Şimdi Ara

Kasko fiyatları çıldırmış (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
18.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sigorta baya az cikmis, kasko normal sayilir. Ben suzuki swifte kasko + sigorta 6bin tl odedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lawy L kullanıcısına yanıt

Hocam nasıl anlamadım ama araç belli değilse zaten kasko yapılamaz. Araç belli ama başlangıç tarihi ileri yönlü ise acenteler ile görüşmek lazım. Bunun riskleri olur mu olmaz mı bilemem. Zaten sorunca acente de şaşırır farklı bir talep...

Mevcut kaskonuz varsa iptal edip (kalan günlere göre para iadesi alırsınız) tekrar yaptırabilirsiniz. Ama mantıklı mı bilemem. Geçen sene aldığımız fiyatlar gün bazında çok daha ucuza geliyor...

• Lawy L kullanıcısına yanıt

Haklısınız ancak geçen seneki fiyatlarla zihnim sürekli karşılaştırma yapıyor bu da benim canımı sıkıyor. Yeni fiyatlara alışmak oldukça zor

• Mythology kullanıcısına yanıt

bence araba fiyatlarında son 6 ayı baz almayın. 2019 da 1.6 vision corolla 106.000 tl idi şimdi ise onun yerine gelen 1.5 inin bayide olmayan liste fiyatı 432.000, satılan gerçek fiyatı ise 500.000. yani 3 yılda 5 kat artış var.

2019 yılında yaptırdığınız kasko ve sigorta fiyatlarınızı 4-5 ile çarpın. ona göre mukayese edin.

• manisa_tr kullanıcısına yanıt

Aracı 6 ay önce 2021 model ve sıfır olarak aldım. Kasko da 6 ay önce yapıldı haliyle. Aracın 2022 modelinde her hangi bir güncelleme yok. Aynı kasa, aynı motor, aynı donanım. Fiyatları yuvarlayarak yazayım. Liste fiyatı 190000 liradan 325000 liraya çıktı. İlanlarda da 380000 lira ortalama var. Kasko ise 1500 liradan 5000 liraya yükseldi. Kaskonun artış oranı her şekilde daha yüksek.

Neye göre 2019 ile kıyaslayayım şimdi?

Kaldı ki arabanın tavan fiyatı olarak liste fiyatının dışındaki bir rakam baz alınacak ise aracım için 10000 lira kasko teklifi veren sigorta şirketleri de var. Biri 2 kat artarken öteki de 6,6 kat artmış oluyor.

konudaki tek doğru yorum

• Mythology kullanıcısına yanıt

6 aylık ortalama bence sağlıklı değil. ülke olarak, baş ekonomistimiz sağ olsun, hiper enflasyon sürecine girdik. bazı kalemlerdeki artışlar anında etiketlere yansırken bazılarında ise geç yansıyor. o yüzden zaman periyodunu ne kadar kısaltırsanız hata yapma oranınız o kadar fazla olur. bir günde çayın fiyatının bile %43 değiştiği bir ülkeyiz. otomobili etkileyen her türlü şey anında zam olarak yansırken sigorta ve kasko fiyatlarının biraz rötarlı geldiği kanısındayım. ayrıca ülkede fahiş artan hiçbir şeyin fiyatına şaşırmıyorum. esas şaşırılacak şey neden artmadığıdır bundan böyle.

• Aracım 2017 4*4 pick up.

geçen yıl full kasko 2350tl, trafik 1050tl idi. Bu bir yılda hiçbir hasarım olmadı. Bugün yenileme yaptırdım.Aynı kasko aynı şartlarda 6300tl, trafik 2500tl. gülelim mi ağlıyalım mı

Bırakın 6 ayı, 2-3 ay öncesiyle bile hem kasko hem de trafik sigortaları fark etmiş durumda aynı araç için; özellikle trafik sigortası daha da artacak bu gidişle 😒

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_motive -- 25 Mayıs 2022; 0:58:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.