Şimdi Ara

kasanın fanından çok fazla ses çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
34.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarın kasa fanı bilgisayarı açınca normalden çok çok fazla acayip bir ses çıkarıyor fan daha yeni bilgasayarı alalı fazla olmaaadı bilgisayarı açıyorum 10-15 dk fan dan çok kötü bir gürültü gelior sonra kendiliğinden susuyor kasanın içini açtım baktım bir sorum yok gibi ama yardım edin sorun nerede olabilir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kasadan Fazla Ses Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayar kasasından gelen aşırı ses, kullanıcılar için rahatsız edici olabilir. Bu ses, kasadaki fanlardan kaynaklanabilir ve çeşitli nedenleri olabilir.

Bilgisayar kasasındaki fanların amacı, bileşenlerin aşırı ısınmasını önlemek için hava sirkülasyonu sağlamaktır. Fanlar yıpranabilir veya arızalanabilir ve bu da gürültüye neden olabilir.

Kasa fanından ses gelmesinin yaygın nedenleri şunlardır:

• Toz birikmesi: Fan bıçaklarında ve hava girişlerinde biriken toz, hava akışını engelleyebilir ve gürültüye neden olabilir.
    • Yıpranmış yataklar: Fan yatakları zamanla aşınabilir ve bu da gürültüye neden olabilir.
    • Dengesiz fan: Dengesiz bir fan, dönme sırasında titreşebilir ve ses çıkarabilir.
    • Arızalı fan motoru: Arızalı bir fan motoru, gürültülü çalışma veya tamamen bozulma gibi sorunlara neden olabilir.
    • Uygunsuz fan ayarları: Bazı fanlar, aşırı gürültüye neden olabilecek yüksek hızlarda çalışacak şekilde ayarlanabilir.

Kasadan gelen aşırı sesi çözmek için şu adımları deneyebilirsin:

• Tozu temizle: Kasayı, fanları ve hava girişlerini???? temizle toz birikmesini önlemek için.
    • Fanları kontrol et: Gürültülü fanları yıpranma veya arıza açısından kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Fan ayarlarını optimize et: Fan hızlarını, gürültüyü azaltırken yeterli soğutma sağlamak için optimize et.
    • Profesyonel yardım al: Gürültü devam ederse veya yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir teknisyenden yardım almalısın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • büyük ihtimalle tozlanmıştır temizlemek lazım
  • arasına toz falan girmemişse göbeğindeki plastik yapışkanı çıkar bir damla makine yağı damlat ve yapışkanı yerine tekrar yapıştır derim. yağsız olabilir.

yeni bir ürünün ses yapmaması lazım. ses devam ederse şayet fanda bir sorun var demektir .

kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: andac_bagtir

arasına toz falan girmemişse göbeğindeki plastik yapışkanı çıkar bir damla makine yağı damlat ve yapışkanı yerine tekrar yapıştır derim. yağsız olabilir.

yeni bir ürünün ses yapmaması lazım. ses devam ederse şayet fanda bir sorun var demektir .

kolay gelsin
    toz yok tozunu daha yeni elektrik süpürgesiyle temizledim ama bilgisayarı açıyorum 10 dk boyunca çok iğrenç bir ses sonra gidiyor sonra kapatıp bida açınca ses gelmiyor ama kapatıyorum 4-5 saat sonra açıyorum gene gürültü çıkıyor yağ damlatmayı deneyim bi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cunctust

toz yok tozunu daha yeni elektrik süpürgesiyle temizledim ama bilgisayarı açıyorum 10 dk boyunca çok iğrenç bir ses sonra gidiyor sonra kapatıp bida açınca ses gelmiyor ama kapatıyorum 4-5 saat sonra açıyorum gene gürültü çıkıyor yağ damlatmayı deneyim bi

Alıntıları Göster
    Fan ısıdan dolayı max devirlere çıkıyo. haliyle ses yapıyo.
    yan kapağı açık çalıştır belki daha iyi soğutur.

• quote:

Orijinalden alıntı: xXx_xXx

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

ısınma yapmasına fırsat kalmıyor ki bilgisayarın düğmesine basar basmaz çok gürültü çıkıyor bilgisayar açııdıktan 10 dk sonra gidiyor gürültü sonra bida kapatıp açıyorum ses yok ama kapatıp 5-6 sasat sonra açınca yine aynı ses var bide fanı söküyüm diye kasayı açtım ama fan ın vidalarını bir türlü sökemedim neyle sökecez onu bilen var mı hiç bir tornavida uymuyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

ısınma yapmasına fırsat kalmıyor ki bilgisayarın düğmesine basar basmaz çok gürültü çıkıyor bilgisayar açııdıktan 10 dk sonra gidiyor gürültü sonra bida kapatıp açıyorum ses yok ama kapatıp 5-6 sasat sonra açınca yine aynı ses var bide fanı söküyüm diye kasayı açtım ama fan ın vidalarını bir türlü sökemedim neyle sökecez onu bilen var mı hiç bir tornavida uymuyor

Alıntıları Göster
    Genelde Devre Motor kısmına Yağ sürmenizi önerirler Ama Yağı sürdükten kısa bir süre sonra gene aşırı ses yapmaya başlar. zamanlada yıpranması aşırı ses yapmasına yol açar. ben bu sese şimdiye kadar pek bi çözüm bulamadım. Enermaxların sağlam kaliteli Fanları var onları bı denemeni öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda

Genelde Devre Motor kısmına Yağ sürmenizi önerirler Ama Yağı sürdükten kısa bir süre sonra gene aşırı ses yapmaya başlar. zamanlada yıpranması aşırı ses yapmasına yol açar. ben bu sese şimdiye kadar pek bi çözüm bulamadım. Enermaxların sağlam kaliteli Fanları var onları bı denemeni öneririm.

Alıntıları Göster
    yağı pervanenin üstüne mi sürecem yani motor dediğin yer neresi onu pek anlamadım da eğer olmazsa yeni bir fan alırım artık
  • quote:

yağı pervanenin üstüne mi sürecem yani motor dediğin yer neresi onu pek anlamadım da eğer olmazsa yeni bir fan alırım artık

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: emre_aytekin

Pervane bir mil üzerinde dönüyor kardeş yani ortasında mil var ona bir süpürge teli ile bir damla yağ damlatacaksın o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orjinalden alıntı: emre_aytekin

Pervane bir mil üzerinde dönüyor kardeş yani ortasında mil var ona bir süpürge teli ile bir damla yağ damlatacaksın o kadar

Alıntıları Göster
    Gece fazla dikkatli okumamışım senin problem fanın ömrünün dolmasından kaynaklanıyo.
    büyük olasılık güç fanı. sende kontrol et eğer öyleyse yenisiyle değiştir. yakında bozulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: xXx_xXx

Gece fazla dikkatli okumamışım senin problem fanın ömrünün dolmasından kaynaklanıyo.
    büyük olasılık güç fanı. sende kontrol et eğer öyleyse yenisiyle değiştir. yakında bozulur.

Alıntıları Göster
    valla bozulcağını sanmam. benimki 4 senedir çalışıyo. yağlarsan ses azalır kullanmaya devam edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enis1024

valla bozulcağını sanmam. benimki 4 senedir çalışıyo. yağlarsan ses azalır kullanmaya devam edebilirsin.

Alıntıları Göster
    Fan ın iyi oturp oturmadığınız kontrol edermisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pc-system1

Fan ın iyi oturp oturmadığınız kontrol edermisin ?

Alıntıları Göster
    vidasını iyi sık o yüzdenyapar ve altına sıkıştıracak sekilde sıkı bi karton koy ama fana gelmesin dikkat
  • quote:

Orijinalden alıntı: tinerco

vidasını iyi sık o yüzdenyapar ve altına sıkıştıracak sekilde sıkı bi karton koy ama fana gelmesin dikkat

Alıntıları Göster
    bendede aynı sorun vardı ekran kartının fanıymış ses yapan değiştirdim sorun kalktı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: besiktasivas

bendede aynı sorun vardı ekran kartının fanıymış ses yapan değiştirdim sorun kalktı..

Alıntıları Göster
    Evet Ekran Kartının Fanı Küçük Ve Tozlanmış Oldugundan Ses Yapabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaaxxx

Evet Ekran Kartının Fanı Küçük Ve Tozlanmış Oldugundan Ses Yapabilir

Alıntıları Göster
    fana kablo fln değiyodur oda ses yapmış olabilir...
  • arkadaş benimde oyle olmustu simdi o pervanenin yedine hafifce 5-6 kere vur sesi gecer ama degistirmeni oneririm cunku bnki patladiO yuzden onerim deistirmen yoksa bilgisayar patlar soylemedi deme
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkanozzy

arkadaş benimde oyle olmustu simdi o pervanenin yedine hafifce 5-6 kere vur sesi gecer ama degistirmeni oneririm cunku bnki patladiO yuzden onerim deistirmen yoksa bilgisayar patlar soylemedi deme
    yağlamanın çözüm olacağını sanmıyorum kısa bir süre için belki sesi azaltabilir sonrası daha beter olur ama
    fana birşey temas etmesin bak bir
    olmadı yeni bir fan al ucuz birşey

• quote:

Orijinalden alıntı: KroLyne93

yağlamanın çözüm olacağını sanmıyorum kısa bir süre için belki sesi azaltabilir sonrası daha beter olur ama
    fana birşey temas etmesin bak bir
    olmadı yeni bir fan al ucuz birşey

Alıntıları Göster
    KASANIN İÇİ HEP SOĞUK OLMASI MI GEREKİYOR?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz baba

KASANIN İÇİ HEP SOĞUK OLMASI MI GEREKİYOR?

Alıntıları Göster
    biostan fan ayarlarını silente getir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.