Şimdi Ara

Kasa Secimi Konusunda Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayar kasalari arasinda artik cildiracak konumda oldugum icin sizlere danismak istedim. Yarin bir bilgisayar siparisi verecegim inventustan. I7- 6700k islemci, asus maximus hero rog 8, noctua nh d15, corsair dominator platinum 2400mhz c10 (2*8gb), seagate 1 tb 7200 rpm, samsung 850 evo 250 gb, corsair rm 850 i gold, ve benim en buyuk sikintim olan kasa. Ekran kartim su an asus 760 2 cdu modeli daha sonra degistiriyor olacagim.

Kasa konusunda master case 5 pro ya asik oldum, ancak ben bilgisayarimi oturma odasinda kullandigim icin esim cocugum ses konusu biraz sikinti olabilir diye dusundum. OC yapan biri degilim ve bilgisayari eski gunlerin hatirina mi artik bilmiyorum ama daha cok hevesim icin aliyorum, gunde bir belki iki saat anca oyun oynarim.

Bundan dolayi corsairin 600q modeline de baktim ancak ters olmasi ilk etapta biraz can sikti ama sonra olabilir dedim, ancak ses testlerine baktigimda bu kasa 780t ile asagi yukari ayni ses degerlerine sahip gibi duruyor ve cooler master master case 5 pro biraz daha yuksek. arastir arastir acikcasi cildirdim artik karar veremedim. ya kafama gore alacagim yarin ama bilemiyorum sanki 600q alsam pismanlik yasarim gibi hissediyorum 780t deseniz bence fiyati fazla ama onu da alabilirim. Kisacasi OC ci degilim evet ses konusu olabilir ama sessiz pc yok zaten cpu ve ekran karti haricinde diger fanlar cok duyulmaz gibi ya da en kotu noctua alirim. Elimde eski thermaltake shark var sonucta onunda on kapagi var ama yan tarafi delikli. Kisacasi sizden bu konuda yardim rica ediyorum. Beni yonlendirebilirseniz sevinirim. Fractal Design olsaydi onu alabilirim gibi dusundum ama Turkiye de zaten yok. Ses deseniz ne kadar abarti acikcasi bilemedim ama sistemi alinca bir 6 yil falan degistirmek istemiyorum gibi ama tabi sans.

Eski sistemim 2008 den beri devam ediyor ve GTa 5 oynayabiliyorum rahat bir sekilde tek ekran kartimi degistirdim.

Yol gosteren birileri olabilirse cok sevinirim. Bir aksilik olmaz ise aksam 20:00 gibi siparisimi verecegim.

Simdiden cok tesekkur ederim.

• Jojixu J kullanıcısına yanıt
    Kasanın kendisinden ziyade diğer.bileşenlerde önemli. Oc olmayacaksa bence k serisine gerek yok. Ama mhz yüksek.olsun dersen bilemem. Bence 6700k yerine 6700 o anakart yerinede.normal.bir anakart.alıp.sağlam.bir.kasa almanız daha iyi olur. Mesala ben 2 ay önce.780t aldım. 3 tanede üst tarafa zalman zm df 12 fan aldım. Gerçi daha sistemi kurmadım ama. Paranız varsa 780 tavsiye ederim. Güzel heybetli uzun yıllar kullanılacak bir kasa. Kendi fan controlcüsü var. Ama kaç fan destekliyor.bilmiyorum. Ayrıca Fan kontrolcü bağlayıp fanları tamamen de durdurabilirsiniz. Buda sıfır ses olur. Kısacası işlemci ve anakarttan kısıp güzel.bir kasa. Fan controlcü ve sağlam fan alırsanıZ ses felan duymazsınız. Ayrıca zalman zm df12 fanların üstünde kendi tuşları var. 3 farklı modda çalışıyo. Yani bana kalırsa iş işlemci soğutucu kasa fanları ve psu fanından ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlhyt -- 8 Mayıs 2016; 23:58:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

Oncelikle hizli donus ve tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Islemci elime bir bakima hediye gibi gectigi icin en azindan o konuda pek yapabilecegim bir sey yok gibi. Fiyat en azindan su asamada cok ciddi sikinti degil ayirdigim butcenin 100 tl kadar ustune cikiyor olacagim icin. Ancak siralama konusunda once master case, 600q ve 780t gibi oldu okudugum sayisizca review vs den sonra ama tek olumsuz yonu ses, fan kontrolcuden ziyade anakart uzerinden de yonetebilirim diye dusundum fanlari ama acikcasi cok karar veremiyorum en son hangisi eserse onu yapacagim gibi duruyor su asamada :D.

Bir de su asamada bu uc kasa en azindan bence bulunduklari segment olarak birbirine yakin oldugundan dolayi cok kazancim maksimum 170 TL olacak.
  • Jojixu J kullanıcısına yanıt
    Dediğim.gibi hangisi kasayı alısanız alın pişman etmez. Tek sorun fanlar olursa olur. Onlarıda fan controlcüyle çok rahat kontrol.edebilirsiniz. Evet anakart üzerindende kontrol.mümkün tabi. Oc olmayacagı için günlük kullanımda fanların düşük devirde çalışması pek sorun çıkarmaz.

• Yani kısacası pek dert etmeyin bence. Eminim istediğiniz ses seviyesine çok rahat ulaşırsınız.

• hocam simdiki sistemler eskiler gibi degil ve kasalar ses yalitimli oluyor zaten ve bilesenlerin fanlari da ses cikarmiyor. anca kulagunizi icine dayasaniz duyarsaniz fanlari. herhangi bir sorun olmaz ses konusunda. su ana kadar sikayetci olan gormedim. tabi ekran kartinda coil whine cikmassa dicem ama alacaginiz ekran kartinda bulunmuyor zaten.

• Dönüşler için çok teşekkür ederim bu arada, bakalım aslında ben de ilk etapta dert etmiyordum ama sonradan ne olduysa işte bir şeyler rahatsızlık veriyor :D. Neyse bakalım yerine de gideceğim ki oradan direk alayım yoksa kurcala kurcala sonu yok bu işin, onun busu var bunun şusu var. Aslında 600q çok güzel de ters işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur12onur12onur

hocam simdiki sistemler eskiler gibi degil ve kasalar ses yalitimli oluyor zaten ve bilesenlerin fanlari da ses cikarmiyor. anca kulagunizi icine dayasaniz duyarsaniz fanlari. herhangi bir sorun olmaz ses konusunda. su ana kadar sikayetci olan gormedim.

Yok artık! Anca kulağımızı içine dayayınca duyarmışız! Ben bu forumu kasa konusunda anlamıyorum. Günümüzde ses çıkarmayan bilgisayar mı var Allah aşkına? Ses çıkarmayan bilgisayar Pentium 3'lerde filandı.

İstediğiniz kadar son teknoloji fan kullanın, bilgisayar ses çıkarır. Fan ses çıkarır. Hava sirkülasyonu ses çıkarır.
    Günümüzde donanımlar canavar gibi güçlü. Bu yüzden çok fazla ısı açığa çıkarıyorlar ve bu ısıyı atmak için bir sürü fan'a ihtiyaç duyuyoruz.

Ayrıca kasalarda hiç de sesi sıfıra indirecek veya sıfıra yaklaştıracak kadar bir ses yalıtımı yok. Abartmayın beyler lütfen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.