Merhabalar, Sabah 7.20 civarında model y long range siparişimi verdim. ancak ondan sonra canımı sıkan detaylarla karşılaştım. bir kere aracın mtv'si 23.000 tl civarı. hadi bunu sineye çektim. daha sonra kasko ücretlerini öğrenmek için çeşitli yerleri aradım. hasarsızlık indirimi olmadan anadolu sigorta 370 bin tl dedi. fiyat olarak 2.9 milyon gözüküyormuş. sanırım sahibinden'deki fiyatları baz aldılar. hadi diyelim fiyatı düzelttiler, bu sefer yine 200 bin civarlarında seyredecek demektir. sonra axa sigorta'dan sordurdum. fiyat olarak 1.650.000 girildi. yaklaşık bir değer. sonuç olarak 110 bin civarı bir fiyat çıktı. sizler kasko araştırdınız mı bu araç için? hasarsızlık indirimim yok, üstüme ilk araç olacak bu. durduğu yerde, hiç aksiyon almasam bu araç ayda 10 bin tl'den fazla masrafa sahip. mtv değişmez büyük ihtimalle de kasko kısmı çok can sıkıcı. hasarlılık için başkasının üstüne yaptırsam onda da fiyat anca 50 küsürlere iniyor ki yine çok sanırım bu fiyattaki bir araç için. |
Kasko ve mtv ücreti
-
-
Muhtemelen markanın gelmesi, servis olanaklarının artması ile düşecektir.
Fakat dediğiniz gibi hasarsızlık yoksa, ciddi rakamlar çıkacaktır.
Bunun yanında şehir, yaş, meslek gibi unsurlarda var.
Kendi aracımda (2017 5.20i) hasarsızlık ile 27k civarı tutuyor.
Kasko bedeli ise ₺1.728.685 olarak görünüyor.
Fakat elektrikli araçlarda pil unsuru fiyatı yukarı çekiyor biraz; o yüzden oturunca piyasası ve servisi, benzer kasko değerli araçlardan 1 tık yukarı olacaktır diye düşünüyorum...
-
MTV Ücreti devlet tarafında çözülmesi gereken bir durum fakat ben düzenleme geleceğini düşünüyorum elektrikli araçlar için, çünkü TOGG'uda etkiliyor.
Kasko içinde Tesla özel kasko anlaşması yapabilir firmalarla, örneğin kredi için Yapı Kredi anlaşması var.
Araçlar gelmeye başladığında bu durumlar umarız çözülecekir.
-
ilginç rakamlar.
Araç değerim 1m civarı.
15 Bin TL kasko çıkıyor. Hasarsızlık yok.
Elektrikli diye bu kadar fark eder mi
yoksa servissizlik midir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X