Şimdi Ara

Kasa ve PSU yardımı lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, lütfen tecrübeli biri yardımcı olsun.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600, 3.6ghz

Ekran kartı: Sapphire RX 580, 8GB

RAM: Corsair 16GB – DDR4 – 3200mhz

Anakart: GigaByte B450 Aorus AM4 Matx Gaming

SSD: Toshiba 480gb TR200 – SATA3

PSU : ASUS 650w – 80+ GOLD almak istiyorum ama PSU içinde olan 80+ kasalar da mevcut. Kasayı ayrı, PSU'yu ayrı almak biraz daha pahalı tabi.

Sistem bu şekilde, PSU'da üstte belirttiğimi almak istiyorum, sizce hangi kasayı almalıyım? (ön tarafı geniş ve açık istiyorum, öne 3 fan koymayı düşünüyorum, üstte 1-2 fan, 1 de egsoz)

• Hocam bu parçalar elinşzde olan ve halihazırda kullanmakta olduğunuz parçalar mı yoksa yeni mi topluyorsunuz sistemi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafa 09 kullanıcısına yanıt
    yeni topluyorum hocam. bi sıkıntı mı var sence?
  • Hayır bir sıkıntı yok tabi ki.Sadece merak ediyorum neden rx580 tercih ettiniz?

vallahi gönül isterdi ki 590 Nitro alayım ama bütçe kısıtlı olduğu için. aslında RX 580 Nitro aradım ama bir türlü satışta yok şu an hiçbir yerde, virüsten dolayı üretimi durdurmuş sanırım fabrikası.
  • Bana kalırsa gönül en az 5700xt yada 2070 super ister ama bütçe neye izin veriyorsa onu alacaksınız.

4000 tl hocam :)

neyse konuya dönsek daha iyi olur gibi. kasa ve SPU önerin var mı bu sistem için?

• www.itopya.com
    COOLER MASTER MasterBox MB511 650W 80+ RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa | ITOPYA
    https://www.itopya.com/cooler-master-masterbox-mb511-650w-80-rgb-tempered-glass-usb-30-mid-tower-kasa/#product-tabs

sizce bu nasıl? PSU dahil?

• Hocam internette PSU hesaplama yaz oradan kendinde hesapla ihtiyacın olan W , senin yaklaşık 500w kadar ihtiyacın var, kasaya dahil yada harici senin tercihine kalmış, önemli olan nokta PSU nun min bronz olması, yoksa yazılan rakamların değerlerini yakalayamayabilir. Hepsiburada da bana göre daha ucuz ama tercih senin. 750 w dan aşağı alma derim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin3323 -- 25 Nisan 2020; 10:49:3 >

• Birde şunu unutma nekadar çok fan o kadar çok toz demek. O yüzden ideal sayıda fan koy , arkaya 1 üstlere 2 adet eksoz fan, öne de 1 tane emiş fanı yetrli

• Maje53 kullanıcısına yanıt
    Ayni kasanın kırmızı fanlisi var bende gercekten muthis bi kasa on taraf hava geciriyor ve sokuluyor tek bi hareketle fanları güçlü sessiz ici genis ferah bi kasa 3 yerden hava akışı var. Bu tamperli cammis mesela bendeki tamperli cam değil gerci pek işimde olmadi yan camiyla. Kablolama kolay ilk kez bu kasada full montaj yaptım kablolama bile cok kolay oldu. Söküp takmak bu kasada cidden çok kolay herşey portatif

• Bunu kullanıyorum. Hava akımı acayip iyi harddisk ve ekran kartına ve işlemciye direkt hava vuruyor.

Aerocool Project 7 P7-C1 Usb 3.0 Fan Kontrolcülü Ledli Beyaz Oyuncu Kasası (AE-P7C1-WH)

• Hocam işlemci o ekran kartindan 2 tanenin ustesinden gelir. Bence işlemciyi düşürüp ekran kartına biraz bastırın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Hocam işlemci o ekran kartindan 2 tanenin ustesinden gelir. Bence işlemciyi düşürüp ekran kartına biraz bastırın.
    Ne gibi mesela?

R5 2600 + 1660ti misal nereden baksan min 8 10 fps farkı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 25 Nisan 2020; 13:48:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa 09

Ne gibi mesela?

Alıntıları Göster
    Hocam 3600den 2600e düşse 500tl fark edecek.Yşnede 1660ti alacak kadar etmez.Kaldı ki ti gereksiz pahalı ama superle aynı paralar.Şuan fiyatlar o tarafta inanılmaz birbirine yakın.Biraz tehlikeli sular oralar.

Hocam 3600 rx 580 ikilisi 3bin civarı önerdiğim sistem olsun olsun 200 300tl fazla olsun. Hem kart çok güncel hemde gözle görülür fos farkı var

• quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Hocam 3600 rx 580 ikilisi 3bin civarı önerdiğim sistem olsun olsun 200 300tl fazla olsun. Hem kart çok güncel hemde gözle görülür fos farkı var
    Haklısınız.Konu sahibi arkadaş bi düşünsün bunu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.