Şimdi Ara

Kasa modifiyem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ilk kasa modifiyemdir kendileri çok yakında yeni bir mod daha yapmayı düşünüyorum yorumlarınızı bekliyorum

• hocam o pcnın onundekı boru ne gaz desteklı sıvı sogutmamı kullanıyorsun :D
  • :) yanında salyangoz fan var o borudan içeri hava akışı sağlıyo :)
  • Hocam o boru ağır kaçmamış mı ?

Birde önden bir foto olsa daha iyi aslında..

O monitör sağlıklı durmuyor

• aslında monitör konusunda haklısın boynumu ağrıtıyor :) önden foto varda yükleyemedim hata veriyo :D deniyorum atabilirsem atıcam
  • değişik ama elinize sağlık
  • canavar .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PLEXİ KASA (YENİ TASARIM) FİNAL
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • boru dışında herşey iyi
  • o boru ön tarafa engel olmazmı yakışmadı
  • doğalgaz hattı kasadan mı geçiyor
  • arkadaş hava israfı olmasın demiş :D havayı geri dönüşümlü kullanıyo.sanki havaya para veriyon:D
  • Sıcaklık değerlerini görmeden boruyla ilgili yorum yapmak yanlış olur. Varsayımda bulunmayın, bilimsel davranın azıcık. Tamam ilk bakışta bana da bi işe yaramaz gibi geliyor ama ukalalığın da alemi yok. Ölçer bakarsanız, işe yaramıyorsa yaramıyordur vazgeçersiniz. Ölçüp biçmeden "olmaz öyle şey" deyip kestirip atmak yok! Yapmayın.

O yüzden arkadaşım sen şimdi bize bi borulu bi de borusuz sıcaklık değerleri veriyosun. Ölçümün sağlıklı olması için aynı koşullarda aynı test programıyla test yaparsan iyi olur. Bir de kasanın tüm hava giriş çıkışlarını (PSU ve ekran kartı hariç) kapatıp böyle bir sistem kurulursa ve sisteme giren hava sıcaklığın artmasına neden olmuyorsa tozlanmanın önlenmesi açısından faydası olabilir belki. Sıvı soğutma bile kullansanız tozlanma başa bela.

Son bir not da hava dolaşımı olması için borunun şeklinin yuvarlak olması şart değil. Daha kompakt bir tasarım olması açısından boruyu yassılaştırabilir, köşelendirebilir ya da farklı bir malzemeden yapabilirsin. Şu haliyle estetik açıdan hoş değil. Kaba. Abartılı. Bildiğin baca borusu o yahu

• Güzel olmuş eline sağlık
  • İntercooler in yanlarından çıkan borular gibi olmuş :)
  • :D adam bildigimiz davlumbazı kasaya takmış ya la helal olsun paşa vallha ne sogutmaymış arkdaş ben stok fan kullanıyorum şimdi gözüme hiç birşey gibi gözüktü :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudretozbay

hocam o pcnın onundekı boru ne gaz desteklı sıvı sogutmamı kullanıyorsun :D

(Y) Hocam tebessüm ettirdiniz vallahi yorumunuz süper :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Sıcaklık değerlerini görmeden boruyla ilgili yorum yapmak yanlış olur. Varsayımda bulunmayın, bilimsel davranın azıcık. Tamam ilk bakışta bana da bi işe yaramaz gibi geliyor ama ukalalığın da alemi yok. Ölçer bakarsanız, işe yaramıyorsa yaramıyordur vazgeçersiniz. Ölçüp biçmeden "olmaz öyle şey" deyip kestirip atmak yok! Yapmayın.

O yüzden arkadaşım sen şimdi bize bi borulu bi de borusuz sıcaklık değerleri veriyosun. Ölçümün sağlıklı olması için aynı koşullarda aynı test programıyla test yaparsan iyi olur. Bir de kasanın tüm hava giriş çıkışlarını (PSU ve ekran kartı hariç) kapatıp böyle bir sistem kurulursa ve sisteme giren hava sıcaklığın artmasına neden olmuyorsa tozlanmanın önlenmesi açısından faydası olabilir belki. Sıvı soğutma bile kullansanız tozlanma başa bela.

Son bir not da hava dolaşımı olması için borunun şeklinin yuvarlak olması şart değil. Daha kompakt bir tasarım olması açısından boruyu yassılaştırabilir, köşelendirebilir ya da farklı bir malzemeden yapabilirsin. Şu haliyle estetik açıdan hoş değil. Kaba. Abartılı. Bildiğin baca borusu o yahu

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler :) borunun abartı olduğunu bende biliyorum başlarda hoşuma gidiyodu ama sonradan fazlalık olduğunu anladım (thunderwatcher) abi şuan o boruyu ve fan takılı değil kasayı yeniden modluyorum daha profesyonel yapmaya çalışacam ama varken ölçtüğüm değerleri yazıyım işlemcim amd X4 955 BE 4 Ghz boşta 57-59 tam yükte 70-75leri görüyodu 220 v lik salyangoz fanla ölçtüğümda boşta 38-40 tam yükte 60-65 arasıydı fanın kademesi yarıda tam güçte titreşimden reset atıyodu veya takılıyodu açıkcası çok ses çıkardığından kullanamıyodum ilk modum olduğu için biraz abartı istemiştim 2. elcilerden bozuk aldım evde tamir ettim taktım şuan koltuğun arkasında yatıyo :D abi toz konusundada haklısın çok toz yapıyodu :D bugün koç taştan boyaları aldım yakında yeni modu paylaşcam yapılış aşamasıyla birlikte :D

• Fanyn yakyn çekimi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykuttosun94 -- 23 Ocak 2012; 22:11:03 >
  • Güzel Olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerchisterTR

Güzel Olmuş

Teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.