Şimdi Ara

KASADA FAN YÖNLERİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

iyi de zaten ben onu çizerken bunu demek istemiştim tek fark soğutucu yatık duruyor ve montajlı değil o yüzden öyle yön çizdim yani soldaki kasanın egzoz fanına üfler sağdaki yani ram tarafındaki soğutucuya o yüzden oklar o yöne çizdim inan hala alttaki resimden nesi yanlış o yönlerin çözemedimKASADA FAN YÖNLERİ? KASADA FAN YÖNLERİ? 

KASADA FAN YÖNLERİ?

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hocam işte problem orada sen üfleyeceği yönü çizmişsin ama ben dahil diğer arkadaşlar da bunu montaj yönü anlamış ufak bi yanlış anlaşılmadan konu nerelere gelebiliyor hep birlikte gördük

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

Fan yönü konusu zaten iki kelime yazmaya değmez ben konuya onun için değil de acaba o fotoda göz yanılgısı mı oluyor diye meraklandım bir an o kadar

Tamam da bir de alttaki kendi kasamdaki soğutucumun resmini koydum belki kendi soğutucusunun resminden anlamaz diye daha ne yapayımKASADA FAN YÖNLERİ? KASADA FAN YÖNLERİ?  birde bana kasa arka egzoz fanı üfleme yönünü bile bilmiyorsun daha diyor mesajdaKASADA FAN YÖNLERİ? KASADA FAN YÖNLERİ?  neyse hayatımın hatasıydı bu şahsa yardımcı olma isteğim dersimi aldımKASADA FAN YÖNLERİ? 

KASADA FAN YÖNLERİ?

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Öncelikle her iki kişiyi de tanımam etmem.

@ mito1172

Fanların resmi böyle iken, tersine üfleme yönü çizilmiş, bunu kim görse en azından içinden "ne saçmalıyor" der yani.

Siz hala gelip bunu hatalı atmışım burada hatalıyım demek yerine gelip bir de vatandaşı "sözde" ifşa mı ediyorsunuz? İki taraf da biraz agresif çıkmış o konuda iki tarafta suçlu bence.

KASADA FAN YÖNLERİ?

@HakGetiren

Sizin de buradaki 4 numara hatalı takılmış, içeri üflemesi değil, dışarı atması lazım.

KASADA FAN YÖNLERİ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elky -- 24 Kasım 2022; 9:57:14 >

• Bu kadar basit bir konu nerelere gelmiş, arkadaşlar öncelikle dikkatli dinleyip dikkatli yorum yapınız ki yanlış anlaşılmalar olmasın.

Temel prensip olarak ısınan hava yükseldiği için kasanın üstünde ki fanlar havayı dışarıya üfleyecek şekilde takılmalı.

Kasanın arkasında ki fan da yine egsoz konumda olmalı ki, işlemci soğutucusu fanının blok üzerine üflediği havanın sıcak olarak kasa içinde kalmaması için hızlıca tahliye edilmesini sağlamalıdır.

Kasanın ön, alt (taban) ve yan tarafa da eğer fan takılır ise, bunlar da kasa içine üflemelidir.

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Hocam yeri değil ama hazır konusu açılmışken sorayım alttaki fanlar kasa zemine çok yakın ise etkin bir soğutma sağlayabiliyor mu? Yeni kasalarda Psu da altta kalıyor sanırım psu nun önüne denk geliyor fan yerleri. Psu fanı dışarı üflüyor iken alttaki fanların içeri üflemesi anormal değil mi? Alt fan direk ekran kartının karşısında oluyor, bildiğim kadarıyla ekran kartı fanları da dışarı üflüyor tam karşısında içeri hava üfleyen bir fan olması hava akışını bozmaz mı?

Kardeşim merhaba, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyım...

Öncelikle tabana fan takılmasını normal şartlar da önermiyorum ve hiç bir kasama da takmadım, takılabilmesi ve etkin soğutma sağlaması için söz ettiğin gibi kasa ile yüzey arasında boşluk olması lazım, zira toz filtresi kullanımı da şart bu düzenekte aşırı toz çeker kasa içine.

Psu'nun takılı olduğu alt tarafta ki yer zaten vga'nın yarısından fazlasını kaplıyor, bu yüzden o zemine fan taksan da vga'ya direkt alttan üflemez, psu bölmesinden sağa doğru öne geldiğinde o alanda boşluk varsa fan takılabilir, bunun bir zararı olmaz, ama dediğim gibi çok gerekli değil taban da fan olması.

Psu tarafında ise, fan alta bakacak şekilde takıldığından dışarıdan taze havayı alıp, psu içindeki bileşenlere üfleyerek sıcak havayı arkasında ki petek yapıdan dışarıya atar.

Vga fan diziliminde de blower fanlı ve diğer türde olan tekli,ikili ve üçlü fanlar da, havayı soğutma bloğuna/yapraklarına üfleyerek, vga'nın sabitlenmesi için kasaya takılı olan ızgaradan dışarı gönderir.

Cevabınız için teşekkür ediyorum hocam bilmediğim şeyleri de öğrendim sayenizde.

Rica ederim kardeşim, elimden geldiğince işteKASADA FAN YÖNLERİ? 

• Elky kullanıcısına yanıt

Arkadaşım bir an bile yanlış çizdiğimi düşünmedim ki yanlış oldu pardon diyeyim fan üfleme yönünü çizmişim görselde zaten ve o resimdeki fanları ters ben koymadımKASADA FAN YÖNLERİ?  bir zahmet anlasın ve gerçekte üfleme yönünü o ok tarafına çevirip taksın fanları bir zahmet, artı soğutucuya takılmış haliyle de çizmişim yönlerini nesi anlaşılmıyor bunun arkadaş? sanki dünyada görülmemiş tarif çizdik yahuKASADA FAN YÖNLERİ?  hay Allah kahretsin yardımcı olduğum güne diyorum artıkKASADA FAN YÖNLERİ? 

NOT: O fan göbeklerini etiketi sanıp yönü çizdim çizmez olaydımKASADA FAN YÖNLERİ? artı o şahsa tepe fan yönünün ters olduğunu da yazdım ama nafileKASADA FAN YÖNLERİ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Kasım 2022; 1:0:19 >

Dostum bunları yazdık da bu insan arka egzoz fanı yönünü bile bilmediğimi iddia etti ki lanet ettim bu şahsiyete yardım ettiğim güneKASADA FAN YÖNLERİ? 

Bu arada belirteyim zamanında bizde acemiydik psu yönünü bu adamdan öğrendikKASADA FAN YÖNLERİ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Kasım 2022; 6:25:1 >
  • Şuraya bir-iki resim bırakayım da kafa karışıklığı olmasınKASADA FAN YÖNLERİ? 

KASADA FAN YÖNLERİ?

KASADA FAN YÖNLERİ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.