Şimdi Ara

Kasanın Fanında ki Işığı Nasıl Kapatabilirim ? lütfen. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşım senin istediğin şey ledleri istediğin zaman çalıştırıp istediğin zaman kapatmak ise eğer, hiç gurcalama o şekilde kalsın. Benden sana tavsiyedir.
    Elektronik bilgin yok, olsa zaten böyle bir soruyu sormaya ihtiyacın olmazdı. İstediğin düzeneği açma kapama switch ekleyerek halledilebilir ama iş elektronikte bitiyor. Elindekinden olma diye boşver öyle kalsın diyorum. Çünkü o kablolara zarar verirsem anakartının fan kontrolünü yapan üniteyi bozarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

Orijinalden alıntı: Doqac01

Arkadaşlar hadi ya :D şimdi baktım fandan anakarta giden dışı süngerle kapatılmışl kalın bir kablo var. kablonun anakarta takıldığpı yerde 3 tane kabloya ayrılıyor ama 3 kablo beyaz şeye takılı beyaz şeyde anakarta takılı kablonun her hangi birisni çıkaramıyorum koparmam lazım anca :( ne yapmalıyım kasanın markasını modelini resmini içeren linkide verdim ?

yukarıda arkadaşın dediği ' üç kablodan birisi led için ' tabiri tamamen yanlış bir bilgi. Kesinlikle uygulama. Bu kabloların birisi power ( +vcc ) Birisi GND ( şase ) diğeri ise devir ölçümü için kullanılan sensör ucudur. Eğer dört kablolu ise diğer kabloda pwm kontrol için kullanılır. Yapmanız gereken şey fanın üstünde kullanılan ledlerin kablolarını bulup gerekli şekilde iptal etmen gerekir. Kabloları da boşta bırakmamak bant yada silikon ile uçlarını kapatmak gerekir. Hatta makaron-suplex de olur.

Güzel kardeşim adam egzost fandan bahsediyor muhtemelen misina kalınlığında sarmal sekilde yada düz 3lü kablo vardır ve sabit hızda dönüyordur. Bence ledi sökmeye çalışmayın zira fanın pervaneleri ne zarar verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi choiboungee -- 4 Aralık 2013; 15:11:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: choiboungee

quote:

quote:

Arkadaşlar hadi ya :D şimdi baktım fandan anakarta giden dışı süngerle kapatılmışl kalın bir kablo var. kablonun anakarta takıldığpı yerde 3 tane kabloya ayrılıyor ama 3 kablo beyaz şeye takılı beyaz şeyde anakarta takılı kablonun her hangi birisni çıkaramıyorum koparmam lazım anca :( ne yapmalıyım kasanın markasını modelini resmini içeren linkide verdim ?

yukarıda arkadaşın dediği ' üç kablodan birisi led için ' tabiri tamamen yanlış bir bilgi. Kesinlikle uygulama. Bu kabloların birisi power ( +vcc ) Birisi GND ( şase ) diğeri ise devir ölçümü için kullanılan sensör ucudur. Eğer dört kablolu ise diğer kabloda pwm kontrol için kullanılır. Yapmanız gereken şey fanın üstünde kullanılan ledlerin kablolarını bulup gerekli şekilde iptal etmen gerekir. Kabloları da boşta bırakmamak bant yada silikon ile uçlarını kapatmak gerekir. Hatta makaron-suplex de olur.

Güzel kardeşim adam egzost fandan bahsediyor muhtemelen misina kalınlığında 3kablosu vardır ve sabit hızda dönüyordur. Bence ledi sökmeye çalışmayın zira fanın pervaneleri ne zarar verebilirsiniz.

Arkadaşım ne alakası var şimdi egzostuyla emişiyle. Kullanılan fan eğer anakarta bağlanıyorsa her türlü risktir. Bilmeyen birisinin bu işlere bulaşmaması gerekir. Biz sadece uyarırız.
    Benim sistemimdeki egzost emiş, ekran kartının ve işlemcinin, hatta sirkülasyon için kullandığım fanların her biri pwm. Her biri devir kontrollü. Gerektiğinde otomatiğe alıp kendisine bırakıyorum ayarı, gerektiğinde ben ayarlıyorum. Fanın sabit devir olması kullanım tipine bağlıdır.

• IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız benim dediğim gücünü direkt olarak psu dan alan fanlar için geçerli. Bu arada benim makinede toplamda 5 tane fan var ve herbiri sıcaklığa oranla hızları değişiyor masaüstü programla rpm leri ni canlı olarak takip edebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi choiboungee -- 4 Aralık 2013; 15:21:42 >
  • quote:

Arkadaşım senin istediğin şey ledleri istediğin zaman çalıştırıp istediğin zaman kapatmak ise eğer, hiç gurcalama o şekilde kalsın. Benden sana tavsiyedir.
    Elektronik bilgin yok, olsa zaten böyle bir soruyu sormaya ihtiyacın olmazdı. İstediğin düzeneği açma kapama switch ekleyerek halledilebilir ama iş elektronikte bitiyor. Elindekinden olma diye boşver öyle kalsın diyorum. Çünkü o kablolara zarar verirsem anakartının fan kontrolünü yapan üniteyi bozarsın.

Teşekkürler Hocam. Elektronik bilgim kötü evet genellikle internetle web tasarım la felan uğraşıyorum ama onun için bir sistem yok mudur ? mesela kabloyu ortasından kessem onu bir alete bağlasam öyle bir şey var mıdır mesela ?
    yine de çok teşekkürler hocam.

• quote:

quote:

Arkadaşım senin istediğin şey ledleri istediğin zaman çalıştırıp istediğin zaman kapatmak ise eğer, hiç gurcalama o şekilde kalsın. Benden sana tavsiyedir.

Teşekkürler Hocam. Elektronik bilgim kötü evet genellikle internetle web tasarım la felan uğraşıyorum ama onun için bir sistem yok mudur ? mesela kabloyu ortasından kessem onu bir alete bağlasam öyle bir şey var mıdır mesela ?

İstersen yakınında bulunan bir elektronikçiye gidip dışarıya bir anahtar uzatmasının falan isteyebilirsin. muhtemelen 2 3 liraya yaparlar. Ya şu fanın ledini dışarıdan açıp kapatmak istiyorum dersen bi ihtimal sana yardım edebilirler. Kullanacakları kablonun uzunluğunu belirtmen gerek. Ben bunu kasanın içinde kullanıyorum ve şu kadar bi mesafede anahtar olsun falan demen gerekir. Eğer eskişehir merkezdeysen yada inönüdeysen getir halledeyim diyecemde imkansız gibi birşey inönüden sen gibi sağlam meslekli biri çıkmaz

• quote:

quote:

quote:

İstersen yakınında bulunan bir elektronikçiye gidip dışarıya bir anahtar uzatmasının falan isteyebilirsin. muhtemelen 2 3 liraya yaparlar. Ya şu fanın ledini dışarıdan açıp kapatmak istiyorum dersen bi ihtimal sana yardım edebilirler. Kullanacakları kablonun uzunluğunu belirtmen gerek. Ben bunu kasanın içinde kullanıyorum ve şu kadar bi mesafede anahtar olsun falan demen gerekir. Eğer eskişehir merkezdeysen yada inönüdeysen getir halledeyim diyecemde imkansız gibi birşey inönüden sen gibi sağlam meslekli biri çıkmaz

hocam sağ olun 2-3 liraya değer yani :D ben İstanbul Kartal'da oturuyorum oraya gelmem imkansız :D D:AS:D web tasarımlar uğraşıyorum derken en fazla bu kadar uğraşabiliyorum :D www.minecraftpeturk.com :D :D

hocam bir de elektrikçi kasaya zarar vermesin ? yeni topladım canavar gibi :D hele RAM'ler kıpkırmızı içimi açıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BornHungry -- 4 Aralık 2013; 16:04:03 >

• yok sorun değil. bende senden 10 yaş büyüğüm çok değil. Saygılı olduktan sonra kimse kimseye birşey öylemez. Fanı söküp götür yanında yeter
  • ledin bi bacağını kes olsun bitsin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.