Şimdi Ara

Kasa + Power Supply (4 hdd yi kaldırıcak ve soğutucak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an elimde Aopen H600B 350W kasa var... 2x300, 1x250, 1x160 olmak üzere 4 hdd var hepside samsung. Şimdi ben 3 tane hdd için gereken gücü hesaplattığımda (kasamdaki diğer parçalarla birlikte) 380W olduğunu söylüyor...(350+30 güvenlik için diyo) + Kasanın arka fanı bozuldu takmadım bi tane kapak açık duruyo şu an...HDD ler inanılmaz sıcak oluyo... En son aldığım 300lük 3.haftasında garantiye gitti...Hiç bişi yokken bad sector falan oluştu çatır çutur sesler gelmeye başladı...

Bende bu yüzden hdd leri çok iyi soğutacak, şekli şemali iyi bi kasa arıyorum...İçine de bi güzel bi psu düşünüyorum...

Aklımda Nzxt Trinity + 550W bi psu var ama, daha fazla bilgi sahibi olanların fikirlerini almak istedim... Çıkabileceğim maksimum tutar 350YTL civarı...Şimdiden teşekkürler...

edit : Sistem

Asus P5GD1 Pro, P4 3.00Ghz, 2*512 kingston ddr 400, palit 7300gt sonic, arctic cooling freezer 7 pro, asus dvd writer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norrec -- 4 Ocak 2007; 16:55:51 >

• Öncelikle şunu belirtmek isterim senin sistemin daimi dvd writer'ın çalıştığınıda düşünsek 230Watt'ı bulmaz bile ama HDD'lerin için tam onların önünde 120mm'lik fan bulunduran kasa alman gerekli bu tarz kasalarda Thermaltake ve cooler master markalarında bulunmakta.yalnız PSU için çok daha önemle üzerinde durman lazım ben bu konuda 3 ay kadar her gün olmakla birlikte yoğun araştırma yaptım ve bu işi meslek edinmiş olan en kaliteli firma FSP Powersupply firması bu firmanın tek işi bu,sana piyasadaki (geleceğide hesap ederek düşünürsek) 500 Watt'lık versiyonlarını alabilirsin,kesinlikle uzak durman gereken PSU markaları ise Thermaltake ve daha alt markalardır(hepsini biliyorum ama liste gerçekten maalesef çok uzun) çünkü piyasada çok adi ürünler var ,dediğim gibi çok dikkatet,ASUS 45GA'da alabilirisin.Fazla Watt'lara çıkma çoğu enerjiyi ısı olarak dışarı atarsın ve kullanamazsın,zaten gerekte yok.
    Watt hesaplamak için en iyi site PSU hesap
    Merak ettiğin daha ayrıntılı bilgiler varsa memnuniyetle cevaplarım.

• bende cm centurion 5bb var 3 diskle kullandım, önündeki 8 cm fanla yeterince iyi soğutma sağlıyordu, psu da 350 watt ama biraz gürültülü başka bir önerim de enermax chakra ve lc power psu olur
  • @wolf55 ve phobia , cevap için teşekkürler...

eğer sistem ve 4hdd yi 350W kaldırabilecekse o zaman değiştirmeyi düşünmem...

Az önce arkadaşta feel kasanın içinde hddleri elledim ve resmen soğuktu... Benimkinde ise 1 sn bile dokunsam elim alev gibi oluyo...

Hdd lerin sapıtması çok ısınmasından mı yoksa güç kaynağımda olabilecek herhangi bi sorundan mıdır ki?

Bide bu var, trinity içinde 550W LC Power psu var...
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=GENZ-001-LC6550

Veya güç kaynağı olarak bunlar yeterli midir? İleride 8600GT eklemek istiyorum

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1811
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1336

• sana iki önerim olacak.
    1. kasa bı olsun. devir 120 mm lik fanlı kasalar. hem de şıkhttp://img509.imageshack.us/img509/1377/kasayt0.jpg
    2. güç kaynağı. fsp epsilon 600. bu powerden sonra kasana ne istersen takabilirsin
    iki parçanın toplamı 330 ytl civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi -- 5 Ocak 2007; 9:38:27 >
  • Teşekkürler sağol , enermax in şu modeli de iyi gibi...

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=ECA3052-BS

Ama içi görünsünde istiyom şimdi Baktım fan olarak trinity nin hiç bi eksiği yok... Sadece yandaki 25cm lik fanı yok, onun yerine iki tane küçük takabilirim...

Buda aklıma yatıyo amahttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=GECR-017

• Benim sana tavsiyem FSP'dir çünki enermax kadar kaliteli belkide ondanda iyi ama çok daha uygun bir PSU'dur,ayrıca fazla güce hiç gerek yok 8800GTX kullanmadıkça 500 WATT'ı bile geçmene gerek yok 600 WATT hiç gerekli değil anlamsızdır,sana 400 Watt bile fazlaca yeterli olur ama FSP 400 bulmak zor olabilir o açıdan 500 Watt 'lığını tavsiye ettim.Fazlası elektriksel olarak mantıksız bir girişim olur,fazla watt sistemine hiçbir katkı sağlamaz ilerisi için bile 500 yeterli sadece 8800 GTX SLI sistem kuracaksan ozaman 600 Watt rahat ettirir,senin aopen çok kaliteliler arasına girmez sisteme vereceği max. güç o PSU'nun 275-300 watt arasıdır 350 vermez.
    paran fazla ise bu kadar kafanı yorma çünkü ben sana bir anlatmaya kalkarsam bütün gece dinlemek zorunda kalırsın,kalite + gereksinim senin için lazım olan,kalite diyince enermax,fsp,asus,zalman,zippy,fortron,tagan başkasına bakma .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler, psu olarak fsp500W düşünüyorum... Şimdi önemli olan kasa kaldı...Raidmax Smilodon çok iyi gibi duruyo ama bakalım...
  • Kasa sana kalmış parana ve soğutma performansına göre bir şey alabilirsin,
    ben bu kasaya hayranım ama Amerikada satılan bir ürün,

Şu şekilde soğutan kasalar var tavsiyem olur bende yan kapağıma 120mm'lik fan taktım ama bu 250mm fanlı yan soğutma önden soğutma kadar önemli çünkü ekran kartını soğutmakta çok faydalı,benim gibi o/c yapanlar için süper.istersen benim kasanın resimlerinide gösteririm.
  • Kasa olarak da bunu tavsiye edebilirim ;166 YTL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolf55 -- 6 Ocak 2007; 0:07:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolf55

Kasa olarak da bunu tavsiye edebilirim ;166 YTL.

evet ona da bakmıştım , zaten 3 tane vardı, Nzxt Trinity, Enermax Chakra ve Raidmax Smilodon...

Yandaki 250mm fan çok iyi ama yan kapağın şeffaf olmasını istiyorum...Raidmax kendiliğinden 4 fanla geldiği için uğraştırmıcak gibi bide anakart paneli sökülebiliyo , sanırsam o olucak...

Yukardaki kasa ise beni aşar

edit : FSP 500W lık için iki model var... Bluestorm I ve II diye... Çok büyük fark var mı ? Yoksa gigatektek I'i alıcam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norrec -- 6 Ocak 2007; 1:02:23 >

• buraya kadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • quote:

edit : FSP 500W lık için iki model var... Bluestorm I ve II diye... Çok büyük fark var mı ? Yoksa gigatektek I'i alıcam...

Yardımların için çok teşekkürler, şu son sorumu da yanıtlarsan çok sevinirim...
  • öncelikle verimlilik farkı var %75 ve %85 gibi bu nedemektir Bluestorm I 500x0,75=375 -- Bluestorm II 500x0,85=425 Watt enerji vermektedir,
    ayrıca Bluestorm II 5 Db daha sessiz
    Bluestorm I 'de 2 adet sata2 konnektörü varken bu sayı Bluestorm II 'de 4 adet.
    Bluestorm I 'de PCI-E konnektör sayısı 1 adteken Bluestorm II 'de 2 adet.
    Bluestorm II'de led var.
    Birde en önemlilerinden Bluestorm II 12V veren konnektörü 18 Amper vermekte bu çok önemli tavsiyem az bir fiyat farkı varsa Bluestorm II al.
  • quote:

öncelikle verimlilik farkı var %75 ve %85 gibi bu nedemektir Bluestorm I 500x0,75=375 -- Bluestorm II 500x0,85=425 Watt enerji vermektedir,
    ayrıca Bluestorm II 5 Db daha sessiz
    Bluestorm I 'de 2 adet sata2 konnektörü varken bu sayı Bluestorm II 'de 4 adet.
    Bluestorm I 'de PCI-E konnektör sayısı 1 adteken Bluestorm II 'de 2 adet.
    Bluestorm II'de led var.
    Birde en önemlilerinden Bluestorm II 12V veren konnektörü 18 Amper vermekte bu çok önemli tavsiyem az bir fiyat farkı varsa Bluestorm II al.

@ wolf55

slm arkadaşım mesajlarınızda forumdaki arkadaşları yanlış yönlendiriyorsunuz!!!

verimlilik hesaplamanız tamamiyle yanlış

Bir psu'daki verimlilik şebekeden çektiği Watt değerindeki gücün ne kadarını sisteme iletiği ile alakalıdır!!!

yani PSU 500W ve %80 verililikle çalışıyorsa o PSU sisteme 500W iletebilmek için prizden yani şebekeden 600W çeker!!! yani %20lik bir güç psunun içinde enerjiye (ısıya) donüşerek kayboluyor!!!

eğer bu PSU %70 verimlilikle çalışıyor olsaydı %30luk bir kayıpla sisteme 500W verebilmek için şebekeden 650W çekecekti!!!

yani verimlilik ne kadar yüksek olursa bu bize elektrik faturalarımızda tasarrufa neden olur!!!
    bu nedenle her ne kadar iyi ve verimli PSUlar pahalıymış gibi görünsede zamanla verdiğimiz parayı amorti ederler!!!
    istersen birde hesaplamasını yapalım!!!

%80 verimlilikle çalışan 500Wlık bir PSU var elimizde 500W tam yükte çalışıyor
    demekki %20 kayıp var 500x0,2=100W
    500+100=600W <<<< PSUmuzun şebekeden çektiği güçün Watt olarak değeri!!!

günümüzde %80 ve üzeri vermimliliğe sahip PSUlar tercih edilmeli ancak her %80 üzeri verimlilik vaad eden PSUlar bu değerlere ulaşamaz!!! bunun için Psu'nun bazı sertifikalara sahip olması gerekir

lütfen arkadaşım yeterli bilgi sahibi olmadığınız konularda yorum yapmazsanız daha iyi olur!!!
    yeterli bilgiye sahip olmayan arakadaşlarımızı yanlış bilgilendirmemiş olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozee2505 -- 6 Ocak 2007; 15:17:21 >

• quote:

Kasa sana kalmış parana ve soğutma performansına göre bir şey alabilirsin,
    ben bu kasaya hayranım ama Amerikada satılan bir ürün,

Şu şekilde soğutan kasalar var tavsiyem olur bende yan kapağıma 120mm'lik fan taktım ama bu 250mm fanlı yan soğutma önden soğutma kadar önemli çünkü ekran kartını soğutmakta çok faydalı,benim gibi o/c yapanlar için süper.istersen benim kasanın resimlerinide gösteririm.

hocam o kasanın temizliigi sorun yaa tum toz goz onunde

• Kasa içinde hava akımı olmazsa hdd'leri soğutamazsın. Arka fan bozulmuş, birde yan kapağı açmışsın, içerdeki hava akımını sıfıra düşürmüşsün.
    Arkaya güçlü bir fan al, kasa havayı zaten önden alıcak ve hdd'lerin üzerinden geçirecek bu sayede onları soğutacak.
    Burda dikkat etmen gereken hdd'ler kuytu, hava akımından uzak biryerde kalmasın, tam tersine cereyanda kalacağı biryerde olsun ve birbirine bitişmesin, mümkünse aralarda birer boşluk olsun.
    Önede bir fan bağlasan daha da iyi olur.
    Kasayı değiştirmen gerekiyorsa da Feel Hurricane2 öndeki 14 cm fanıyla işini görecektir. Ama Psu'sunun zayıf olduğunu duydum, boş kasa alıp içine kafana göre bir psu koyabilirsin. Ben kendime aliseker nikli arkadaştan birtane aldım 50 ytl'ye boş hurricane 2. Ufak tefek defoları var, çizik, göçük, pleksiglasta çatlak gibi, ama fiyatının yanında onları gözün görmez. Hala satıyo galiba.

• Kararımı verdim Raidmax Smilodon alıcam... Önde zaten 12 cm lik fan ve yanda 2*80 ve arkada bi tane 80 olmak üzere 4 fanla geliyo... Yeteri kadar akım yapıcaktır tahminimce...

tekrar kararsız kaldım... Smilodon da 80lik fanlar canımı sıktı... Trinity de ön 120 arka 120 yanda 2*80 var ama sadece arkada 80lik fanla geliyo. Hay böyle işi Nzxt Apollo da hoşmuş

Trinity alsam, öne fan olarak herhangi bir 120 lik fanı takabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norrec -- 7 Ocak 2007; 1:28:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.