Şimdi Ara

Kasa kapağına çözüm (yardım beyler :D) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Z3RO-P

quote:

Orijinalden alıntı: |HokkaBaZ|

quote:

Orijinalden alıntı: cumfiçu

quote:

quote:

quote:

Çözüm=
    1.Kaynak =Sonsuza dek açılmama
    2.Kasayı dolaba saklama
    3.Kasayı dolabın içine kaynak yapma
    4=Kasa kapagını kaynaklayıp dolabın içinede kaynaklıyoruz,Dolap kapagınıda kaynak yapıp kapatıyoruz.
    Önerim =4

Odanın kapısını da kaynaklasin ve son olarak yurdun kapısını kaynaklasin

Düşündüm yurdun kapısını kaynaklarsa içeri giremez.

Cam ?

Camı kaparsa oksijen girmez bir insanın yaşaması için o2 gereklidir bunudamı ben söyleyim

bu adam kesin kaynakçı beyler :D
    kasayı dapalba kaymaya kalksam sürekli zaten kasayı kaykalattırmamaya gerek yok dolabıda kayklatmaya gerekyok şifreli sistem zaten :D oda kapısı hiç olmaz çünki yasak :D

Adamım kaynak en saglıklısıdır şifreyi kırarlar kaynak için oksijen getirmek gerek

Edit=O nasıl bir yazıdır tövbe bismillah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |HokkaBaZ| -- 15 Eylül 2013; 0:44:24 >

• gider konuşurum yönetimle ya vardır elbet bir çağresi :D kaynak fikri için sağol hacı genede :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3RO-P -- 15 Eylül 2013; 0:36:11 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çözüm=
    1.Kaynak =Sonsuza dek açılmama
    2.Kasayı dolaba saklama
    3.Kasayı dolabın içine kaynak yapma
    4=Kasa kapagını kaynaklayıp dolabın içinede kaynaklıyoruz,Dolap kapagınıda kaynak yapıp kapatıyoruz.
    Önerim =4

Odanın kapısını da kaynaklasin ve son olarak yurdun kapısını kaynaklasin

Düşündüm yurdun kapısını kaynaklarsa içeri giremez.

Cam ?

Camı kaparsa oksijen girmez bir insanın yaşaması için o2 gereklidir bunudamı ben söyleyim

bu adam kesin kaynakçı beyler :D
    kasayı dapalba kaymaya kalksam sürekli zaten kasayı kaykalattırmamaya gerek yok dolabıda kayklatmaya gerekyok şifreli sistem zaten :D oda kapısı hiç olmaz çünki yasak :D

Adamım kaynak en saglıklısıdır şifreyi kırarlar kaybak için kijen getirmek gerek

gider konuşurum yönetimle ya vardır elbet bir çağresi :D kaynak fikri için sağol hacı genede :D

• atx kasaların sol kapaklarının vidalandığı yerden dışarıya doğru çıkan kilit yerleri vardır ama kasaya doğru bükük dururlar ona bir bak istersen günlük defterlerinde vs. kullanılan minik kilitlerden takarsın yeterince caydırıcı olur ki çalmaya kalkarlarsa oralarda onlarca leptop dururken kimse masaüstünü çalmaz !
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkov_19

atx kasaların sol kapaklarının vidalandığı yerden dışarıya doğru çıkan kilit yerleri vardır ama kasaya doğru bükük dururlar ona bir bak istersen günlük defterlerinde vs. kullanılan minik kilitlerden takarsın yeterince caydırıcı olur ki çalmaya kalkarlarsa oralarda onlarca leptop dururken kimse masaüstünü çalmaz !

doğru dedin ha koca kasayı kim nasıl götürsün artı büyük bi ihtimal koridorlarda kamera olur zannedersem hem yeni ve yüksek ücretli yurt
  • ama benden tavsiye yurt ortamında masa üstü bilgisayarın kaplayacağı masayla mücadele etmektense 2. el bir leptop alman çok daha isabetli bir karar olur son baktığımda 500-600 gibi fiyatlara güzel laptoplar bulunabiliyordu şimdi piyasa ne alemdedir bilmiyorum
  • beyler yurda gittim yurt zaten geçen seneden kaldığım özel yurdu kyk almış kapımın dibinde net sunucusu felan odada tv 2 kişilk şahane oda zaten heryer tel demir barikat ve kapi dan çıkarken de güvenlikçi valiz ve çantaları arıyor bi sorun olcaağını zannetmiyorum :D
  • Masaüstünü sat dizüstü al diyen arkadaşlar görüyorum. Hem de bu forumda! Arkadaşlarım: Sizce hayvan gibi kasayı alıp gitmek, kasa içinden parça çoralamak mı daha kolay yoksa laptopu alıp gitmek mi? Adam wc'ye bile bilgisayarla mı gitsin? Hadi dışarı giderken yanında götürdü, yurtları bilen var mı aranızda? Gece uyurken biri donunu alıp gitse ruhun duymaz. Şu durumda siz adama laptop al diyorsunuz ki enteresan...

Kardeşim sana verebileceğim en güzel tavsiye özel vida kullanman. Bazı aletlerin sadece kendine özel tornavidayla açılan "güvenlik vidaları" vardır. Çözümün bu kadar basit. Vidaları değiştir. Ondan sonra anca matkapla vidayı delmesi lazım açması için ki o kadar kafasına koyduysa da yapacak bir şey yok artık. Psikopatlığın da lüzumu yok. Açamaz kimse rahat ol.

Bazı Güvenlik Vidası Çeşitleri

Kasa kapağına çözüm (yardım beyler :D)

NOT: Özellikle "Tamper Proof" (kurcalama önleyici) ve "security" (güvenlik) yazan modellere bak. Arada standart yıldız falan var görme onları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 18 Eylül 2013; 4:28:02 >

• Bir diğer yöntem de kasanın arka tarafından arka ve yan panellere birer delik açıp bildiğin gobarrak gibi asma kilit takmak. Yalnız anahtarı kaybetme sana da sıkıntı olur sonra
  • leptop al diyenlerden biride benim yutta kimse kimsenin hakkına müdahale etmemeli bence standart bir masa üstü demek bir masanın sürekli olarak işgali demektir ve odalarda zaten futbol sahası büyüklüğünde değil kısıtlı alan söz konusu şuanda bende 2 masa üstü ve 2 de dizüstüm var kardeşim şuanda yurtta geçen sene diz üstü kullanıyordu ve şuanda kullandığı şey tablet 3 kişilik odalarda kalıyorlar kilitli dolapları ve kilitli odaları var biri çalıcak olursa oda kapısı kırılmadığı sürece oda arkadaşlarından başka kimse yapmamış demektir, kapı kırılırsa kameradan kimin kırdığı belli olur ve oda arkadaşlarıda suçlunun kendisi olduğu kanıtlanacağı halda suç işlemez kimse 300-500 lira için kendine hırsız dedirtmez son birşey daha öyle bir ortamda masaüstü sadece ameleliktir bana göre
  • Hocam sqtıp dizüstü al . Zahmetli olur böyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkov_19

leptop al diyenlerden biride benim yutta kimse kimsenin hakkına müdahale etmemeli bence standart bir masa üstü demek bir masanın sürekli olarak işgali demektir ve odalarda zaten futbol sahası büyüklüğünde değil kısıtlı alan söz konusu şuanda bende 2 masa üstü ve 2 de dizüstüm var kardeşim şuanda yurtta geçen sene diz üstü kullanıyordu ve şuanda kullandığı şey tablet 3 kişilik odalarda kalıyorlar kilitli dolapları ve kilitli odaları var biri çalıcak olursa oda kapısı kırılmadığı sürece oda arkadaşlarından başka kimse yapmamış demektir, kapı kırılırsa kameradan kimin kırdığı belli olur ve oda arkadaşlarıda suçlunun kendisi olduğu kanıtlanacağı halda suç işlemez kimse 300-500 lira için kendine hırsız dedirtmez son birşey daha öyle bir ortamda masaüstü sadece ameleliktir bana göre

Oda arkadaşlarına verirsin 2 el PES oynarlar bişey çıkmaz ordan. "Beyler PES mi ders mi siz seçin..." GTA falan da geliyor, o bilgisayar o masadan kalkarsa cinayet çıkar yurtta

• thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    hocap videalrı araştıracağım bulabilirsem takıcam önerin için teşekkürler odadaki öğrenci masası ildiğimiz masa üstü bilgisayar masaı klavye çekmecesi felan var niye yer kaplasınki artı müdürle konuştum bilgisayar bölümü öğrencisiyim dedim getirebilirmiyim dedim tab niye getirmiyon dedi sıkıntı olmaz dedi girişte ize kaydettir ilgisayarını dedi. aten oda kimseye girdiğini görmedim koridordaki arkadaşlarıda uyardı birbirimiz odasına sahip çıkalım dedim başkası girmesin felan anlamında sıkıntı olcağını zannetmiyorum yurt süper ya 2 kişik odada kalıyorum 1 sene içinde laptop alım sistemimi satmaya gerek yok.
  • quote:

hocap videalrı araştıracağım bulabilirsem takıcam önerin için teşekkürler odadaki öğrenci masası ildiğimiz masa üstü bilgisayar masaı klavye çekmecesi felan var niye yer kaplasınki artı müdürle konuştum bilgisayar bölümü öğrencisiyim dedim getirebilirmiyim dedim tab niye getirmiyon dedi sıkıntı olmaz dedi girişte ize kaydettir ilgisayarını dedi. aten oda kimseye girdiğini görmedim koridordaki arkadaşlarıda uyardı birbirimiz odasına sahip çıkalım dedim başkası girmesin felan anlamında sıkıntı olcağını zannetmiyorum yurt süper ya 2 kişik odada kalıyorum 1 sene içinde laptop alım sistemimi satmaya gerek yok.

Tabi ya masaüstü gibisi var mı?.. Laptopun mobilize olma avantajına bir diyeceğim yok ama laptopun asla vermediği ve veremeyeceği tatlar da var... Misal burası mod forumu...

• Lütfen yorumlarım yanlış anlaşılmasın ben hiç masa üstünü sat yazdığımı hatırlamıyorum leptopum olmasına rağmende nerdeyse hiç kullanmam tercihim masa üstü ama masa üstünü herzaman her istediğiniz yerde kullanamazsınız
  • Yav uğraşana kadar git takas et birşeyler yap ikinci el laptop falan al. Okuyan adam masaüstünü ne yapsın artık taşıması dert koyacak yeri ayrı dert. Al bi laptop geç karşıya kardeşim.
  • öncelikle kasayı açılmayacak bir hale getirmek lazım. orası kyk her şey beklenir. doğramacıdan ince cubuk demirlerden bir kafes yapılabilir. ve bilgisayara bir açma anahtarı (imzamdan E-SATA PC KEY) yapmalısın ki sen yokken kasayı açmasınlar, kasanın kapağı kapalı oldugu içinde anakarttan düz kontak yapamayacaklar. eğer demir kafes yapmaz isen ve kasa pek önemli değil ise ince sacdan veya aluminyum profillerden kasaya akıllı vida atabilirsin, en son güvenlik önlemide kasanın içine kapak açıldıgında aktif olacak bir switch koymak ve ufak akülü bir siren koymak
  • Yeri delip çelik dübelle kasayı önce sabitle yere.Ardından yan kapakla arka sacı delip bir tanede asma kilit tamamdır.Ama kyk da çelik para kasasına saklasan bile, aklına koyduysa aşıracak birileri mutlaka çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ag67 -- 3 Ekim 2013; 3:46:19 >
  • sonuç ne oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okadar abartılı yorumlar varki bir proğrama yetecek kadar stand up konusu bile çıkar. Bukadar hırsızın olduğu biyerde yaşıyacaksan (sansür) kilit taktır yorumları bile gelmeye başlar.

Benden sana son tavsiye yaptıracağın kafeslere, dolaplara, çelik dübellere, E-sata kilitlere,..... vereceğin paranın bir kısmına ikinci el bir laptop al kalanınıda harçlık yaparsın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.