Geçen gün bir arkadaş vestel click bilgisayar almış. Daha sonra cd-rw aldı ben dedim ki arkadaki kağıdı yırtarsak garantisi gider dedim. o da tanıdık yırt birşey olmaz dedi. bizde yırttık makinaya cd-rw taktık sistemi kurduk işimiz bitti bu arada son anda elektrikler gelip gitti ve makina sürekli resetlemeye başladı kendini.
Servise götürdüler kağıdı yırtmışsınız garanti dışıdır diyerek hiç bir işlem yapmamışlar.
Şimdi sormak istiyorum. Bu kağıdı yapıştırmaya hakları var mı?
Yok sa ne yapabiliriz adamlar inatla garanti dışı olduğunu savunuyorlar.
cd rewteri gösterdiniz mi
Merhaba
Cd-rw kendim taktım göstermedim. Yani her parça takıldığında adamlara gitmek zorundamıyız.
öyle saçmalıkmı olurmuş.içindeki parçalara tek tek kendi imzalarını atıyorlar zaten. neyin peşine düşmüş şimdi de.
malzemeyi ondan almadığını gördüyse gıcıklık yapmıştır normalde garantiyle hiç bir alakası yok mantık herşeyi benden alsın ben kazanıyım
Garanti sözleşmesi toplu sistem üzerineyse sizin müdahaleniz yetkisiz sınıfına giriyor ... sözleşmeyi okumak gerekli..
alırken imzaladığınız sözleşme büyük oranda sizi haksız kılıyor. halen sistem garantisi verip kasaya etiket yapıştıranlar olduğunu görmek üzüntü verici.çünkü çok ilkel bir yöntem.bunun yerine firmaların çoğu parça garantisine geçti ve her parçanın üzerine etiket yapıştırmaya başladılar,bu daha mantıklı. sizin olayda aslında biraz karşıdakinin insaniyetine kalmış bir durum. ama yapmam demişse birşey diyemezsin çünkü bilgisayarı alırken attığın imzada bu durumu kabullenmişsindir.
kesinlikle haklılar.ama makina sadece sevis garantisi dışında.
Kasa açılırsa kasa için verilen garantinin bi anlamı kalmaz. Yani parça garantisi durumuna düşer. Toplama bilgisayar gibi birşey olur.
Sen açtın ve anakartı bozdun diyelim. Adam o zaman sana derki anakartı sök getir parça garantisi var sadece.
Merhaba Arkadaşlar
Herkese teşekkür ederim. Yardımlarınız için. Şimdi birde şöyle düşünün son model bir araba aldınız. Firma diyor ki bu araca castrol yağlarını kullanacaksınız. Ancak siz bp kullanıyorsunuz ve memnunsunuz. Daha sonra araç arızalandığı zaman ya da kontrole götürdüğünüz zaman firma size diyormu ki kardeşim sen buna bp kullanmışsın o yüzden garanti dışısın. Yani para verip alıyorsunuz. ama içine bir ekleme yapamıyorsunuz. Ya da yaptıramıyorsunuz. Sadece bu firmadan alabiliyorsunuz, bu firmaya taktırabiliyorsunuz. Ya ben takmayı biliyorsam. Yani bence çok saçma. gerçekten çok saçma geliyor bana. Neyse firma bu seferlik kabul etmiş bir dahakine sakın yırtmayın falan demişler. ve gene bant yapıştırmışlar.
ewt böle saçma bişii var arka toplama almış geforce 2 koymuşlar mauh adam kasayı açmıo şimdilik
KULLANICILAR Bilgisayar konusunda bilinçsizce markalara yöneldiğinde bu sorunlar gayet normal.BİLİNÇLİ BİLGİSAYAR ALICISI ZATEN NE ALACAĞINI BİLDİĞİNDEN Buzdolabı gibi gidip bilgisayar almaz.Dünyada Bilgisayar üreten bir fabrika yok.O Marka dediklerinizde bunu toplayıp sunuyor neticede.HANGİ MARKA DEĞİL NASIL PC ALAYIM demelisiniz.Bence...
O kağıdın ne anlama geldiğini biliyorduysanız ve bunu bile bile o bilgisayarı aldıysanız hiç şikayet etmemelisiniz ...Sizin yaptığınıza "bile bile lades" deniyor . Firma uygulamasında sonuna kadar haklı ... Bir cdrw taktırmak için bile mi diyeceksiniz belki : cevabım , bunu bile bile o markayı aldığınız için tabiki " evet" olacak ... Ben eskiden çok kızardım bu tür garanti prosedürü uygulayan firmalara ama zamanla benzer uygulamalarda ne kadar haklı olduklarını gördüm. Küçük bir örnek , bir tanıdığa bilgisayar almıştım , bir yıl kadar sonra cdrw okurken zorlanmaya başlamış , onlarda kafalarına göre cdrw yi kasadan söküp (defalarca uyarmama rağmen) kafalarına göre "dik tutunca iyi okuyor , yan yatırınca şöyle okuyor" vs gibi şeyler uydurmuşlar. Duyunca hemen gidip cdrw yi lens temizleme kitiyle temizledim ve kasaya taktım , aynı şeyi bir daha yapmamalarını , benzer bir sorun olursa bana haber vermelerini söyledim . Aynı sorun epey sonra tekrarlamış ve bu sayın vatandaş yine kendisi gibi bilgisayarın b sinden anlamayan oğlu ile beraber "o yaptıysa bizde yaparız , hem nasıl yapıldığını da gördük" deyip dalmışlar cdrw ye. Önce tray den tornavida benzeri birşeyler sokup lense ulaşmaya çalışmışlar , daha olmamış cdrw nin içini açıp tornavidayı rastgele sokmuşlar alete. Aletin güzelce a.una koyunca beni aramış "cdrw arızalandı sana getirim bir bak olmazsa aldığın firmaya gönderelim değiştirsin şerefsizler" benzeri bir ifade... Bir getirdiki ne görim , cdrwnin ledini vs kırmışlar , içinde bir takım kırık parçalar dolaşıyor ... Abi ne yaptınız buna diye sorunca "hiç bir şey , dokunmadan sana getirdim" dedi. Sözüne güvenip cihazı aldığım firmaya gönderdim , bir yandan da olayı araştırıyorum tabi . Sonra yaptıklarını bir yerden tesadüf eseri duydum ve oğlundan da teyid alınca kafayı yedim. Bunun gibi daha neler neler ... Herkes siz ya da ben değil arkadaşlar , ne cahil tipler var , eminim sizlerde bliyorsunuz .Adam "garanti" kelimesini , ürünün üzerinde tepin , çifte at , sonra götür değiştirsinler ya da tamir etsinler gibi algılıyor ... Beğenmediği ürünü sırf değiştirtmek için kasıtlı bozan insanların olduğunu duyuyorum etrafımdan ... Böyle insanları görünce , duyunca bu tür garanti uygulamalarına hak vermeden edemiyor insan.
kasa kapaklarınıda bantlıyorlar ben parça bile ekleyecekmiyim olmaz böyle birşeyyyy...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme