer e.kartında çok fazla bi upgrade yapmayacaksanız, i7 6700,7700 bi işlemci alıp kullanabilirsiniz.Ramleride 16 gb a tamamlayarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 14 Eylül 2023; 9:49:2 >
  • metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Hocam i7 ler kaçıncı nesil okursa olsun, çok pahalı oluyorlar. Bence başka bir işelci modeline geçsin. En azından 12100f alabilir.

Ben dün 2k ya ryzen 5 3600 aldım.

I7 lerin ismi var diye çok pahalılar. İ5 ler de aynı şekilde

• Kasa ve guc kaynagini birakabilirsin hocam, gerisini sat gitsin.

Butce belirtirsen ona gore oneri yapilabilir.

Minimumda

Ryzen 5600

B450 anakart

2x8gb ddr4 ram

1tb NVME ssd

olacak sekilde planlama yapabilirsin. Ekran karti icin 2. ellere yonelebilirsin, uygun fiyatli bir RTX 3060 dusunulebilir, butceye gore ayarlanir.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Bütçem 20.000. -25.000 TL.Hic uğraşma hazır sistem mi al dersiniz ?Yoksa güncelleme ile daha yüksek özellikli bir sistem mi elde ederim
  • ownerplus kullanıcısına yanıt

ssd ne var.

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt
    Ssd yok maalesef HDD kullanıyorum.Ssd de alacağım
  • ownerplus kullanıcısına yanıt

Hocam ugrasma hazir sistem al derim, elindeki sistemi de butun halinde satarsin.

2. el alirim diyosan daha uyguna da bulabilirsin herhalde ama o butceye sifir gayet guzel bilgisayarlar var.

Ornek olmasi acisindan atiyorum, baska sitelerde belki daha iyi anakartli bi versiyonunu bulabilirsin, ek olarak 4060 Ti bulursan o da guzel olur. Ryzen 7000 - DDR5 kombosu ileriye donuk isine yarar, 2 sene sonra rahatca islemci - ekran karti degistirir yoluna bakarsin gerekirse.

Son olarak, kas gucu bakimindan RX 6700 XT daha guclu olmasi lazim, eger AMD tercih edersen o tarafa da yonelebilirsin. Online oyun oynamiyosan DLSS + FG ile RTX 4000 serisi daha guc tuketimi ile daha iyi isini gorebilir, o yuzden 4060 onerdim ama duruma gore o da AMD dusunulebilir.

gaming.gen.tr
    GAMING-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
    https://www.gaming.gen.tr/urun/330122/gaming-7500f-amd-ryzen-5-7500f-mpk-asus-dual-geforce-rtx-4060-oc-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 15 Eylül 2023; 14:19:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.