Şimdi Ara

Kasanın işlevi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle bu ilk mesajım. Forumu hep takip ederdim yıllardır ama üyeliğimi yeni açtım kafamdaki sorulara bu forumda cevap bulabileceğimi düşündüğüm için.

Macbook Air 2014 kullanıyorum , ama zaman zaman bir windows bilgisayara ihtiyacım olabiliyor oyun ya da programlama için (mühendisliğe başlayacağım seneye bu sene hazırlıktayım) ve de bir masaüstü sistemim olsun da canım sıkıldıkça uğraşıyım orasını burasını elliyim boyayım falan diye bi tane de masaüstü bi sistem dizmek istiyorum. Olabildiğince uygun bi fiyata getirmek istiyorum ve görünümün benim için çok önemi yok zaten sık sık kurcalayacağım muhtemelen. Başka bir konuda hangi parçaları alıp toplamam gerektiğiyle ilgili bir konu açacağım zaten.

Burada sormak istediğim şeye geliyim artık Bi kasa nerden baksak sıfır en az 70 lira falan sanırım. Kasa almasak olmuyor mu bu iş? Hava sirkülasyonu falan sanırım kasanın sağladığı şey , sıvı soğutma kullansak? Bu arada sıvı soğutmayı en ucuza nasıl mal ederiz? Hiç kasa kullanmasam direk açıkta dursa ne olur anakart ve üzerindeki parçalar? Yada alternatif kasa tasarımları olabilir mi şöyle masamın bi kenarında yukarıda duracak içi görünen kolayca açıp kapatabileceğim bir şeyler? Alüminyum plakaları falan kestirerek birleştirerek öyle bir şey yapılabilir mi? Overclock işlerine de başlamayı düşünüyorum böyle bi sistem toplayınca. Ne dersiniz bu işi bilenler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilovefmab -- 31 Ocak 2015; 11:00:51 >

• Masanızın üstünde bir köşede duracak ve sıklıkla sök tak yapacaksanız, ihtiyacınıza uygun güzel bir tasarım var.
    Ahşap kontraplaktan yapılmış, sade, estetik ve pratik.
    Harici cihazları sök tak yaparken kasanın arkasını çevirmenize gerek kalmıyor, çünkü anakart arka bağlantı paneli üstte yer alıyor.
    Yan tarafda da anakartı örten şeffaf pleksi kapak var, herşey meydanda.
    Dahili komponentleri takmak sökmek için de pleksi kapağı kaldırmak yetiyor.
    Bunu yapmayı düşünüyordum ama bana uygun değil, aklımda başka birşey var.
    Baştan sona yapım aşamaları aşağıda verdiğim linkte mevcut toplam 6 sayfa.

final sayfası : O.A.C OpenAirCase

Kasanın işlevi nedir?

Kasanın işlevi nedir?

Kasa ne işe yarar, adı üstünde cihazı dış etkilere karşı korur, dışarıyı da cihazdan gelecek etkilere karşı korur, aynı zamanda tüm bileşenleri derli toplu halde bir araya getirir, depolamayı taşımayı kolaylaştırır, görüntü kirliliğini önler, estetik görünüm sağlar.

• Yukarıdaki arkadaş tam sizin isteğinize göre kasa önermiş, ancak oc işlerine girecekseniz güçlü soğutucu lazım ve bence sıvı soğutma oc işlerinde ev ortamındaki en mantıklı çözümdür. Ancak bu kasaya sıvı soğutma takamazsınız, yani takabilirsiniz de sığmayabilir, kasayı inşa ederken sıvı soğutmaya uygun modifiyeler yapın bence, bakın illa sıvı soğutma kullanacaksınız diye bir şey yok ama ben olsam sıvı soğutma kullanırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasa arabadaki kaput gibidir.

• hocam teşekkür ederim 3'ünüze de. Aydınlandım biraz , şimdi sormak istediğim kaliteli bir kasa şart mıdır? Olabildiğince ucuz bir sistem kurmayı düşünüyorum o yüzden acaba bi yerlerden şu eski beyaz kasalardan beleşe bulsam siyaha yada kırmızıya falan boyayıp , fanlara göre kesip biçip kullansam olur mu? Yoksa güzel kaliteli bir kasanın çok katkısı çok farkı olur mu?
  • ilovefmab İ kullanıcısına yanıt
    Bu kasa mevzusu birazda zevklere, isteklere bağlıdır. Mesela ben pc'yi kalitesiz bir kasayla kullanamayacağımı düşünüyorum. Tabi bu kişiden kişiye değişecektir, sizin pc'nizi dandik bir kasayla kullanmayı istemeniz gibi

Bence önce dandik kasayla başlayı , beğenmezseniz yeni kasalara geçersiniz.

• doctor_bey D kullanıcısına yanıt
    Yani eğer performansa gözle görülür bir etkisi olmuyorsa kasa kalitesinin , eski bir tane -hatta baya eski klasik beyazlardan bile olabilir- alıp onu kesip biçip boyayıp o şekilde kullanmak benim işime gelecektir. Aslında kasasız kullanmaktı niyetim ama biraz okudum ve düşündüm sıvı soğutmayla işlemci ve ekran kartını soğutsam bile yine de başka parçaların da düzenli bi hava sirkülasyonuna ihtiyaçları oluyormuş. Bir arkadaş yıllar önce sanırım bu forumda sıvının içinde çalışan bilgisayar kurmuştu ya da yabancı bi forumdan öyle bir konu buralarda paylaşılmıştı. Öyle bir şey mümkün müdür ki hocam ne dersin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasanın boyutu, iç hacmi, vb. Performansı etkiler, ama yine bi araştırın bakın bulursanız buraya görsel olarak atın ki biz de bakalım.

• Tigertiger kullanıcısına yanıt
    hocam fena tasarım
  • ilovefmab İ kullanıcısına yanıt
    Performans soğutmaya bağlı, soğutmayı iyi ayarlarsanız hava sirkülasyonu işi de çözülüyor zaten.

Ben sizin yerinizde olsam alır denerim, memnun kalmazsam değiştiririm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.