Şimdi Ara

Kaşım Beyaz ve çözüm bulamıyorum!VİTİLİGO!Bilgisi olan yardım lutfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
43.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bundan 2 yıl önce kadar yavaş yavaş sol kaşımda beyazlıklar ortaya çıktı ve gittikçe yayıldı ayrıca dikkat edildiğinde derinin de beyaz olduğu anlaşılıyor.Geçen gün aynaya baktığımda kirpiklerimin de beyazlamaya başladığını gördüm ve kirpiklerimin beyazlamasını istemiyorum.Daha oncelerde farklı bi goruntudur kalsın diyodum ama şimdi iyice tırstım!gozumun altındakı deri de beyazlamış.(ama kaşımın hala 3te 1 i beyaz diğer kalanı siyah)Doktora gittim krem falan aldık bi aralar Elacon ve Vitix diye 2 krem verdi ayrıca güneşten korunmak için özel güneş kremi falan aldırdı.Bi süre kullandım ama hiçbi faydasını göremedim.Daha önce yaşamış olan varsa veya hala yaşamakta olan çözümü varsa yardımcı olsun lütfen.Özellikle konuyla ilgilenemiyorum ama pigment eksikliğinden kaynaklandığını biliyorum.

Not:Şu meyveyi ve gibi saçma yorumlar yazmayın dalga da geçmeyin lütfen Hastalığın adı VİTİLİGO dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeasme -- 12 Aralık 2008; 0:50:15 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaş Beyazlaması (Vitiligo): Bilgi ve Çözümler

Kaşlarda beyazlama, vitiligo olarak bilinen kronik bir cilt rahatsızlığı belirtisidir. Vitiligo, vücudun belirli bölgelerinde melanin üretiminin kaybolmasına neden olur ve bu da beyaz cilt lekelerine yol açar.

Vitiligo kaş beyazlaşmasının yaygın bir nedenidir ve bu durum hem fiziksel hem de duygusal sıkıntıya neden olabilir. Üzüntü gibi faktörler vitiligoyu tetikleyebilir veya kötüleştirebilir.

Kaş Beyazlaması Çözümleri

Vitiligo için tek bir tedavi yöntemi yoktur, ancak bazı tedaviler semptomları iyileştirmeye yardımcı olabilir. Kaş beyazlaması için mevcut tedavi seçenekleri şunları içerir:

• Topikal ilaçlar: Kortikosteroidler ve kalsinörin inhibitörleri gibi topikal ilaçlar, iltihabı azaltmaya ve pigmentasyonu artırmaya yardımcı olabilir.
    • Fototerapi: Ultraviyole ışığı kullanarak pigmentasyonu artırmaya yardımcı olan fototerapi, vitiligo tedavisinde yaygın olarak kullanılır.
    • Lazer tedavisi: Depigmentasyon olarak da bilinen lazer tedavisi, beyaz cilt lekelerini tedavi etmek için melanin üretimini engeller.
    • Cerrahi: Sağlıklı derinin beyazlamış bölgelere nakledildiği cerrahi, bazı durumlarda bir seçenek olabilir.

Kaş Beyazlamasına Mucize Çözüm Var mı?

Vitiligo için bir mucize çözüm yoktur. Ancak mevcut tedaviler, semptomları iyileştirmeye ve özgüvene katkıda bulunmaya yardımcı olabilir. Tedavi seçeneklerini doktorunla görüşmek ve senin için en iyi seçeneği belirlemek önemlidir.

Vitiligo kaş beyazlaması konusunda endişelerin varsa, bir dermatoloğa danışmaktan çekinme. Erken teşhis ve tedavi, semptomları yönetmeye ve yaşam kaliteni iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kardeş öncelikle çok geçmiş olsun diyorum, ve üzülerekten söylüyorum ki benimde ilkokuldayken bir arkadaşamın başına gelmişti bu olay, her doktora gittiler her yolu denediler ama nafile, hiç bir çözüm bulunamadı , geçtikçe kaşı beyazladı ve şu anda hala beyaz, ve artık umudu kesmiş durumda.Acil şifalar dilerim...
  • Hastalığın diğer çeşitleri ve adları;

-Akşınlık, Albinizm (Albinism) , Albino
    -Kısmi akşınlık, Vitiligo , Leukoderma

http://www.genetikbilimi.com/genbilim/vitiligo.htm
    Aile Hekimi Uzmanı Dr. Efe Onganer

Vitiligo, normal deri görünümünde, pigment kaybı nedeniyle düzensiz beyaz alanların bulunduğu bir deri durumudur.

Genelde edinilmiş bir durum olarak görülen vitiligo, herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir. Ancak, belirli genetik özelliklere sahip ailelerde hastalığa yatkınlık görülmektedir. Kontrasta bağlı olaraki koyu tenli kişilerde daha belirgindir. Vitiligo'nun nedeni tam bilinmemekle beraber pigment üreten melanosit hücreleri olan melanositlerin deri veya çevre dokulara hasar vermeksizin seçici kaybına bağlı olarak otoimmünite üzerinde durulmaktadır. Bu hastalık Amerika Birleşik Devletleri'nde nüfusun % 1' ini etkilemektedir.

Lezyonlar düz, pigmentasyonsuz ve koyu sınırlı olarak görülmektedir. Sınırlar tam olarak tanımlanabilmektedir, ancak düzensizdir. Sıklıkla etkilenen bölgeler yüz, dirsekler ve dizler, eller ve ayaklar ve genital bölgedir. Ayrıca, travma ve basınç görmüş bölgeler de etkilenmektedir.

Hastalıktan korunma yolları bilinmemektedir.

Semptomlar arasında aile öyküsü belirten vitiligo, birden veya aniden gelişen düz, doğal desenli pigment kaybına uğramış deri bölgeleri görülmektedir.

Fizik muayene ve sorgulama tanı konması için yeterlidir. Ek bir tanı yöntemine başvurulmasına gerek yoktur.

Vitiligo olgularının çoğu tedavi edilmeden deam etmektedir. Mevcut tedavi yöntemleri zor ve tam olarak etkin değildir. Hastalar, fotosensitize edici bileşikler verildikten sonar ultra-viole ışığa maruz bırakılmaktadırlar. Topikal veya oral 8-metoksipsoralen veya trimetilpsoralen tedavileri kısmi pigmentasyon sağlamak amacıyla birden fazla defa verilmelidir.

Hastalığın gidişatı değişkendir. Bazı bölgeler pigmentasyon kazanabilir, fakat yeni diğer bölgeler oluşabilir. Pigmentasyon kaybı ilerleyici olabilir.

Güneş yanığı gibi komplikasyonlar sıklıkla görülebilirken, vitiligo pernisyöz anemi, hipertiroidizm ve Addison hastalığı gibi sistemik hastalıklar ile ilişkili olabilir.

Eğer cildinizde rengin kaybolduğu bölgeler görürseniz, en kısa zamanda aile hekiminize başvurunuz.

-Akşınlık, Albinizm (Albinism) , Albino

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 12 Aralık 2008; 17:32:53 >

•  Kaşım Beyaz ve çözüm bulamıyorum!VİTİLİGO!Bilgisi olan yardım lutfen!!!

bu benim arkadasımda da vardı. ışın tedavisi gördü geçti sayılır. bi dermatologa gorun.
    kaşın altındaki deri beyazlamış diyorsun. o da bence ışın tedavisi ile hallolur. Acil şifalar
  • Albino değil onu biliyorum

@Cramer PUVA tedavisi diye bişey duydum da kansere kadar götürüyomuş ondan korkuyorum
  • Albino değil miydi bu ya.

Melanositlerin yeterince üretilememesinden kaynaklanan şeye. Allah yardımcın olsun,çok zor bir durum.
  • Albinizm ile vitiligo farklı hastalıklardır, albinizm doğuştan olur renk hücreleri yoktur , vitiligoda ise daha sonradan cilde renk veren hücreler ya pigment üretemez yada ölürler sonuçta o bölgede deri beyazlaşır, olay çok lokalize olduğundan yapılacak en akıllıca iş sanırım lokal ultraviyole tedavileri olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Albino değildir. Çünkü albinoda bütün cilt bembeyaz oluyor. Ama belki kaş beyazlaması DNA lardan dolayı olabilir. Ailene sor. Dedelerinde sor böyle erken beyazlama olmuşmu diye. Çok rahatsız oluyosanda. Saç boyasıyla boya siyaha.

geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1 -- 13 Aralık 2008; 15:16:03 >
  • gardaş bendede var kaş beyazlaması. çözüm yok tam bilmiyorum umudumu kesmedim araştırıyorum ama bugüne kadar bi sonuç bulamadım. sebebi hücrelerin üreyememesi falan filan değil üzüntü dert sıkıntı falan kaşımda beyazlayan yerin deriside beyazlaşıyo hatta kipriğime indi. ztn böyle şeyler bizim gibi garipleri bulur :( @Grimmjow JeagerJaques
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.