Şimdi Ara

kasa tavsiyeniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.UniquE

quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

üzerinde PSU ile birlikte satılan kasaların %99.99 unun PSU su dandiktir !!!!
    PSU suz bir kasa ve 80+ verimi olanlar içinden en az bronz sertifikası olan bir PSU öneririm

Böylede saçma bişe ilk defa duydum.Hadi harici psu kadar verimli olamıyo onu herkes biliyor ama dandiktir dersen orda ip kopar

demekki sen bu konuda cahilsin hemde kara cahil

• quote:

quote:

quote:

üzerinde PSU ile birlikte satılan kasaların %99.99 unun PSU su dandiktir !!!!
    PSU suz bir kasa ve 80+ verimi olanlar içinden en az bronz sertifikası olan bir PSU öneririm

Böylede saçma bişe ilk defa duydum.Hadi harici psu kadar verimli olamıyo onu herkes biliyor ama dandiktir dersen orda ip kopar

demekki sen bu konuda cahilsin hemde kara cahil

Arkadaşım cahillikle ne ilgisi var senin söylediğine göre tüm hazır kasalarla gelen psular dandik. O zaman adamlar neden bunu üretiyo ? Neden sistem tavsiyelerinde kasa + Psu yapılmıyo ? Alırsan cacık bi kasa söylediğin doğrudur psu su dandiktir . Ama ben sana bir kasa söyliyim psu su bahsettiğin 80+ sertifikasına sahip . Sen şimdi dersin oda dandik.
    O zaman sen git bi kasa firması aç

• quote:

Ama ben sana bir kasa söyliyim psu su bahsettiğin 80+ sertifikasına sahip . Sen şimdi dersin oda dandik.

80+ bronz veya gümüş veya altın sertifikalı PSU ile birlikte (Türkiye'de) satılan bir kasa var ise hemen internet linki ver.........bekliyorum.......
  • şimdi kasanın üzerinde gelen psu lara dandik demek yanlış olur :D
    hepsi dandik demek yanlış olur yani.
    ucuz kasalardakinler adi oluyor tamam ancak bendeki kasanın fıyatı 50 tl
    totem diye kasa duyan yoktur.üstündeki psu 400 watt yazıyor markası bilinen bişi değil.
    ancak 3 senedir kullanıyorum.o kadar çok elektirik kesilir ki bir kere arıza vermedi.
    ancak tam 400watt veriyormu dersen mümkün değil vermez.öyle söylüyorsan haklısın.Ancak hepsine dandik demek yanlış olur hocam
  • quote:

quote:

Ama ben sana bir kasa söyliyim psu su bahsettiğin 80+ sertifikasına sahip . Sen şimdi dersin oda dandik.

80+ bronz veya gümüş veya altın sertifikalı PSU ile birlikte (Türkiye'de) satılan bir kasa var ise hemen internet linki ver.........bekliyorum.......

ilk aklıma gelen örnek 80+ sertifikası olan ve tavsiye bölümünde her gün tavsiye edilen psu mevcut kasada:
    http://www.hepsiburada.com/akasa-infiniti-pencereli-750w-full-tower-performans-kasasi-ak-bkinf-02-750/ProductDetails.aspx?productId=bd98065&categoryId=1013

ki bnce bu örnekler artar istenirse...ayrıca 80+ silver-gold gibi sertifakıkı ürünleri kullanan profil kim kendin söyle...gtx480 sli yapacak adam zaten psulu kasa almaz alamazda...ama orta düzey pc kullanıcısı birinin de o sertifikalara ve kasaya ayrı ayrı dünya para vercek hali yok..ne yapsın o adam 80+ silver ı gold u...ben almayı düşündüğüm sistemde hiç bir parçayı araştırmadım ama psu yu 1 aydır araştırıorum karar veremiyorum...gtx480 sli veya 5870 cf düşünüyorum gidip psu lu kasa almıcam tabi ki de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirut -- 19 Haziran 2010; 3:43:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pcmemo

şimdi kasanın üzerinde gelen psu lara dandik demek yanlış olur :D
    hepsi dandik demek yanlış olur yani.
    ucuz kasalardakinler adi oluyor tamam ancak bendeki kasanın fıyatı 50 tl
    totem diye kasa duyan yoktur.üstündeki psu 400 watt yazıyor markası bilinen bişi değil.
    ancak 3 senedir kullanıyorum.o kadar çok elektirik kesilir ki bir kere arıza vermedi.
    ancak tam 400watt veriyormu dersen mümkün değil vermez.öyle söylüyorsan haklısın.Ancak hepsine dandik demek yanlış olur hocam

o zaman şöyle diyeyim
    uygun fiyatlarla satılmaya çalışılan psu'lu kasaların HEPSİNİN PSU'su dandiktir......zaten PSU'lu kasaların %99'nun fiyatı uygun hale getirilmeye çalışıldığından PSU'lu kasaların %99'unun PSU'su DANDİK'tir......

hatta bunun ispatını arkadaş bilmeden yapmıştır....
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?productId=bd98065&categoryId=1013#tablnk
    yukarıdaki linkteki kasa gibi dandik olmayan yani ADAM GİBİ bir PSU ile birliklere satılan kasaların fiyatları yüksektir........satıcı firmalar fiyatı bu kadar yüksek çıkarmak istemediklerinden kasaların %99'una UCUZ yani DANDİK PSU takarak satmayı tercih etmektedir...

benim önerim --- bilgisayarın en önemli parçasında paraya kıyın ve adam gibi bir PSU alın......çünkü sağlıksız elektrik bilgisayarınızdaki bir çok parçanın zarar görmesine neden olur ve bu arıza size kaliteli bir PSU'dan daha pahallıya gelir.......PSU seçerken en azından 80+ bronz sertfikalı olmasına gayret edin.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 20 Haziran 2010; 2:57:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mirut

quote:

quote:

ilk aklıma gelen örnek 80+ sertifikası olan ve tavsiye bölümünde her gün tavsiye edilen psu mevcut kasada:
    http://www.hepsiburada.com/akasa-infiniti-pencereli-750w-full-tower-performans-kasasi-ak-bkinf-02-750/ProductDetails.aspx?productId=bd98065&categoryId=1013

ki bnce bu örnekler artar istenirse...ayrıca 80+ silver-gold gibi sertifakıkı ürünleri kullanan profil kim kendin söyle...gtx480 sli yapacak adam zaten psulu kasa almaz alamazda...ama orta düzey pc kullanıcısı birinin de o sertifikalara ve kasaya ayrı ayrı dünya para vercek hali yok..ne yapsın o adam 80+ silver ı gold u...ben almayı düşündüğüm sistemde hiç bir parçayı araştırmadım ama psu yu 1 aydır araştırıorum karar veremiyorum...gtx480 sli veya 5870 cf düşünüyorum gidip psu lu kasa almıcam tabi ki de...

o zaman sana da basit bir öneri yapayım.....bana dua edersin.....dandik bir psu alıp cpu ile ekran kartını yaktığında tühhh be keşke biraz daha para verip adam gibi bir PSU alsaydım demezsin......bilgisayar teknik servislerine nolur bir sor bakalım "ARIZALARIN EN BÜYÜK NEDENİ NE?" .....kalitesiz PSU lar yüzünden orası burası arızalan bilgisayarlar......

daha evvel başkasına önerdim....işine gelirse...

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gabriyo

quote:

alttaki siteyi inceleyin veee bronz, gümüş veya altın sertifikalı bir PSU alın...doğrusu o...
    http://www.80plus.org/

gerisi hikaye.....

inceledim ve xigmatekin sadece 1-2 modelinin 80+ olduğunu gördüm ancak high powerin 10-15 modeli 80+ ve xigmatekinkiler standart 80+
    highpowerda ise standart-bronz-silver-gold var. ben ise highpower HP-850-G14C 850w 80+ gold almaya karar verdim.

alacağım ekran kartı ise hd5850 ileride birtane daha alıp oc yapmayı düşünüyorum yoksa 750w alacaktım. oc fikrim yüzünden 850w a çıkardım. inş yeterli gelir.

750 ve 850w PSU lardan GOLD sertifikası olup türkiyede satılanlar içinde
    - High Power G14C-GOLD serisi (fiyat cazibesi)
    - Corsair HX serisi
    - Enermax Modu87+ serisi (kalite cazibesi)

gözde ürünler

High Power fiyat olarak cazip duruyor ve insanın aklı direkt ona kayıyor.....bu doğrultuda tercih yapmanızı anlıyorum
    ANCAK dikkat edin.....ürün etiketinde G14C değil G14C-GOLD olması lazım.....G14C leri pazarlama uyanıklığı yapıp GOLD serifikalı diye gazlıyorlar alakası yok G14C ler standart veya bronz sertifikalı ürünler..... ürün modeli xxx G14C-GOLD olmalı !!!!

ama kişisel olarak benim başımdan geçen ard arda iki şanssızlık nedeni ile High Power a uzak duran biriyimdir....ama almayın diyemem belki aynı partideki iki psu nunda sorunlu çıkması benim şansızlığım olabilir...bu tecrübe yüzünden uzun süre sorunsuz çalışacak bir ürün olarak görmeme me neden oluyor ve bu markaya soğuk duruyorum....

Corsair genelde kaliteli ürün üretmeye / ürettirmeye / pazarlamaya hedeflenmiş bir markadır......onun HX veya AX serisi PSU larında da bu doğrultuda kalitenin yüksek olduğu kullanılan komponent ve fanlarından dahi açıkça belli .......kullananların memnun olduğunu izlemiştim / okumuştum.....doğru tercihlerden biridir....

Enermax ise gözü kapalı alınabilecek ve evladiyelik bir ürün.....ama her güzelin bir kusuru olduğu gibi en pahallı seçenek durumunda......paranız olsa alırmısınız derseniz elbette alırım hemde memnuniyetle derim....

http://www.enermaxusa.com/news/NewsDetails.php?ID=182

kasa tavsiyeniz ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.