Şimdi Ara

Kasası değişecek A3'ü almak mı Golf 7'yi beklemek mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
7.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım elinizde imzanızdaki araç var. Sorması ayıp üstüne ne kadar ekleyip a3 almayı düşünüyorsunuz? Açıkcası ben 1-2 yıllık bir c sınıfı araç satıp üstüne 20 bin gibi bir fiyat ekleyip yine c sınıfı bir araç almayı çok mantıksız buluyorum. Çünkü alacağınız verim harcıyacağınız fiyatla kesinlikle orantı olmıcak, kaldiki megane 3 çok başarılı bir araç bir çok yönden.

Araca ayırabilceğiniz bütçe o kadarsa ben size bir süre bu bütçeyi arttırmayı ve ilerde daha üst segment araç almanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Bence A3'ü alın.

Golf'ün ne olacağı meçhul. Ben şimdiki Golf'ten daha kaliteli olacağından bile şüpheliyim. Jetta örneği gözümüzün önünde işte.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

Sanırım elinizde imzanızdaki araç var. Sorması ayıp üstüne ne kadar ekleyip a3 almayı düşünüyorsunuz? Açıkcası ben 1-2 yıllık bir c sınıfı araç satıp üstüne 20 bin gibi bir fiyat ekleyip yine c sınıfı bir araç almayı çok mantıksız buluyorum. Çünkü alacağınız verim harcıyacağınız fiyatla kesinlikle orantı olmıcak, kaldiki megane 3 çok başarılı bir araç bir çok yönden.

Araca ayırabilceğiniz bütçe o kadarsa ben size bir süre bu bütçeyi arttırmayı ve ilerde daha üst segment araç almanızı tavsiye ederim.

Aslında haklısınız, ama ben de şöyle bir açıdan bakmanızı isterim ki, şimdi audi a3 ve bmw 1 serisinin megane ile bir olmadığını biliyoruz, şimdi size şöyle bişi sorsam, D sınıfı konforu veren ama C sınıfı gibi küçük şehir içinde rahat ettiren bir araba almak istersek ne alıcaz? Bence bu açığı işte bu şekildeki araçlar doldurmakta. O yüzden zaten ben de audi almasından yana buluyorum.

• Geçenlerde biri sordu iyi yapmışmıyım diye.
    Bende bu konularda işgüzarlık etmek istemediğimden yorumda bulunmadım ama 1.4 benzinli a3'e 60 küsür bin çipa vermek yerine,
    1,6 tdi a3 için xenon, sunroof vs gibi aksesuarlarınla 65 bin gibi bir fiyata satılıyorken, sizde tercih edebilirsiniz.
    Benzinli bakmanızın sebebi özel tercihiniz olduğundan mı?
    Yoksa ben a veya b diyemem bu segmentin opsiyonlarını ve fiyatlarını fazla bilmediğimden, yinede yazdığınız rakamı ve motoru görünce bir bilgi mahiyetinde belirtmek istedim.
    Bence iyi yapmış bir .. almak yerine...
    Dizele önyargı ile yaklaşıp tatmin yönünden keyfinizi müzdarip bırakacağını düşünmüyorsanız, ikinci el rahatlığı için bu seçeneği değerlendirseniz daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

Sanırım elinizde imzanızdaki araç var. Sorması ayıp üstüne ne kadar ekleyip a3 almayı düşünüyorsunuz? Açıkcası ben 1-2 yıllık bir c sınıfı araç satıp üstüne 20 bin gibi bir fiyat ekleyip yine c sınıfı bir araç almayı çok mantıksız buluyorum. Çünkü alacağınız verim harcıyacağınız fiyatla kesinlikle orantı olmıcak, kaldiki megane 3 çok başarılı bir araç bir çok yönden.

Elimde ithal megane3 var. Babamla ortak kullandığımız. O babamda kalacak. Motoru da sorunsuz olduğundan megane onu kaza bela olmazsa uzun süre idare eder. Eşim düz vites kullanamadığı için otomatik vites bir araç alacağız. Meg3'den gayet memnunum. 3 senedir kullandığım donanımlar şimdi bazı araçlara yeni geliyor ve 8-10bin farklara mal oluyor. Ancak donanım herşey değil maalesef. 1.6 benzinli motor çok keyifsiz ve ithal aracım yerlilerden 2 cm alçak olmasından mıdır süspansiyonlar Renault'da genelde sert olduğundan mıdır bilmiyorum ancak pek konfor yok ve çukurları hissettiriyor.
    Ancak konforlu araç bakarken de bir arkadaşımız A3'ün çok yol sesi aldığını belirtmiş. Aynı platformda üretilen Golf'te bu şikayet yokken A3'de buna özenilmemiş mi hakikaten? Forumlarda buna benzer şikayetler gördüm. Michelin bile taksalar yol sesi aynı. Bu biraz soğuttu beni A3'den. Hakikaten bu kadar rahatsız edici mi? Görüşleriniz varsa paylaşabilir misiniz?
    Bir üst segmentte gözüm yok çünkü araçların boyutları büyüyor ve özellikle hanım için park konusu sıkıntı olacaktır. Daha 30 yaşındayız, ileride aile babası olursak o zaman alıp ağır ağır takılırız kısmet olursa. Bir de her ne kadar otomobillerle ilgilensem de bunlara çok para dökmek de yazık diyorum.
    Dizel A3 tavsiyesine gelince? Şu anda bunlardan birtane almak çok mantıklı biliyorum fakat çok kilometre yapan biri değilim. 3 yaşındaki meg3 bile 16.000'de daha. Kendi arabam olunca biraz daha rahat kullanırım fakat senede 10.000'i geçmez. Haftaiçi kısa mesafelerde kullanıyorum, servise yetişmek için. Kısa mesafede de dizel hem az yakmaz hem de kışın ısıtmaz. Bunun üzerine bir de tor tor tor sesi çekmek istemiyorum, seri bir TSI kullanmak istiyorum. Astra'nın kötü şanzımanı, Focus'un ecoboost'da otomatiği olmaması, gelse bile Ford'a verilmeyecek paralar isteyecek olmaları beni Golf-A3 seçimine yönlendirdi. Bir arkadaş 2 premium'un karşılaştırması demiş de, benim premiumda falan gözüm yok. Bütçeme, beğenime,ihtiyacıma göre en mantıklı kararı vermeye çalışıyorum sadece. Farklı arkadaşların fikirleri de çok değerli bu yüzden.

• A3 'ün güncel kasasıda gayet güzel bence Golf 7'yi beklemeye değmez. Bir kere bence GOlf ile A3'ü karşılaştırmak hata. Audi'nin malzeme kalitesinin daha iyi olduğu kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a3 e binmiş biri olarak konforu sizi tatmin eder diyebilirim.
    Alman arabaları zaten fransızlara göre biraz daha sert tasarlanır,ama bu durum öyle insanı rahatsız edecek boyutta değildir.
    Golf'le karşılaştırmasına gelince..
    Golf sınıfının kralı diyebileceğimiz çok güzel bir otomobil
    Fakat A3 Golf 'ün üzerinde bir modeldir.Premium kompakt sınıftadır.
    Buna dayanak olarak forumumuzda örneğin Golf i30la karşılaştırılırken A3 1 serisi ile karşılaştırılır.
    Yeni golfü bekleyip alsanız bile durum değişmeyecek aynı kalacaktır.
    O açıdan A3ü hiç düşünmeden almanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 24 Nisan 2012; 11:10:43 >
  • Peki bu A3'deki yol sesi muhabbeti nedir arkadaşlar? Golf'te yok ancak A3'de var mı?
    Yeni MErcedes A'ya çubuklu amortisörsüz kaput kapağı koyuyorlarsa üreticiler bunu da yapar diyorum.
  • A3 ne kadar güzel olsa da acil araç ihtiyacım olmadığından Golf 7'yi beklemeye karar verdim.
  • Valla benim bu bütçelerde param olacak her sene araba değiştirirdim.Ayrıca sıfır almaktansa ikinci el almayı tercih ederim.Madem kasası değişecek a3'ün fiyatlarda taban yapmaya başlıyor.İkinci el sıfıra yakın bir araç alırdım daha sonra golfün yeni kasası çıkınca ona yönelirdim.Gerçi o zaman golfü sıfır almak gerekirdi
  • Golfü bekle bence
  • golf çıktıktan sonra da sıra v.s. gibi sorunlar olabilir. yani en az 1 sene. onun için A3 derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur801

quote:

Orijinalden alıntı: pain no illusion

şimdi a3 ü aldınız diyelim sene sonu golf 7 çıktı çok da beğendiniz elinizdeki a3 ü karla bile satabilirsiniz

katılıyorum en güzeli bu şekilde yapmaktır.

+1
  • Golf'te güzel bir araç karşısına A3 koyarsanız bence beklemeye gerek yok. Audi VW grubunun amiral gemisi ve kasa değiştiği için şu anda neredeyse golf fiyatlarına A3 veriyorlar. Seneye bu fiyatlara A3 almanız imkansız. Golf 7, Golf 6 dan çok farklı bir araç olmayacaktır(tip anlamındada, donanım anlamındada). Şahsen golf alacak olsam bile bir sene Golf 7'yi beklemem golf 6 alır devam ederim.
  • A3 ün kampanyalı fiyatları kaçmaz bence.
  • VW Golf 4 den sonra tasarım olarak en azından beni tatmin eden bir tasarım yapamadı, 7 bekledin diyelim 1 sene onu bekleyeceksin büyük ihtimal 6 ayda aracın gelmesini bekleyeceksin tahminen. A3 derim sunroof'lu olursa tadından yenmez.
  • ben 3 yıl boyunca S Line paketli A3 kullandım. araçtaki yol sesi tamamen süspansiyonların sertliğinden ve 225/45 R17 lastik ölçülerinden kaynaklı. onun dışında kaymak asfaltta veya trafikteyken camlar kapalıysa ses mes duyulmaz.

kimse yalıtım veya rüzgar uğultusu gibi bir sorun olarak anlamasın kesinlikle, sert süspansiyonlu ve 40-45 yanak ölçüsüne sahip çoğu araçta bu gürültüyü duyuyorsunuz mesela e92 coupe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 30 Nisan 2012; 12:35:46 >
  • Sıra pek sorun olmaz onu hallederiz.
    Kasası değişip değer kaybedecek ve yüzü eskiyecek Golf 6 almanın şu an için mantığı yok bence, kaldı ki Doğuş bir süredir DSG'li araç siparişi almıyor Polo ve Golf'ler için.
    Yeni kasa A3'de gözüm yok zaten. Golf yeter. Mevcut fiyatlar alınabilir olduğunda A3'ü alternatif koydum. İkinci elde de zamanı gelince daha kolay satarım. Golf 7'de tasarım olarak çok bir değişiklik olmasa da daha az yakıt tüketimi, daha geniş bir araç, Start-stop sistemi,elektronik park freni ve belki de çarpışma önleme sistemi gibi yenilikler bekliyorum.
    Diğer yandan DSG-Stronic'lerin çoğu 30.000 km'den sonra kavrama-mekatronik sıkıntısı çıkartıyor. 2012'lerde bu sorun giderildi mi muamma. En azından yeni kasa için umutluyuz.
    Mevcut kasa A3'deki yol sesi sorunu ve eski model kapı kolları da diğer eksiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Sıra pek sorun olmaz onu hallederiz.
    Kasası değişip değer kaybedecek ve yüzü eskiyecek Golf 6 almanın şu an için mantığı yok bence, kaldı ki Doğuş bir süredir DSG'li araç siparişi almıyor Polo ve Golf'ler için.
    Yeni kasa A3'de gözüm yok zaten. Golf yeter. Mevcut fiyatlar alınabilir olduğunda A3'ü alternatif koydum. İkinci elde de zamanı gelince daha kolay satarım. Golf 7'de tasarım olarak çok bir değişiklik olmasa da daha az yakıt tüketimi, daha geniş bir araç, Start-stop sistemi,elektronik park freni ve belki de çarpışma önleme sistemi gibi yenilikler bekliyorum.
    Diğer yandan DSG-Stronic'lerin çoğu 30.000 km'den sonra kavrama-mekatronik sıkıntısı çıkartıyor. 2012'lerde bu sorun giderildi mi muamma. En azından yeni kasa için umutluyuz.
    Mevcut kasa A3'deki yol sesi sorunu ve eski model kapı kolları da diğer eksiler.

ben olsam yeni golfü beklerim.a3 premium kompakt sınıf bir araç ve o yüzden fiyatı pahalıdır.zamanında golf v i alırken ferahlığı,konforu nedeniyle golf aldım ki golf v in malzeme kalitesi şu anki kasadan geridedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: FxTrader

ben 3 yıl boyunca S Line paketli A3 kullandım. araçtaki yol sesi tamamen süspansiyonların sertliğinden ve 225/45 R17 lastik ölçülerinden kaynaklı. onun dışında kaymak asfaltta veya trafikteyken camlar kapalıysa ses mes duyulmaz.

kimse yalıtım veya rüzgar uğultusu gibi bir sorun olarak anlamasın kesinlikle, sert süspansiyonlu ve 40-45 yanak ölçüsüne sahip çoğu araçta bu gürültüyü duyuyorsunuz mesela e92 coupe.

Cevabınız için çok teşekkürler. Kimse böyle mantıklı bir açıklama yapmamıştı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.