Selam arkadaşlar konu yanlış yerde mi bilemedim ama densizin birine yardımcı olayım dedim terbiyesizlik yapıp yanlış biliyormuşum deyip hakaret etti nasıl insanlar var anlamadım yardımcı olalım dedik laf işittik Neyse konuya geleyim. Bir konuda bu densizin şu mesajını gördüm soğutucusuna fan ilave etmiş ama ısı farkı olmamış. Bunu görünce dedim galiba egzoz tarafına ilave fanı taktıysa yanlış yöne takmış olabilir özelden yazıp izah ettim şayet soğutucuna ilave fanı kasanın egzoz fanı tarafına taktıysan üfleme yönü egzoza olmalı dedim, yani soğutucuda ram tarafındaki mevcut fan soğutucuya üfler sen ilave fanı tam tersi takıp kasa egzoz fanına üfleyecek yönde takmalısın ki işlemciden ısıyı hemen egzoz fana atıp oradan da egzoz fan yardımıyla dışarı atsın. Gelen cevap kusura bakma da sen egzoz fanın üfleme yönünü bile yanlış biliyorsun oldu birde salak gibi yardımcı olsun diye resimli gösterdim çizerek Neyse tekrar yazdım yanlışlık yok artı sana kasa fanı yönlerinin hangi yöne üflemesi gerek onu da yazayım deyip yazdım ve gelen cevap yine şok edici hakaret niteliğindeydi bende sen ne biçim insansın deyip engelledim bu varlığı da canım sıkıldı buraya yazayım artı sorayım dedim yıllardır bildiğim olay yanlış mı diye alta da resimli çizmeye çalıştım. Not: yanlış olmadığına emin olsam da yine de buraya da yazayım dedim. Resim altta... 1- Kasanın önde 2 fan yada daha azı varsa dışardan taze havayı alıp kasa içine üfler. 2- Kasanın tepede fan varsa kasa içinden sıcak havayı alıp yukarı üfler ve dışa atar. 3- Kasanın arka egzoz fanı yine kasa içinden sıcak havayı alır arkadan atar, yani dışa üfler. 4- Soğutucuda 2 fan varsa ram tarafındaki soğutucuya üfler. soğutucudaki kasa egzoz fanı tarafındaki fan ise ilk fanın aksine soğutucuya değil kasa egzoz fanına üfler. Bunlar benim doğru bildiklerim ve yıllardır da böyle kullandım kasa içi buz gibi olarak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Kasım 2022; 4:21:7 > |
KASADA FAN YÖNLERİ?
-
-
İnsanlar bir değişik bu aralar
Attığın resimdeki gibi olmalı hocam çoğu kasa için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ya sorma vakit ayırıp özel mesajla yardımcı olalım dedik hakaret yedik şoka girdim resmen ya
-
Gosterdiginiz resimdeki doğru. Bir de bu kasa gibi degilde öne 2-3 tane 12 yada 14 luk takilan modellerde eger ki üstte radyatör yoksa fan varsa on tarafa yakin olan fan disari değil iceri üflemeli. Benim kasamda p400a da bütün soğuk havayi hemen ustten dışarı atıldığın fark edince usttekilerden öne yakin olani iceri ufler hale getirdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğrudur bende 2 önde 2 tepede 14 cm fan var üst 2 adet dışarı üflüyor genelde öyle takılmalı yazılmış öyle kullanıyorum yıllardır işin aslı görseldeki kasaya da ön tarafa 3 adet 14 cm fan takılabiliyor ben 2 de bıraktım 2 de tepede olunca dengeli oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Kasım 2022; 14:7:7 > -
-
Gereksiz bir tartışma olmuş kırıcı konuşmak yerine biraz daha anlayışlı konuşsaymış keşke iki taraf da. İnsan internet üzerinden konuşunca bazen karşıdakine yüzüne söylemeyeceği şeyler yazabiliyor veya konuşmanın sadece yazılı olması, yanlış anlaşılmalara yol açabiliyor.
Konuya gelecek olursak doğruya doğru demek lazım bu resim hakikaten hatalı şu montajda fanların üfleme yönü okla gösterilenin tam tersi olur. İşlemci soğutucusunun fanlarının kasa arkasına doğru üflemesi gerektiği doğru ancak fanları aşağıdaki gibi monte ettiğinizde fanlar gösterilenin tersine üfler. Görseldeki küçük hata yanlış anlaşılmalara yol açmış.
-
dostum nasıl yanlış oklar yahu? gözünü seveyim sen bari yapma siyah soğutucudaki arkadaki fan ram tarafındaysa soğutucuya üfler onun önündeki fanda kasa egzoz fanına üfler bunun nesi yanlış? kasayı da çizdim örneklerle nasıl yanlış yön yahu? örnek benzer soğutucunun işlemciye takılmış halini alta koyuyorum bunu demek istedim üşenmeyip onun soğutucusunu bulup göstereyim dedim bunun nesi yanlış yahu yapmayın
tartışma benim açımdan yok hadsizlik yapan o okuduysan ben hala yardımcı olmaya çabalarken bu densiz hala hadsizce yazmış bir de başka konuda ben ona türlü türlü hakaretler etmişim yazmış bunun nesini savunuyorsun yazılar ortadayken ilginç yani Ama neyse hata bende kimseye iyilik yapmayacaksın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Kasım 2022; 19:32:29 >
-
Hocam sen onu demek istemişsin ben onu zaten anladım onda sıkıntı yok orası doğru seni destekliyorum söylediğin de yanlış değil söylediğin doğru :)
Söylediklerinin hepsi doğru, yanlış olan fotoğraftaki fanların duruşu :) Fanların sizin çizdiğiniz yöne üflemesi gerek ama fanlar resimdeki gibi durunca diğer tarafa üfler 180 derece çevirmek lazım fanları :)
Ve yanlış anlaşılmasın ben kimseyi savunmuyorum. Yanlış anlaşılma olmuş gibi görünüyor dışarıdan ama sert çıkışları tasvip etmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 23 Kasım 2022; 19:41:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
işin aslı fan göbeğindeki etiketleri görünce anlaşılır sandım yani resimde sağda görünen fanın etiketi soğutucuya bakıyor zaten bu yön doğru diye oku öyle çizdim ve soğutucuya üfler dedim diğer soldaki fanın etiketi de soğutucuya bakmadığı için oku öyle çizdim ki yön yine doğru ben ne bileyim kimsenin anlamayacağını ki takılmış halini de gösterdim herif hala buraya yazıp yanlış diyor ki bunda yapacak bir şey yok artık pessss diyorum
-
Burda okların üfleme yönünü kestirememek bilgisayarlar haşır neşir olan biri için garip. Bir ara bir fotoğraf dolaşıyordu bazıları elbiseyi mavi bazıları beyaz mı ne görüyordu bu foto da aynı şekil bazı insanlarda öyle bir etki mi yapıyor acaba?
Bu fotoda fanlar soldan sağa hava akımı oluşturur yani okların yönü yanlış. Aksini düşünenler yazarsa bahsettiğim fotodaki gibi durum olup olmadığını anlarız
-
Şu fotoğraf belki açıklığa kavuşturur her şeyi :)
-
Bu işi bilmeyenlere anlatmak için. Benim dediğim işi bilenlerden okların yönünün doğru olduğunu iddia eden varsa gelip yazmaları. Deneysel birşey yani:)
-
komik insan ahlaksızlık yapan sensin özeldeki yazılarımda nerede türlü türlü hakaret var?
birde başka konuda arkamdan konuşuyorsun bu mu ahlak? AMA Halısın senin gibiler yardım nedir bilmediği için yardımı anlamaz hata bende
Senin anlaman için 2 resim koymuşum hala yönler yanlış diyorsun Artı konu açıp koca kasada çizmişim hala yön yanlış diyorsun gülüyorum artık... neyse hata bende senin gibilere yardım etmek istedim şimdi Allaha yakın bana uzak ol zaten bloklamışım seni
Al bak belki anlarsın senin soğutucunun kasaya takılmış hali bunu demek istedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Kasım 2022; 20:41:42 >
-
BUNU demek istedim diyorum hala yanlış diyen varsa yapacak bir şeyim yok
-
Ben karşımdaki kişi alınmasın diye "yanlış anlamayın" diye şerh düşmeye çalışıyorum ama yine de suçlu ben miyim yani? Hem buradaki olay egzozdu içeri hava alan fanlardı sayısı değil ki. O konuda haklıdır veya değildir. Banane ya. Karşıdaki kişi ısrarla üfleme yönü böyle olacak dediği resmi görmezden gelip olayı evirip çevirmesi. Bakın o resimde anakart olsa işlemci üzerinde takılı olsa bir nebze perspektiften dolayı üfleme yönünü farklı anlatmış olabilir, yanlış anlamışım diye hak verebilirim. Hayır öyle bir şey yok. DÜZ bir fan var ve hava yönünün yaprakların dönüşünün tersine olduğu şekilde yazıp ÜFLEME YÖNÜ BÖYLE OLACAK diyen bir görsel var. Neyse ya böyle gereksiz bir mesele yüzünden vaktimi, vaktinizi harcadigim için kendimden ve sizlerden özür diliyorum. Karşıdaki kişi istediği gibi düşünüp yazsın. Umurumda değil. Herkese iyi forumlar dilerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bende yanlışlık yok dedim ve anlatmaya devam ettim sen yön bilmiyorsun deyip saygısızca konuştun neyse bu son yazımdır harcadığım vaktime yazık böyle kişiler için.
senin soğutucunun kasaya takılmış halini buldum bunu demek istemiştim hala anlamazsan Allah yardımcın olsun hadi
-
Doğru buradaki ok yönü tam tersi olması gerekiyor. Sağ tarafta etiket görünecek, sol tarafta etiket soğutucuya temas edecek şekilde monte edilmesi lazım.
Konu öyle bir konu ki insana bildiğini unutturur cinsten bir de arkadaşlar bi fan yönü için değer mi bu kadar tartışmaya
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu resimdeki yönler yanlış mı diyorsun yani
-
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bu kadar basit bir konu nerelere gelmiş, arkadaşlar öncelikle dikkatli dinleyip dikkatli yorum yapınız ki yanlış anlaşılmalar olmasın. Temel prensip olarak ısınan hava yükseldiği için kasanın üstünde ki fanlar havayı dışarıya üfleyecek şekilde takılmalı. Kasanın arkasında ki fan da yine egsoz konumda olmalı ki, işlemci soğutucusu fanının blok üzerine üflediği havanın sıcak olarak kasa içinde kalmaması için hızlıca tahliye edilmesini sağlamalıdır. Kasanın ön, alt (taban) ve yan tarafa da eğer fan takılır ise, bunlar da kasa içine üflemelidir. |
Benzer içerikler
- kasaya elektrik gelmiyor
- psu önerisi
- fps drop neden olur
- lenovo laptop ilk şarj süresi
- en iyi ups markası
- japon bilgisayar markaları
- atx 3.0 nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X