Şimdi Ara

Kasko Gerekli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bachree

bilmiyorum başınızdan ne geçti inşallah kaskonuz karşılamıştır zararınızı. önemli olan cana birşey gelmemesi onun kaskosu yok.

Kasko yoktu, ondan yazdım.

Ocak söndüren cinsten olunca, insanın canınında önemi kalmaz.

Başına gelmeyene de, şaka gibi gelir.
  • şahsen aracıma kaskosuz binmiyorum ne olur ne olmaz diye
  • sonuçta bu paraya bayılacağız gibi geliyor herkez yaptırma düşüncesinde anladığım kadarı ile
  • bana hepsi büyük bir oyunun parçası gibi geliyor
    her ihtimale karşı yaptırtılıyor, kaza yapınca hasarsızlık bozulmasın diye kullandırtılmıyor vs.. birileri fena kekliyor bizi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ten_don

bana hepsi büyük bir oyunun parçası gibi geliyor
    her ihtimale karşı yaptırtılıyor, kaza yapınca hasarsızlık bozulmasın diye kullandırtılmıyor vs.. birileri fena kekliyor bizi..

işte bende öyle düşünmeye başlamıştım ama arkadaşlar aklımı çeldi yaptırmaya devam edeceğim gibi
  • 700-800 arası bir fiyat çekseler bende yaptıracaktım ama 1500 tl fiyat çekince olmaz.
  • quote:

700-800 arası bir fiyat çekseler bende yaptıracaktım ama 1500 tl fiyat çekince olmaz.

Allah göstermesin tabi de, ya bir kaza yaparsan araban da 1500 değil de 15 bin liralık hasar oluşursa cebinden ödermisin yine?
  • dikkat ediyorum, buzlu havada aracımı çıkartmam bilmediğim, ilk defa gittiğim yolda sürat yapmam ağır hasarlı kazaya karışmamak için elimden geleni yapmaya çalışırım. böyle bir kazada insanın başına nadiren gelir hayatta bir kere olur olursada ondada yaptırmadığım kaskolara sayar cebimden öderim.

0 ve değeri 50000 tl nin üzerinde araç almış olsam kasko yaptırırdım ayrı bir konu ama aynı değerde 2. el araç kullanıyorum diye 2 kat değer çıkınca kasko yaptırmak işime gelmiyor.
  • quote:

dikkat ediyorum, buzlu havada aracımı çıkartmam bilmediğim, ilk defa gittiğim yolda sürat yapmam ağır hasarlı kazaya karışmamak için elimden geleni yapmaya çalışırım. böyle bir kazada insanın başına nadiren gelir hayatta bir kere olur olursada ondada yaptırmadığım kaskolara sayar cebimden öderim.

0 ve değeri 50000 tl nin üzerinde araç almış olsam kasko yaptırırdım ayrı bir konu ama aynı değerde 2. el araç kullanıyorum diye 2 kat değer çıkınca kasko yaptırmak işime gelmiyor.

tabii bindiğin aracın değeride önemli bu arada
  • quote:

dikkat ediyorum, buzlu havada aracımı çıkartmam bilmediğim, ilk defa gittiğim yolda sürat yapmam ağır hasarlı kazaya karışmamak için elimden geleni yapmaya çalışırım. böyle bir kazada insanın başına nadiren gelir hayatta bir kere olur olursada ondada yaptırmadığım kaskolara sayar cebimden öderim.

Peki, atıyorum İstanbuldasınız ve Antalyada kaza yaptınız, karşınızdaki lüks araçta, ağır hasar oluştu.

Siz suçlusunuz ve çarptığınız araç sahibi Antalyalı. Size mis gibi Antalyada dava açar, avukat tutmanız gerekir.

Avukat masrafını hiç yazmayayım, kendi arabanızı bırakın yaptırmayı, karşı tarafla uğraşmaktan, yakasınız gelir.

• senaryo yazıp durmanıza gerek yok ben bunları hesaba kattığımı dikkat edip ağır hasarlı kazaya karışmadığımı karışırsamda sineye çekeceğimi yazmışım zaten
    ileride alacağım daha yüksek değerli bir araca kasko yaptırırım (şimdikide allaha şükür benim için çok değerli) ama bu da yapacağım kazadan korktuğum için değil çalınmaya veyahut bir doğal afete karşı önlem için olur. allah korusun sizin anlattığınız gibi bir senaryodada olduktan sonra nerede olduğunun bir önemi yok kimsenin canına birşey olmadıysa çıkar yürüyerek devam edersin hayatına, mahkemeye bile verse kaza yerinden tutuklayıp mahkemeye çıkaracak halleri yok. avukat kısmına düşecek kadar bir hale geldiysem zaten herhalde karşı tarafa bütün hızımla falan geçirip lüks aracını pert etmiş olmam lazımki masrafı bir şekilde karşılayamayıp mahkemelik,hacizlik hallere düşeyim. kısacası bütün bu uç ihtimalleri hesaba katarsak zaten otomobile binmek baştan kabahat haline dönüşür. evlerimize kasko, tam kapsamlı birer hayat sigortası yaptırdıktan sonra birer tane araç kaskosu yaptırmak iyi bir fikir olabilir.

• Aksiyon geliştirmeye gerek yok diye düşünüyorum.Düz mantıkla arabanın çalındığını düşünsek yine yeterli bir sebeb kasko!
  • Herşeyden önce ankaradaki yayalardan korktuğum için yaptırırım kaskomu güç bela alıştım trafiğine trafik raconuna ancak yayalar hem şaşırtıyor hem delirtiyor bi kırmızıda geçerler bi geçmezler kestiremiyorum 2 tane yayalı kazaya karıştım allaha bin şükür ikisinede birşey olmadı ancak ikiside biliyolardı hatalı olduklarını çekip gittiler sonra.Demir parçası eğilir düzelir hiç problem değil cana gelmedikce ancak canın bedeli ağır oluyor sırf bu yüzden yaptırıyorum kaskoyuda.

Saygılar
  • Kaskoyu sadece kaza durumu baz alarak düşünüyorsanız tabii ki yaptırmamak en iyisi. hatta trafik sigortası falan da yaptırmanıza gerek yok. nasıl olsa kaza yapmıyorsunuz ve polis çevirmesine de hiç denk gelmiyoruz kolay kolay. bu kadar masrafa girmeyin o zaman boşuna.

Arabam kapımın önünde dururken gece rahat uyayabiliyorsam bunun tek sebebi kaskodur. gece delinin biri gelse arabayı yaksa camını kırsa taşla kaportaya vursa kırsa hiç umrumda olmaz. kaskom var. geçen gün bir araç yolculuk esnasında kendi kendine alev aldı. yepyeni araç. kasko varsa paçayı kurtardın yoksa ayvayı yedin.

yıl 2010 olmuş ama biz burada halen daha sigorta yapsak mı yapmasak mı diye tartşıyoruz. utanç verici bir durum.

ben allaha şükür kolay kolay hasta olmam. grip bile olmam nerdeyse. sağlık sigortası yaptırmayayım o zaman ne gerek var. boşuna ssk.ya bir sürü prim yatırıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obenturkcan

Arkadaşlar peugeot 2004 model full 307 sahibiyim.Büyük şehirde oturmuyorum .yıllardır kasko yaptırırım ama allah göstermesin tabi kaza yapmadığım için her yıl yaklaşık 700-900 tl bedava para veriyorum kaskoya şimdi size sormak istediğim yaptırmasam ne olur nasılsa tarafik sigortası da var ödüyor bildiğim kadarı ile evet arkadaşlar ne yapayım sizce?

Aynı şekilde ailemin aracı var 2003 model, 7 yıldır kasko yapılıyor, verilen parada 7000 tl civarı birkez bile kullanılmadı kasko Allaha şükür gerekte olmadı.
    Ama araç 40 bin km. de 7 yılda ancak bukadar yapabilmiş. Bu yıl yaptırmayın demeyi düşünüyorum.
  • hasarsızlık indirimini aldığınız diğer arabaya aktarabiliyorsunuz. bence yaptırmakta fayda var. 6. yıldan sonra priminiz artar bu durumda arabayı yenilemekte fayda var.
  • Bir arkadaşınıza, aracı emanet verdiniz, o kaza yaptı.

Sağlamına bir kaza ve suçlu arkadaşınız, ne olur?

Size girer, eğer o ödemez ise.

Yoldaki ottan sorumlusunuz, araç sahibi olarak.
  • Kasko güzel birşey ama sadece 0 araç alıyorsan karlısın.
    Mesela 2004 yılında 0 olarak aldığım hyundai aracımın kaskosu indirimlerle beraber bu sene 600 tl. iken ikinci el aldığım 2005 model 307 nin kaskosu 2600 tl.
    Artı hasarsızlık indirimi diye bişey diyorlar arabanın tramerde hiç kazası görünmüyor niye indirim yapmıyorlar peki. İkinci el araçlarda ruhsat sahibi değiştiği zaman kasko sıfırdan başlıyor.
  • Şimdiki aracıma kasko yaptıramadım param kalmadığı için. Önceki aracıma üc sefer yaptırmıştım. Son kaskomu yaptırırken (Tanıdığım olur hep ful kasko yaptırırm). sordum " şimdi kaskoyu yaptırdıktan sonra yolda bir Ferrariye vursam ve ferrari pert olsa tammemde ben suçlu isem ferrayi ödermisiniz" dedim. Verdiği cevap" hayır ödemeyiz sadece 20 bin lirasını öderiz dedi gerisi dedim gerisini siz ödersiniz dediler. Yani senin aracın pert değeri ne kadar ise karşı tarafada o kadar ödeme yaparlar. Bazı arkadaşalr 50 mirlık araca vurursun yaptır falan demiş sakın kimse gidipte kaskosuna güvenip servet değerinde araçalra toslamasın . Aynı değerler trafik sigortasında da var zaten o da karşı tarafa suçlu iseniz 20 bin liraya kadar ödeme yapıyor. O zaman kaskonun bir anlamı yok dedim. Kaskonun tek avantajı kendi aracınızı kurtarmaktır. Kasko yaparsanız ne olursa olsun ( alkollü araç kullanımı ve ehliyetsiz kullanma ve ihmal sonucu aracı çaldırma hariç) aracınızı öderler. Ama nasıl öderler. Örneğin siz aracınızı 16 bin liraya kaskolattınız size 16 bin lira vermiyorlar 13 bin virip aracınızın güncel değeri bu derler. Kasko kötü demiyorum çok faydalı bence ama abartıldığı kadar da değil. Servet değerinde bir araca toslayacam diye de hiç korkmayım çünkü hiç kimse servet değerinde bir araca kaskosuz binmez.. Bir senedir kaskosuz biniyorum bir ay sonra trafik sigortamda bitiyor onu yaptırırken uygun olursa kaskoda yaptıracağım. Yaptıracağım ama teklifi sigortacı değil ben vereceğim.. İşine geliyorsa yapsın. Ben 13500 liraya 2001 model Scenic 2,0 RXI aldım kasko için hesap yaptırdım vay bu araçalr italmiş yok şölemiş böyleymiş derken en ucuzu 1200 lira çıkardı. Tanıdığım son olarak 700 lira çıkardı. Bende 500 lira 8 taksit yaparsan yap dedim çıktım geldim aslında 600 e tavdı ama zaten 500 ü bile ödeyecek durumum yoktu üstelemedim. Bu seneki teklifim trafik kasko için 600 lira 8 taksit yapacağım ve yapacağını da düşünüyorum.(İlk kasko tanıdık indirim hariç hiçbir indirim yok) Onları dediği fiyata kasko yaptırsak her on senede bir araç parası verecez zaten bizim etimiz ne budumuz ne. Aracın garajdan çıktığımı var. Aracı alalı nerdeyse bir yıl oluyor daha 3 bin km yapmışım işin yoksa kaskoya bin lira bayıl. Allaha emanet bineriz artık Allah esirgesin bir kaza falan yaparsak trafik sigortası karşıyı öder bizimkinide hurdaya satar hurda parasıyla daha ucuz bir araca bineriz. Yoksa bu fiyatlara imkanı yok kasko falan yaptıramayız.

• Forumdaki tüm arkadaşları candan kutluyorum.
    Sigorta kültürleri gerçekten çok gelişmiş ve kasko konusuna her biriniz farklı bir riskten farklı bir boyuttan baktı. Geniş bir bilgi mozaiği oluştu bir vesile ile..

Sözün Özü- Özün Sözü :
    Büyük şehirlerde yaşıyor isek, kaskosuz bir yaşam, deniz altına daldığınızda her an bitebilecek bir oksijen tüpüne benzer. Basınç göstergesi yoksa ne zaman biteceği belli olmaz...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.