Şimdi Ara

Kasko Sigortası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 haftalık 2. El aracım var. Daha yeni aldım. Ona kasko yaptırmak istiyorum. Çevreme ve piyasaya sorup araştırdım. Fiyatlar canımı sıktı. Araba konusunda tecrübem az. Sürmeyi bile daha yeni öğreniyorum.

İnternetten ve Telefonla yaptığım araştırmalarda öğrendiğim rakamlar 850-1300 YTL arası. Genellikle de 1150 ile 1250 YTL arası yoğunlukta. Ben arabayı zaten 13.000 YTL'ye aldım. Yıllık 1300 YTL kasko vermek mantıksız geliyor.

Sizlerden doğru kasko seçimi yaparken nelere dikkat etmem gerektiği hakkında bilgi istiyorum. Bir de aynı sigorta şirketi adına 2 acentadan birincisi 850 YTL derken diğer acenta 1300 YTL diyor. Bu fark nedir? Adamlara sormadım daha önce size sorayım dedim.

Arabamın özellikleri:
    Honda Civic 1.4 İS, Düz Vites, Sedan Kasa, 4 Kapılı
    2000 model 78000 Km
    İstanbul Bahçelievlerde oturuyorum.
    Araca orjinalden farklı Alarm ve Radyo Teyp takılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcetintr -- 12 Mayıs 2006; 23:02:01 >

• bende 2 ay önce aldım...2001 model için 900-1200 arası fiat çıkardılar...en iyi fiatı ray sigorta verdi...750 milyon..bence ray ile bir görüşün...
  • 2. el araç kaskosu sıfırlardan yüksek olur. Arıza oranı yükseleceğinden ötürü. Bir araç için ilk yapılan kasko her zaman yüksektir, devam edilirse yıldan yıla düşer. Ayrıca size verilen teminatlar ne kadar çoksa o kadar fazla prim talep edilir. Verilen teminatların neleri kapsadığını iyice sorup öğrenin. Ucuza yaptıracağım diye de teminat kapsamından düşerseniz yarın birgün tatsız durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • bende kasko yaptıracam..www.sigortam.net e bakarsan orada karşılaştırmalı teklif alabilirsin...hemde boya koruması hediyesi var...benim 2004 model fabia için piyasada 650 800 arası fiyat çıkarken bu sitede 550 e 5 taksitli fiyat buldum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mygokhan

bende kasko yaptıracam..www.sigortam.net e bakarsan orada karşılaştırmalı teklif alabilirsin...hemde boya koruması hediyesi var...benim 2004 model fabia için piyasada 650 800 arası fiyat çıkarken bu sitede 550 e 5 taksitli fiyat buldum...

Hondanın tipi hoşuma gitti diye aldım. Alırken de kaskosu hiç aklıma gelmedi. Fakat diğer markalara göre kaskosu yüksek. Sebep olarak da kaza yapma oranı yüksek diyorlar. Parça fiyatları da diğerlerine göre daha pahalıymış. Sigortam.net'te de yüksek çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcetintr -- 13 Mayıs 2006; 10:24:56 >
  • 2004 punto 1.3multijet kasko yaptırdım..kasko fiyatı 19binytl 750-1400ytl arası fiyat aldım acentelerden ama en son 600ytl ye full kasko yaptırdım hemde 7 taksit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shamsheytani -- 13 Mayıs 2006; 12:07:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: shamsheytani

2004 punto 1.3multijet kasko yaptırdım..kasko fiyatı 19binytl 750-1400ytl arası fiyat aldım acentelerden ama en son 600ytl ye full kasko yaptırdım hemde 7 taksit

Kasko yaptırdığınız yeri tercih ederken nelere dikkat ettiniz. Sigorta firması size herhangi indirim uyguladı mı? Sakıncası yoksa sigorta firmasının ismini ve telefonunu verseniz ben de bir fiyat alsam çok memnun olurum.

Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik sigortası
    geçen ay açıldı
    Konut sigortası
    4 hafta önce açıldı
    sigorta
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: toyota67

bende 2 ay önce aldım...2001 model için 900-1200 arası fiat çıkardılar...en iyi fiatı ray sigorta verdi...750 milyon..bence ray ile bir görüşün...

Ray sigortanın bir acentasıyla görüştüm. Sizin dediğiniz gibi ekonomik bir fiyat çıkardılar. Meslek indirimi de yaptıkları zaman 750 civarında (sözle) bir rakam söylediler. Peşin fiyatına 8 taksit yapıyorlar. Yüz yüze görüşmeden telefonla emin olamıyorum. Sanırım hafta içi gidip görüşeğim.

Teşekkürler.
  • ben geçenhafta arabamı almadan kasko işini hallettim nolur nolmaz ankarada yaşıyoruz..izlenimlerimi aktarayım size:

araba için koç bank dan kredi çektim başta kaskoyuda koç dan yaptırmam gerektiğini söylediler ama daha sonra koçun fiyatlarının cok yüksek oldugunu ve başka biryerden yaptırırmamın benim menfaatime oldugunu dürüstçe söylediler..aldıgımteklifleri hatırladıgım kadarıyla yazayım:

yapı kredi:730ytl ama full değildi.full olması için fiyat 900ytl ye yaklaşıyordu.
    axa oyak:1250ytl full kasko
    başak sgorta:biacente 1200ytl verdi diğeri 1400 ytl verince full olup olmadıgını sormadım bile.
    ak sigorta:800 ytl ama teminatları,muafiyetleri tam hatırlamıyorum..
    anadolu sigorta:960ytl fullkasko..
    ve en sonunda kararımı aksigortadan vermşken AIG sigorta gözüme çarptı ve girip fiyat alınca gerçekten çok şaşırdım..bana full kaska 650 civarı fiyat verdi.ayrıntılarınıda hatırladıgım kadarıyla yazayım daha acıklayıcı olması için:
    1)araçteminatı+seylap+deprem+glkhhknh(grev,lokavt,...vs)+terörizm+AIG asistans+med line teminatı...

öncelikle sigorta şirketinin adını pek duymadıgım için şüphelendim biraz fakatdiğer sigortaacentelerinde ki bikaç kişi güvenilirbir firma oldugunu söledi..amerikan şirkeri türkpazarına yeni girdiği için isim yapmak istiyormuş..benimaracım fiat oldugu için ankaradakifiyat ana bayisini aradım-ensağlam bilgiyi burdan alabileceğimi düşündüm- ordaki görevliler de AIG ile anlaşmaşı olduklarını ve şimdiye kadar bir sorun olmadıgını,diğer şirketlerden bifarkı olmadıgını ve rahatca yaptırabilecegimi söyleyince ben de ikna oldum ve yaptırdım..

umarım yardımcı olabilmişimdir herhangi bişey olursa cevaplamaya calısırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shamsheytani -- 13 Mayıs 2006; 12:26:42 >

• Bir sigorta şirketiyle görüşürken dikkat etmem gereken önemli konular nelerdir? Herhangi bir Kaza durumunda müşteri ve firma arasında polemik yaratacak hususları merak ediyorum. Bir de herşeyi başta konuşsak bile daha sonra vadedilen teminatların yerine getirilmemesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

İyi günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shamsheytani

ben geçenhafta arabamı almadan kasko işini hallettim nolur nolmaz ankarada yaşıyoruz..izlenimlerimi aktarayım size:

araba için koç bank dan kredi çektim başta kaskoyuda koç dan yaptırmam gerektiğini söylediler ama daha sonra koçun fiyatlarının cok yüksek oldugunu ve başka biryerden yaptırırmamın benim menfaatime oldugunu dürüstçe söylediler..aldıgımteklifleri hatırladıgım kadarıyla yazayım:

yapı kredi:730ytl ama full değildi.full olması için fiyat 900ytl ye yaklaşıyordu.
    axa oyak:1250ytl full kasko
    başak sgorta:biacente 1200ytl verdi diğeri 1400 ytl verince full olup olmadıgını sormadım bile.
    ak sigorta:800 ytl ama teminatları,muafiyetleri tam hatırlamıyorum..
    anadolu sigorta:960ytl fullkasko..
    ve en sonunda kararımı aksigortadan vermşken AIG sigorta gözüme çarptı ve girip fiyat alınca gerçekten çok şaşırdım..bana full kaska 650 civarı fiyat verdi.ayrıntılarınıda hatırladıgım kadarıyla yazayım daha acıklayıcı olması için:
    1)araçteminatı+seylap+deprem+glkhhknh(grev,lokavt,...vs)+terörizm+AIG asistans+med line teminatı...

öncelikle sigorta şirketinin adını pek duymadıgım için şüphelendim biraz fakatdiğer sigortaacentelerinde ki bikaç kişi güvenilirbir firma oldugunu söledi..amerikan şirkeri türkpazarına yeni girdiği için isim yapmak istiyormuş..benimaracım fiat oldugu için ankaradakifiyat ana bayisini aradım-ensağlam bilgiyi burdan alabileceğimi düşündüm- ordaki görevliler de AIG ile anlaşmaşı olduklarını ve şimdiye kadar bir sorun olmadıgını,diğer şirketlerden bifarkı olmadıgını ve rahatca yaptırabilecegimi söyleyince ben de ikna oldum ve yaptırdım..

umarım yardımcı olabilmişimdir herhangi bişey olursa cevaplamaya calısırım..

Öncelikle bilgilendirici yazınız için çok teşekkür ederim. Telefonla aradım, haftasonu olduğu için yetkili birisiyle görüşemedim. Hafta içi aramaya çalışacağım.
    İyiGünler.

• forum bilgi paylaşımı içindir umarım kesenize en uygununu bulursunuz
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4962617/tm.htm

Üst konumuzdan devam ediniz.

'Kitlendi'
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.