Merhaba, Laptopumun markası hp alalı 4-5 ay oluyor sorunum şu ilk başlarda en yüksek ayarlarda kasmadan oynadığım ve steamdan orjinal olarak aldığım cod4mw, codmw2 oyunlarını şimdi orta ayarlarda oynuyorum laptopun özellikleri: intel core i5 4210u 1.7-2.4 4 çekirdek işlemcinin son hızı 2.40 yazıyor ama zorlandığında bazen 2.60-2.70 GHz olduğunu görüyorum nvidia 840m 2gb 64 bit 8gb ram 1tb hdd win8.1 single languaga 64 bit laptopu ilk aldığımda 1366x768 çözünürlükte sync de dahil bütün ayarlar aktifken 60 fps sabit bomba patlaması ve aşırı dumanlı yerlerde 55 fps ye düşüyordu ama rahtısız etmiyordu cod4mw de aynı ama şimdi 1280x720 de sync kapalı sadece gölgeler, yansımalar ve mermi darbeleri açık kasmalar oluyor 70-80 fps arası ama dumanlı yerlerde 30 fps ye kadar düşüyor daha bugün biraz kurcaladım ne yaptığımı bilmiyorum ama bütün ayarlar açık 1366x768 çözünürlük sync açık 60 fps sabit oynattı kastığı dumanlı yerlerdede 55 e kadar düştü sonunda düzeldi sanırım diye ümitlendim ama oyunu kapatıp tekrar açtığımda tekrar aynı kasmalar olmaya başladı arka planda gereksiz şeyler kapalı driverler güncel ısınma yok virüs yok ama bikeresinde pcden 29 tane virüs çıkmıştı reklam trojen falan orjinal kutuyla aldığım kaspersky la hepsini sildim ama sorun hala devam ediyor bu arada daha önce hiç dikkat etmemiştim ama şimdi farkettim oyun sırasında görev yöneticisinden baktığımda işlemci kullanımı hep 10-20 bazen 5 e falanda düşüyor pil seçeneklerinden yüksek performansda ve core parking denilen işlemide yaptım oyunu yüksek performanslı nvidia işlemcisiyle başlat diyorum razer cortex game booster denilen şeyide kullandım hiçbi faydası olmadı pc ye 3 kez recovery den format attım olmadı nvidia geforce experince denilen programıda kullandım oyunları pc için optimize ettiğini söylüyo optimize et dediğimde 1366x768 çözünürlükte iki oyunuda en yüksek ayarlara alıyo ama yinede kasıyor yaptığım değişikliklerden biride laptopu ilk aldığımda bios sürümünü bilmiyordum ama hp assistan f.36ap1 deilen bir bios sürümünü indirdi ve yükledi onunda bi etkisi oldumu hiç hatırlamıyorum hp nin kendi sisteminde bu laptop için f.14 dışında kulanılabilir bütün biosları yükledim bütün bioslar 26 mb yken f14 16 mb acaba neden böyle diye düşündüm yüklediğimde pc bozulursa kullanamazsam diye bi tereddüt ettim yüklemedim sizden tavsiye bekliyor acaba ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun
44 görüntülenme 0 cevap hiç yardım edebilecek yokmu lütfen
belki sıcaklıktandır diyecemde hocam ah be laptop oyun için değildir oyun için istiyorsanız 3000 tlyi en az gözden çıkaracaksınız neyse iyişallah biri sorununuza yardım eder
sıcaklıklar ilk günkü gibi laptobun oyun için olmadığını biliyorum oynadığım oyunlar sadece cod4mw mw2 ve warframe warframeyi zaten yüksek ayarlarda oynamıyorum ama cod4mw ve mw2 yi en yüksek ayarlarda sync yle birlikte 60 fps sabit veriyodu şimdi orta da oynayabiliyorum sorun ne anlamadım 3 kez format attım olmadı
Büyük ihtimalle sıcaklıklardandır. Benim laptopta aynı sorun olmuştu. İlk başta çatır çatır çalışan oyunlar daha sonra kasmaya başlamıştı. Sebebi ise öncelikli olarak fan tıkanmasına dayalı ısınma ve sonuç olarak turbo boostun devre dışı kalması ve hatta çarpan değerlerini normal değerlerin altına düşürmesi sonucu işlemcinin darboğaz yapmasıydı. Laptopun içini açıp fan önündeki 2 gr kurum birikintisini temizleyince eski haline döndü.
iyi birde o şekilde deniyim ama laptopun içi nasıl açılır açılsa bile temizlik nasıl yapılır hiç anlamam bozulur falan hiç uğraşmak istemiyorum evde bir tane soğutucu var onu fanın oraya biraz tutup o şekilde deniyim düzelirse servise verip temizliğini yaptırıcam da laptopun fanının toz tutmaması için ne yapabilirim hep böyle 5 ayda falan servisemi gidecek?
quote:
Orijinalden alıntı: Marmite
iyi birde o şekilde deniyim ama laptopun içi nasıl açılır açılsa bile temizlik nasıl yapılır hiç anlamam bozulur falan hiç uğraşmak istemiyorum evde bir tane soğutucu var onu fanın oraya biraz tutup o şekilde deniyim düzelirse servise verip temizliğini yaptırıcam da laptopun fanının toz tutmaması için ne yapabilirim hep böyle 5 ayda falan servisemi gidecek?
Laptopun içini açmak biraz zahmetli ve zor bir iştir. İnternetten araştırın belki youtube da vardır nasıl açıldığı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme