Öncelikle Hepinize S.a Pc mi Temmuz 2007de Aldım Ve İlk Defa 3-4 Gün Önce Temizledim .. Manzara İğrenç Tabi :D. Çok Pislik Toz Vb Çıktı. Neyse Sesin Bundan Kaynaklandığını Düşünmüştüm. Ama Pc Isındıktan Sonra Yani Açtıktan 1 Saat Sonra Falan Fanın Sesi Biraz Yükseliyor Eskisi Kadar Olmasa da. Bunun Nedeni Ne Olabilir? Yardımlarınızı Bekliyorum
bu kadar uzun süre temizlemezsen tozlar fanın içine vs girmiş olabilir
neyle temizledin kasayı
kompresörle felanmı
Kasa fanı mı? işlemci fanı mı? PSU fanı mı? Ekran kartın fanlı ise bu fandan mı? Sesin hangi fandan geldiğini tespit etmelisin daha sonra ona göre çözüm sunulabilir.
Anakartın Üstündeki Fandan Geliyor Ses Sanırım Biraz İnceledim de
Ses problemini minumuma indirmek istiyorsanız fan temizlemek orta vadede daha fazla ses sorunu yaratır. Yapmanız gereken işlemcinize uygun daha sessiz bir işlemci soğutucu seçmek.
Abi Orta Vadede Daha Çok Ses Yapar Demişsin Nedenki ? Bide Bu Ses Sorunu Pc Aldıımdan Beri Yq Gayet İyi idi Fakat Son 1-2 Haftadır Bu Sorun Var Pc de Farklı Bi Nedeni Olabilirmi ?
up ! :(
bence fanı değiştir
psu da ki ve işlemci de ki fanlar ın ortasında ki MİL komprasör ile hava tutulduğu zaman yerinden oynayabilir ve ses yapmaya baslar. ben fanlara hava tutacağım zamanlar da tornavida ile bi tarafından sabitliyorum böylece hareket etmesini engelliyorum ki mil de problem olmasın fan dönmüyor sadece hava tutuyorum senin sorun da sanırım fan ın ortasında ki mil den kaynaklanıyor çok rahatsız ediyorsa önce bir yağlamanı tavsiye ederim olmazsa yeni fan alabilirsin
Fan bir yere takılıyor olmasın? Ayrıca aç bir daha kasayı tüm fanları temizle güzelce yağlamayı da unutma...
3 ihtimal var:
1) Fana değen bir kablo veya başka bir şey olabilir 2) Fanı yerine iyi oturtamamışsındır 3) Fanın miadı dolmuştur
Bilgisayar açıldıktan bir süre sonra oluyor dediğine göre sebep bu 3.ye daha yakın gibi geldi bana. O fanlardan hiçbir halt olmaz zaten bence de yeni ve kaliteli bir fan alman daha faydalı olur. Malum önümüz yaz...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme