Şimdi Ara

SESSİZ KASA İÇİN MALZEMELER!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kasayı büyük ölçüde sessizleştirmek içn belli parçaları sese karşı emici madde ile çevirmek istiyorum.
    -kasa yan kapak ve üst tarafı sesi emicek bir madde ile kaplayacağım.bu maddeyi hala çözemedimyardımınızı bekliyorum madde ne olmalı sizce elektirik bantı şeklinde bişi işe yararmı yoksa özel maddesi varmı??
    -cpu fanı çok sesli.sanıyorum titreşimden.çnkü eskiden böyle diil.en azından bana geldiğindegaliba fanlar için vida yerine kauçuk tutucular varmış.bunları nnerden bulabilirim.bide fanın etrafını bant benzeri ses emen birşey varsa onla çevirsem işe yararmı??o malzeme ne olabilr??kauçuk tutucu nerden bulabilirim??
    -psu 300watt aopen.sesi tahmin edebiliyorsunuzdurbuna ne yapabilirm.psu yu açıp yeni fan takmakla falan uğraşmak istemiyorum.riskli geliyo bana.ne önerirsiniz??yeni psu almaktan başka

cvp larınızı ve önerilerinizi bekliyorum

• aradığın ürün bu sanırım
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=BGZ08
    hesap lütfen
  • evet bubide istanbuldayım bi çözüm bulabilrimiyizankarada olsam atlarım direktebu veyada buna benzer bi ürünü nerde bulabilirim istanbulda

• quote:

Orjinalden alıntı: NuriAlcho

aradığın ürün bu sanırım
    hesap lütfen

peki arkadaş bu ürün gerçekten iişe yarıyor mu yani sonuçta power supply ve kasa fanının orada boşluk ve delikler var o deliklerin üstüne yapıştırılmıyor bu ürün e ses oradan çıkmaz mı dışarı peki?
    yani izolasyonun komple olması gerekmiyor mu

• quote:

Orjinalden alıntı: kinaliada85

quote:

aradığın ürün bu sanırım
    hesap lütfen

peki arkadaş bu ürün gerçekten iişe yarıyor mu yani sonuçta power supply ve kasa fanının orada boşluk ve delikler var o deliklerin üstüne yapıştırılmıyor bu ürün e ses oradan çıkmaz mı dışarı peki?

psu için el cevap :

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=sst-pp02

• quote:

Orjinalden alıntı: sunshines35

quote:

Orjinalden alıntı: kinaliada85

quote:

aradığın ürün bu sanırım
    hesap lütfen

psu için el cevap :

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=sst-pp02

ben de onu dicektim tam

• quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

evet bubide istanbuldayım bi çözüm bulabilrimiyizankarada olsam atlarım direktebu veyada buna benzer bi ürünü nerde bulabilirim istanbulda

Bende istanbuldayım ve fireballdan alışveriş yapmışlıgım var. Siparisi verdikten sonraki gün kapına gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iyide istanbulda varmış zaten kadıköyde
    UYGAR ELEKTRONİK Showroom

Tel: 0216 330 35 26

Rıhtım Caddesi Başçavuş sokak Yazıcıoğlu işhanı

Giriş Kat No: 28 Kadıköy/İSTANBUL

İlgili: Bora ÖNGÜRER info@uygarelektronik.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hellrot

quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

evet bubide istanbuldayım bi çözüm bulabilrimiyizankarada olsam atlarım direktebu veyada buna benzer bi ürünü nerde bulabilirim istanbulda

Bende istanbuldayım ve fireballdan alışveriş yapmışlıgım var. Siparisi verdikten sonraki gün kapına gelir.

yok hocam ben kargoyla falan uğraşmak istemiyorum.direk alıcam bakarak.uymaz muymaz, yanlış ürün gelir o olur bu olur.ondan dolayı

• psu için deneyimlerimi aktarayım sana :

psu fanını değiştirmek ve voltaj düşürmek (9.5 v) sesi yarı yarıya azaltır ama uğultuyu kesmez, bunun sebebi fanın çok sıkışık bir alanda çalışması ve psunun kalın fan ızgarasıdır.

benim çözümüm:
    psunun fan ızgarasını canavarla kestim, fanı dışarıdan psu ya vidaladım ve fanı 9.5 v bağladım,
    şimdi bırak sesi, uğultuyu kulağımı psuya dayayınca fan sesinden ziyade psudan gelen bızırtıyı duyabiliyorum,
    akşam resimlerini koyucam, pc kesinlikle daha sessiz
  • Evet,ızgara kesme işe yarar,özellikle kasa fanlarında çok işe yarıyor,hem ses azalıyor hem hava akışı artıyor.

Bende de Aopen PSU var,benim düşündüğüm çözüm alttan ikinci bir fan takmaktı.Termal diyot transistör soğutucularının birinin üzerinde.Tam onların üzerine gelecek şekilde düşük devirli bir fan takınca soğutma iyileşecek ve soğutucu metal soğuyacağı için diğer fanın devri de düşecek.Yalnız heatsinklerin boyu uzun,içten 8 cm'lik fan sığmıyor,fanı içeriden takabilmek için heatsinklerin de değişmesi gerek.Ya da tek sıra olan hava girişlerini çoğaltmak da işe yarayabilir.Ben asıl bu kesme işini nasıl yapabilirim diye düşündüm.Başkasına yaptırıp para vermek istemiyorum,acaba kendim nasıl yapabilirim?Sunshine35,sen şu işi tam nasıl yaptın bi anlatsana.
  • öncelikle psun bir tek kasanın arkasından egzos 80 lik fanla hava alan türse en kolay yöntem psunu bilgisayara ters bağlayıp 12 lik fana uyacak şekilde delik açmaktır. bunun için özel bi alet var sanırım ve sanayi de falan kestiriyo çoğu kişi bildiğim kadarıyla. ama denemedim tamamen fikir yürütmedir
    burada önemli olan şu; psu ters takılınca herhangi bir olumsuz etki oluşuyor mu? bunun cevabı önemli.
  • O yalıtım maddesini belki belli yerlde hdd'nin yanına küçük boyutlarda titreşimi kesmek amacıyla kullanılabilir ancak kasanın içini onla kaplamak kasayı bi fırına çevirir. Çünkü bu madde sesi keseceği gibi ısıyı da içerde tutacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sunshines35

öncelikle psun bir tek kasanın arkasından egzos 80 lik fanla hava alan türse en kolay yöntem psunu bilgisayara ters bağlayıp 12 lik fana uyacak şekilde delik açmaktır. bunun için özel bi alet var sanırım ve sanayi de falan kestiriyo çoğu kişi bildiğim kadarıyla. ama denemedim tamamen fikir yürütmedir
    burada önemli olan şu; psu ters takılınca herhangi bir olumsuz etki oluşuyor mu? bunun cevabı önemli.

PSU 8 cm fanlı.Bu tür olanlar zaten havayı içeriden dışarıya atıyor.Tabi içeride arka taraftaki deliklerden de kasa içindeki havayı çekiyor.psu'yu ters takmaya falan gerek yok,12 cm fanlı psu'lar gibi alt tarafı ona göre kesip psu içine üfleyecek şekilde bir 12 cm fan takılırsa olur.Ama dışarıya bakan arla tarafta 12 cm fanlı psu'lar kadar hava çıkışı olmayacak,bu biraz problem olabilir.Bu psu'lar için en iyi çözüm düşük devirli iki 8 cm fan kullanmak.

• dusuk devirli 2*8cm fanı denedin mi,bilgi verebilir misin

bir de ; suns. 35 bahsettigin resimleri koyabilir misin ?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_5292135/tm.htm

sadece ızgarayı 4 ucundan kes fanı içten tak tecrübe :)

quote:

Orjinalden alıntı: dsanli

dusuk devirli 2*8cm fanı denedin mi,bilgi verebilir misin

bir de ; suns. 35 bahsettigin resimleri koyabilir misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 13 Şubat 2006 15:05:21 >
  • kardeşler sizi bilmiyom da ben şunu denedim ;
    gittim karaköyden hayvan gibi alüminyum soğutucular aldım. psu yu açtım (biraz elektronik biliceksizin tabi.) triak ları ve incecik soğutucularını söktüm ve triak bacaklarının olduğu yere uzatma kablolar ekleyip triakları seyyar hale getirdim böylece esas ısınan parçaları istediğim yerde soğutabilirdim. ve bu parçaları bir maşrapa soğuk suya sokup soğuttum dersem yemezsiniz.. bu 6tane triak ı aldığım yeni alüminyum bloğa monte ettim (ama triakların metal kısmını alüm.den izole edin mutlaka yoksa yakarsınız.!!) bir de bu 2 alüm.bloğa düşük devir veya aynı soğutucunun devrini düşürerek bir fan takıp psu kutusuna tıktım miss gibi oldu artık ses mes yok orda olduğundan bile şüphe ediyom bazen..

• anladığım kadarıyla psu yu dğeiştirmek daha mantıklı olacakama şuanlık öle bişi yapamam.kasanın standart fanı sessiz ve iyi hava üfleyen bi fan.peki psu nun fanı ile arasında ne kadar fark var.çünkü psu fanı elimi önüne koyduğumda daha az hava üflüyo.kasa fanını psu ya taksam bişi değişirmi??verilerini bilmiyorum çünkü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.