Şimdi Ara

Kasko Gerekli mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence Türkiye gibi bir yerde böyle bir soru sorulmaz. Elbette Kasko gerekli Yapacağın en ufak bir kazada bile zaten kaskoya verdiğin parayı fazlasıyla çıkartırsın ki Arabana gönül rahatlığı ile binmenin vermiş olduğu huzuru saymıyorum bile.

Yeni model bir araban olsa bir tampon kırıp farınında tekini düşürsen al sana 500-600 milyon masraf.
    Bu soruyu duşunmen bile hata
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaaagac

Şimdiki aracıma kasko yaptıramadım param kalmadığı için. Önceki aracıma üc sefer yaptırmıştım. Son kaskomu yaptırırken (Tanıdığım olur hep ful kasko yaptırırm). sordum " şimdi kaskoyu yaptırdıktan sonra yolda bir Ferrariye vursam ve ferrari pert olsa tammemde ben suçlu isem ferrayi ödermisiniz" dedim. Verdiği cevap" hayır ödemeyiz sadece 20 bin lirasını öderiz dedi gerisi dedim gerisini siz ödersiniz dediler. Yani senin aracın pert değeri ne kadar ise karşı tarafada o kadar ödeme yaparlar. Bazı arkadaşalr 50 mirlık araca vurursun yaptır falan demiş sakın kimse gidipte kaskosuna güvenip servet değerinde araçalra toslamasın . Aynı değerler trafik sigortasında da var zaten o da karşı tarafa suçlu iseniz 20 bin liraya kadar ödeme yapıyor. O zaman kaskonun bir anlamı yok dedim. Kaskonun tek avantajı kendi aracınızı kurtarmaktır. Kasko yaparsanız ne olursa olsun ( alkollü araç kullanımı ve ehliyetsiz kullanma ve ihmal sonucu aracı çaldırma hariç) aracınızı öderler. Ama nasıl öderler. Örneğin siz aracınızı 16 bin liraya kaskolattınız size 16 bin lira vermiyorlar 13 bin virip aracınızın güncel değeri bu derler. Kasko kötü demiyorum çok faydalı bence ama abartıldığı kadar da değil. Servet değerinde bir araca toslayacam diye de hiç korkmayım çünkü hiç kimse servet değerinde bir araca kaskosuz binmez.. Bir senedir kaskosuz biniyorum bir ay sonra trafik sigortamda bitiyor onu yaptırırken uygun olursa kaskoda yaptıracağım. Yaptıracağım ama teklifi sigortacı değil ben vereceğim.. İşine geliyorsa yapsın. Ben 13500 liraya 2001 model Scenic 2,0 RXI aldım kasko için hesap yaptırdım vay bu araçalr italmiş yok şölemiş böyleymiş derken en ucuzu 1200 lira çıkardı. Tanıdığım son olarak 700 lira çıkardı. Bende 500 lira 8 taksit yaparsan yap dedim çıktım geldim aslında 600 e tavdı ama zaten 500 ü bile ödeyecek durumum yoktu üstelemedim. Bu seneki teklifim trafik kasko için 600 lira 8 taksit yapacağım ve yapacağını da düşünüyorum.(İlk kasko tanıdık indirim hariç hiçbir indirim yok) Onları dediği fiyata kasko yaptırsak her on senede bir araç parası verecez zaten bizim etimiz ne budumuz ne. Aracın garajdan çıktığımı var. Aracı alalı nerdeyse bir yıl oluyor daha 3 bin km yapmışım işin yoksa kaskoya bin lira bayıl. Allaha emanet bineriz artık Allah esirgesin bir kaza falan yaparsak trafik sigortası karşıyı öder bizimkinide hurdaya satar hurda parasıyla daha ucuz bir araca bineriz. Yoksa bu fiyatlara imkanı yok kasko falan yaptıramayız.

hiç kafama yatmamıştı zaten bu süper lüks araca çarpıpta 5 kuruş ödemeden olay yerinden uzaklaşma senaryosu ile buna benzer diğer senaryolar. en çok masraf karşılayan kasko ne kadar karşılıyor acaba bilgisi olan varmı? belki sizinki hesaplı kasko olduğu için az hasar karşılıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: karaaagac

Şimdiki aracıma kasko yaptıramadım param kalmadığı için. Önceki aracıma üc sefer yaptırmıştım. Son kaskomu yaptırırken (Tanıdığım olur hep ful kasko yaptırırm). sordum " şimdi kaskoyu yaptırdıktan sonra yolda bir Ferrariye vursam ve ferrari pert olsa tammemde ben suçlu isem ferrayi ödermisiniz" dedim. Verdiği cevap" hayır ödemeyiz sadece 20 bin lirasını öderiz dedi gerisi dedim gerisini siz ödersiniz dediler. Yani senin aracın pert değeri ne kadar ise karşı tarafada o kadar ödeme yaparlar. Bazı arkadaşalr 50 mirlık araca vurursun yaptır falan demiş sakın kimse gidipte kaskosuna güvenip servet değerinde araçalra toslamasın . Aynı değerler trafik sigortasında da var zaten o da karşı tarafa suçlu iseniz 20 bin liraya kadar ödeme yapıyor. O zaman kaskonun bir anlamı yok dedim. Kaskonun tek avantajı kendi aracınızı kurtarmaktır. Kasko yaparsanız ne olursa olsun ( alkollü araç kullanımı ve ehliyetsiz kullanma ve ihmal sonucu aracı çaldırma hariç) aracınızı öderler. Ama nasıl öderler. Örneğin siz aracınızı 16 bin liraya kaskolattınız size 16 bin lira vermiyorlar 13 bin virip aracınızın güncel değeri bu derler. Kasko kötü demiyorum çok faydalı bence ama abartıldığı kadar da değil. Servet değerinde bir araca toslayacam diye de hiç korkmayım çünkü hiç kimse servet değerinde bir araca kaskosuz binmez.. Bir senedir kaskosuz biniyorum bir ay sonra trafik sigortamda bitiyor onu yaptırırken uygun olursa kaskoda yaptıracağım. Yaptıracağım ama teklifi sigortacı değil ben vereceğim.. İşine geliyorsa yapsın. Ben 13500 liraya 2001 model Scenic 2,0 RXI aldım kasko için hesap yaptırdım vay bu araçalr italmiş yok şölemiş böyleymiş derken en ucuzu 1200 lira çıkardı. Tanıdığım son olarak 700 lira çıkardı. Bende 500 lira 8 taksit yaparsan yap dedim çıktım geldim aslında 600 e tavdı ama zaten 500 ü bile ödeyecek durumum yoktu üstelemedim. Bu seneki teklifim trafik kasko için 600 lira 8 taksit yapacağım ve yapacağını da düşünüyorum.(İlk kasko tanıdık indirim hariç hiçbir indirim yok) Onları dediği fiyata kasko yaptırsak her on senede bir araç parası verecez zaten bizim etimiz ne budumuz ne. Aracın garajdan çıktığımı var. Aracı alalı nerdeyse bir yıl oluyor daha 3 bin km yapmışım işin yoksa kaskoya bin lira bayıl. Allaha emanet bineriz artık Allah esirgesin bir kaza falan yaparsak trafik sigortası karşıyı öder bizimkinide hurdaya satar hurda parasıyla daha ucuz bir araca bineriz. Yoksa bu fiyatlara imkanı yok kasko falan yaptıramayız.

Önemli bir noktaya temas etmişsiniz...Buna sigortada ihtiyarı mali mesuliyet deniliyor..Eğer siz bu rakamın daha yüksek olmasını talep etmezseniz genelde dediğiniz gibi 20 bin tl civarı oluyor rakam.. Ama isterseniz çok cüzi bir rakamla bu meblağı 50-70 bin ve daha fazlasına çıkarabilirsiniz..Sigortacılar genelde bu konuda müşteriye bilgi vermezler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 13 Ocak 2010; 14:23:52 >

• Orijinalden alıntı: x15

Önemli bir noktaya temas etmişsiniz...Buna sigortada ihtiyarı mali mesuliyet deniliyor..Eğer siz bu rakamın daha yüksek olmasını talep etmezseniz genelde dediğiniz gibi 20 bin tl civarı oluyor rakam.. Ama isterseniz çok cüzi bir rakamla bu meblağı 50-70 bin ve daha fazlasına çıkarabilirsiniz..Sigortacılar genelde bu konuda müşteriye bilgi vermezler..

Groupama Sigorta'nın "Elit Kasko"sunda İhtiyari Mali Mesuliyet Limiti : Maddi 100.000.-TL,
    ferdi kaza limiti kişi başı 20.000 x 5 kişi = 100.000.-TL standart olarak veriliyor...
  • Büyük şehirlerde şart. Küçük şehirde kasabada yaşıyosan pek şehir dışına gitmem dersen yaptırtma. Kasko Limitleri denen bir şey vardır. Mesela sadece 20bin lira ise maksimum 20 bin lira öder siz bunu yükseltin en az 60 - 70 civarına çıkartırın. Kaskoda üç kuruştan kaçmayın limitleri mümkün olduğunca artırın boş verin asistan hizmetlerini onlar hikaye önemli olan limitler ve diğer klozları iyi okuyun onlar üzerinde pazarlık yapın. Muafiyet oranını mümkün olan n düşüğe indirin. Arkadaşın sana 500 e de kasko yapar ama Allah korusun başına büyük bir felaket gelince dımdızlak kalırsın
  • trafikte o kadar dallama varki, ne kaskoları ne de trafik sigortaları var. en kötüsü de bunlar zaten!!!

ayrıca kasko gerekli mi sorusunu cevaplayayım. bi sanayiye uğrayın ufak bir göçük olsun araçta. boyası düzeltmesi değişmesi derken 600 den aşağı çıkılmıyor en mini hasarda. e birde bu trafik yani başkasının bir hatasından bir bakıyorsunuz bir kaç araç beraberce bir kazaya karışmışsınız. bunun büyük-küçük şehri yok. araba yedek parçaları o kadar pahalıki... birde sanayide işçilikleri çok pahalı yazarlar.

neyse. herkes kendi bilir...
  • 6-7 sene ödesen arabanın toplam fiyatının yarısını buluyor, acemi değilsen ve büyük şehirde yaşamıyorsan,, ne gerek var,, neye yarıyacak acemi işi kasko bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sodömizer -- 19 Mart 2010; 11:19:00 >
  • Büyük şehirde oturmuyorsanız kasko gereksiz yıllık 1000-1500 TL az para değil.
  • kasko konusunda şunu söylemek lazım...

kaskom var diye çok güvenmeyin o güvendiğiniz kasko ummadığınız bir anda zararınızı karşılamayabiliyor.bazen ödeme yapmamak için çok uğraşıyorlar. ben 96 model bir araç kullanıyorum volvo marka.. firmalar ikinci el araca kasko yapmak istemezler... işte aracın yaşı kaza yaparsa parçaların maliyeti aracın tamir maliyeti vs vs.. benden 2006 yılında aldığım 10 yaşındaki aracım için 3000 tl istediler.. ben de düşündüm ve yaptırmadım. ama yaptırmama kararımda etkili olan bazı faktörler var. mesela araç sadece benim tarafımdan kullanılıyor, araçta çalınmaya değer birşey bulunmuyor, ses sistemi orjinal fabrikasyon ve kodlu.. radyo double din ve başka araçta çalışması imkansız.. aracım aydın plakalı bu sorun olur diye düşünmüştüm ama büyük şehirlerde rahat bırakıyorlar aracı.. diğer bir şansı da plakadan dolayı trafik sigortası son derece uygun fiyata geliyor. geçen sene yeniletirken 90tl ödedim. aracımı İstanbul'da risk taşıyan bölgelere sokmuyorum... hırsızlığın çok olduğu bölgelere mesela, trafiğe çıktığım saate dahi dikkat ediyorum. volvo aracım nedense eski mercedes aracımdan 1977w123 e göre daha az dikkat çekiyor.. mercedesin başına gelmeyen kalmamıştı..

yani ben kaskonun olmamasından çok etkilenmiyorum.. ama elbette yeni aracı olanlar için aynı şey söz konusu olmaz.fakat ikinci el ve 5 yaş ve üzeri aracı olanların kasko yaptırması 'feasible' yani rantable değil.. çünkü maliyeti çok yüksek.. 3-4 bin tl bugün kaskoya verilene kadar cebinizde ya da bankanızda olsa daha çok işe yarar..

özetle kasko 5 yaş ve üzeri yaş olan araçlarda pahalıya patlıyor.. ve bir zarar durumunda da firmaların ve eksperlerinin insafına kalıyorsunuz..

• Kasko kesinlikle olmalı ne zaman ne olcağı belli olmaz. Kaza yapmasanız bile camınızı hırsızlar patlatabilir. Lastiğiniz patlar jantınız yamulur illaki birşey olur bir sene içinde çok lazım birşey.

2009 yılında kasko sayesinde 2 kere lastik değiştirdik 1 kere jant 2 kere cam değişti ayrıca 6 bin tl masraflı kazamız oldu onu da kasko ödedi.

Eğer kaskosu olmasaydı aracın bize çok ağır bir külfiyeti olucaktı kasko büyük bir nimet.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.