Şimdi Ara

Kasa içerisindeki kabloları toplamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar yeni bir kasa topluyorum ancak kasanın içerisindeki kabloları (güç kaynağından çıkanlar vs.) onları toplu düzenli bir şekilde tutmanın yolları var mıdır acaba? Kasanın bazı yerleri şeffaf olacak, ışıklı fanlar vs. takacağım için. Ne önerirsiniz bu kablolar için? Düzen ve görsellik açısından.

• Web üzerinden kasa içi kablo düzenlemeye ait video ya da resimli anlatım bulabilirsin, elinde kasa var mı, yoksa kullanılacak bileşenler nelerdir, belirtirsen ona göre kasa önerisi de yapabiliriz.
  • Hocam elimde şuan kasa mevcut ancak aidata marka bir kasa. Sıfır almıştım yıllar önce sonradan donanım değişikliğine gittim. Ramler değişti, anakart değişti, ekran kartı değişti, güç kaynağı değişti.. Ancak kasam küçük olduğu için bir kapağı da açık çünkü ekran kartı sığmıyor. Ben yeni bir kasa almayı düşünüyorum, malum öğrencilik bütçem de çok fazla yok. Önerilerinize açığım, para biriktirip alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DODO6KA -- 27 Ocak 2015; 20:56:14 >
  • Min. Zalman Z3 Plus gibi bir kasa alabilirsin, çok prof. olmasa da kablo gizleme kanalları var, mevcutta da 4 fan ile geliyor, kontrolcüsü de var, sessiz sedasız kullanırsın;

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6141
  • Peki hocam xigmatek xaf serisi fanlardan haberdar misin? Turuncu ledli istedigim icin sadece bu marka/model bulabildim vatanda. Bazi sitelerde ses sorunu bahsedilmis, sen ne dersin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12cm fanların çoğunda 1200rpm üstü ses yapar, söz ettiğin fan da 1500rpm hızında sesli olması normal.
  • öyle bir fanı ximatek black talona taktım kasadan gelen tek ses o fanın sesi rahatsız etmiyor insanı ama sese takıntılıysanız önermem
  • xaf serisi 140mm fanlardan kullaniyorum iki tane egzoz olarak, 1200 devir max hizlari ve bu devirde sesliler, anakart uzerinden kullandigim icin max devire cikmiyorlar o yuzden fazla rahatsiz etmiyor beni.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kelepçe, lastik, veya en kötü kabloyla bağla birbirlerine bundan kolay ne var
  • @LEON-X

Peki hocam, teşekkürler.

@emo132

Görsellik önemli benim için, zaten performansı gönlüme göre alıyorum..

Bu su soğutmalı sistemlerde kullanılan hortumlardan/borulardan kullanma fikri nasıl sizce? Görmedim ben pek ama ne dersiniz siz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DODO6KA

@LEON-X

Peki hocam, teşekkürler.

@emo132

Görsellik önemli benim için, zaten performansı gönlüme göre alıyorum..

Bu su soğutmalı sistemlerde kullanılan hortumlardan/borulardan kullanma fikri nasıl sizce? Görmedim ben pek ama ne dersiniz siz?

Geçen sene modüllerden soğutma sistemlerinin üzerinde baya durmuştuk okulda. Ama aklımda fazla birşey kalmadı. Ama sorunu tam anlamadım işlemcine su soğutmalı fanmı takmak istiyorsun?
  • Yok yok hayır, o sistemlerdeki ledli veyahutta renkli olan borulardan bahsediyorum. Güç kaynağından çıkan kabloları onun içerisinden geçirmeyi düşündüm de acaba nasıl olur.. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: DODO6KA

Yok yok hayır, o sistemlerdeki ledli veyahutta renkli olan borulardan bahsediyorum. Güç kaynağından çıkan kabloları onun içerisinden geçirmeyi düşündüm de acaba nasıl olur.. :D

Anladım, ama o borulara kablo sokamazsın çünkü soketler o dar boruların içine girmez. Ancak kabloyu kesip geçirdikden sonra tekrar bağlarım diyorsan o başka ancak öyle olur
  • emo132 kullanıcısına yanıt
    Soketleri aklıma hiç getirmemiştim ben haklısın. Kablolar için iplikten bir malzeme var benim güç kaynağındaki kablolarda, kaplama gibi. Ondan bulup hepsine yapabilirim aslında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emo132

Kelepçe, lastik, veya en kötü kabloyla bağla birbirlerine bundan kolay ne var
    quote:

Orijinalden alinti: emo132

Kelepçe, lastik, veya en kötü kabloyla bagla birbirlerine bundan kolay ne var

yahu bide utanmadan tavsiye vermeye devam ediyorsun.
     Kasa içerisindeki kabloları toplamak

• Hocam ben tekzen'den gidip cırt aldım istediğn renkte var renkli renksiz onlarla yapabilirsin
  • TheKingOfNaples kullanıcısına yanıt
    O da olabilir aslında, hiç olmadı şimdi idarelik yeni kasa alana kadar temiz görünmesi için onu yapayım. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.