Şimdi Ara

Kaskolarda Orjinal Cam-Yan Sanayi Cam Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kaskomu yenileyeceğim. Şu an seçenekleri ikiye indirdim: Allianz ve Groupama.

Allianz: Yan sanayi cam takıyor
    Groupama: Orjinal cam takıyor

Bu yüzden Groupama tercih etmeyi düşünüyorum. Sırf bu kriterden dolayı Allianz'dan vazgeçmeye değer mi? Yorumlarınız?

Not: Allianz dediğim Fiat Kasko değil, normal Allianz kaskosu. Fiat kasko istemiyorum, saçmasapan bi maddesi var. Hasarı yetkili serviste değil de başka bir yerde yaptirirsan %30 unu cebinden veriyorsun! Ben tabiki hasarları yetkili serviste yaptirmak taraftarıyım. Ama bu işlerde ne zaman ne olacağı belli olmaz. Neden böyle kısıtlayıcı bir şeyin altına gireyim ki

• quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

Merhaba arkadaşlar,

Bu yüzden Groupama tercih etmeyi düşünüyorum. Sırf bu kriterden dolayı Allianz'dan vazgeçmeye değer mi? Yorumlarınız?

Not: Allianz dediğim Fiat Kasko değil, normal Allianz kaskosu. Fiat kasko istemiyorum, saçmasapan bi maddesi var. Hasarı yetkili serviste değil de başka bir yerde yaptirirsan %30 unu cebinden veriyorsun! Ben tabiki hasarları yetkili serviste yaptirmak taraftarıyım. Ama bu işlerde ne zaman ne olacağı belli olmaz. Neden böyle kısıtlayıcı bir şeyin altına gireyim ki

Merhaba,
    "Orjinal cam takıyor" diye söylense bile, orjinal cam tutarının %20 sini (ya da %25 ini olacaktı) sizden talep edebiliyorlar, bilginiz olsun. Bence bunu da sorun.

Babamda kasko Anadolu sigorta dan. Ön cam değişimi gerekti birkac ay önce. Orjinal istersek bize düşen % miktarını cepten verecektik, ama anlaşmalı camcılarda muadil camı ucretsiz değiştiriyorlardı. Arac oyle cok ozellikli bir cama sahip olmadıgı için yetkili serviste orjinal cam taktırmak yerine, anlaşmalı bir camcı da muadil taktırdık ve ektra ucret ödemedik.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen_hakki

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Merhaba,
    "Orjinal cam takıyor" diye söylense bile, orjinal cam tutarının %20 sini (ya da %25 ini olacaktı) sizden talep edebiliyorlar, bilginiz olsun. Bence bunu da sorun.

Babamda kasko Anadolu sigorta dan. Ön cam değişimi gerekti birkac ay önce. Orjinal istersek bize düşen % miktarını cepten verecektik, ama anlaşmalı camcılarda muadil camı ucretsiz değiştiriyorlardı. Arac oyle cok ozellikli bir cama sahip olmadıgı için yetkili serviste orjinal cam taktırmak yerine, anlaşmalı bir camcı da muadil taktırdık ve ektra ucret ödemedik.

Orjinal cam takıyor ve hiç bir ekstra tutar talep etmiyorsa?
    O zaman tercih sebebi olabilir mi?

• Benim bildiğim tüm kaskolar tüm markalar için yan sanayi parça takıyor. Poliçede aksi belirtilmediği sürece. Eğer siz kasko için orjinal ve yan sanayi cam fiyat farkını peşinen ödeyecekseniz bence anlamsız. Her iki kaskonunda fiyatı aynı ise orjinal takacam diyeni tercih edin tabi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_hakki

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Merhaba,

Orjinal cam takıyor ve hiç bir ekstra tutar talep etmiyorsa?
    O zaman tercih sebebi olabilir mi?

Orjinal için ekstra ucret talep etmeyen tercih edilmeli....

• KASKOLARIN ANLAŞMALI OLDUKLARI CAMCILAR BAYİLİĞİNİ YAPTIKLARI CAMLARI TAKIYORLAR BU ONLAR İÇİN DAHA KAZANÇLI OLİMPİA, DORACAM, DORAGLASS, TAMCAM VS. SİZ ORJİNAL İSTERSENİZ BİN DEREDEN SU GETİRİYORLAR HELE ARACINIZDA ATERMİK CAM VARSA ORJİNAL YOK YAN SANAYİSİDE YOK DÜZ CAM TAKALIM DİYORLAR SİZDE UĞRAŞMAK İSTEMİYORSANIZ TAKTIRIYORSUNUZ. AMA BU KONUDA BENCE EN DOĞRUSU KASKONUZUN ANLAŞMALI OLDUĞU YETKİLİ SERVİSE GİTMEK YETKİLİ SERVİS MECBUR ORJİNAL CAM TAKMAK ZORUNDA. BİR ARKADAŞIMIN BAŞINA GELDİ ATERMİK CAMI SERVİSTE DEĞİŞTİRDİ O TAKILAN CAMA HİÇ DİKKAT ETMEMİŞ 2. KEZ KAZADAN DOLAYI SERVİSE GİTTİĞİNDE SİGORTA EKSPERİ CAM DEĞİŞİM FATURASINDAN FARKETMİŞ SERVİSTEKİLER EPEY BİR PEŞİMDE DOLANDI DİYORDU
  • Başka yorum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arka Cam Resistans Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Orjinal yan sanayi far farkı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Volvo S80 T6 aracımın sağ ön kapı camı çatlamıştı.
    Kaskonun anlaşmalı cam servisini aradım, "orjinal mi cam takacaksınız, yoksa muadil mi" diye sordum.
    Adamın verdiği cevap "ARACINIZ SERVİSİMİZE GİRMEDEN BU KONUDA CEVAP VEREMEM". Sanki gizli bir soru sordum.
    Orjinal kapı camları çift cam olduğu için ben de aracımı Volvo'nun yetkili servisine bıraktım, orjinal yan cam takıldı. Ben parasını ödedim, aracımı teslim aldım. Sonra faturaları kasko şirketine gönderdim, biraz eksik olarak hesabıma yatırdılar. Tek kapı camı 1700 tl civarı bir şeydi.

Benim aracımdaki cam özellikli bir cam olduğu için orjinalden yanayım ve orjinal olması için fark vermeye de razıyım.
  • Groupama'dan yaptırdım.
  • Ben bu yaz bır kaza yapmıştım, on sol far ve tamponun hasarlarımızı...aracımı Bostancı sanayı sıtesınde bulunan bır Opel özel servise bıraktım...bıraktıktan 3-4 gün sonra servıs gorevlısı benı aradı ve eksperın orijinal parça yerıne yan sanayı tampon ve far getırdıgını, bu parçaların zamanla sıkıntı cıkartabılecegını belırttı
    Ben bunun uzerıne benım dosyama bakan eksperle bır görüşme yapıp durumu kendısıne sordum, kendısı yardımcı olacağını ama bıraz zaman alabılecegını soyledı
    Bende yaz gunü o sıcaklarda mınıbusle gıdıp gelmektense verdıklerı parçalara onarım yapmalarını söyledım ve su ana kadar bır sorun çıkmadı
    Eğer yan sanayı parça olayından sıkıntı yasamak ıstemıyorsanız aracı yetkılı servıse bırakın,sanırım yetkılı servısler yan sanayı parçayı takmıyorlar araçlara

Bırde bu kasko sırketlerını pek fazla yormamak lazım, sonuçta bu hasarla sıgortalılardan toplanan prımlerle odenıyor, yanı düşünüyorum bu kasko müessesesi olmasa ınsan gece yastıga basını rahat koyamaz...yıllarca bırıktırıp borç harç bır araba alıyorsun gelıp çalınsa veya Dalaman'ın bırı gelıp vurup arabanı hasat falan etse

Askı bunların önüne gecıyor o yüzden braz anlayışla olmakta fayda var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar ön camimda çatlak var ve degistirmek istiyorum. Orijinal cam ile degistirmek istiyorum, aracim Skoda.

Cebimden para verip degistirecegime kasko yaptirayim hem 1 yıl kaskom olur hem de cami kaskodan degistiririm diyorum.

Fakat arastirdigim kadariyla bazi kasko sirketleri yan sanayi takiyorlarmis bende orijinal olsun diyorumm.

Npmam gerekiyor, hangi kasko sirketleri orijinal cam takar, ne onerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amasseia kullanıcısına yanıt
    Hocam sigorta acentesi sahibi olarak bunu bu şekilde kasko yaptırırken söylersen yapacak sigortacı bulamazsın pek,
    sigorta şirketine beyan yazarken tarih olarak kasko yaptırdıktan sonra bir tarihte olduğunu yazman gerekir yani yalan söylemen gerekiyor.

Kasko yapıldıktan sonra en erken 4-5 ay sonra yaptırman gerekir daha erken bir tarihte yaptırdığın zaman dikkat çeker ve aracın kasko yapıldığı tarihte çekilmiş fotoğrafını ister.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam haklısın. Soylediklerine paralel olarak bende kaskomu yaptirdiktan bi kac ay sonra değişim yaptırmayı düşünüyorum.

Cam degisimi hasar kaydina isliyor mu hocam bilginiz var mi?

• amasseia kullanıcısına yanıt
    Kanunen sigorta şirketinin cebinden çıkan her rakamı yapılan her hasarı sbm'ye bildirmek zorunda.

İşlemiyor vs. diyenlere inanmayın, sene sonunda yenilemesini başka şirkete taşırsanız o zaman işliyor hepsi.
  • orjinal camda ziraat kasko %20 fark talep etmişti mercedes araç için
  • orjinal taktırdım, fark ödemedim ama poliçe yenilerken neredeyse camın parası kadar eklemişler, araba insignia kasko allianz
  • dymmt D kullanıcısına yanıt
    royal_flush_ kullanıcısına yanıt
    Anladigim kadariyla kasko orijinal camin belirli bir yuzdesini yine bizden aliyor ddiyebilirim.

Peki prosedür nedir? Değişim nasil yapiliyor? Camimda sorun olustugu zaman direkt Skoda yetkili servise mi gidecegim kaskoyu mu haberdar edecegim nasıl oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Anladigim kadariyla kasko orijinal camin belirli bir yuzdesini yine bizden aliyor ddiyebilirim.

Peki prosedür nedir? Değişim nasil yapiliyor? Camimda sorun olustugu zaman direkt Skoda yetkili servise mi gidecegim kaskoyu mu haberdar edecegim nasıl oluyor?

sanayide herhangi bir camcıya gitsende olur onlar hallederler, orjinal camı servisten çekiyorlar
  • royal_flush_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ama mümkün olursa yetkili servisi yeglerim çünkü sanayi esnafini bilmiyorum, iscilikleri de tatmin etmeyebilir.

• Cam klozunu muhafiyetsiz yaptırın, fark ödemezsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.