Arkadaşlar, uzun süredir farklı (çok uygun fiyata 3 senelik bir ürün almıştım) bir Internet Security yazılımı kullanıyordum. Kullandığım Internet Security yazılımının abonelik süresi 1 ay içinde bitecek. Ben de yeniden bir değerlendirme yapayım dedim. 3-4 sene önce bir çok sitede değerlendirmeleri olan Kaspersky Internet Security hakkında internette değerlendirme yapan yerler aşırı azalmış, bir ikincisi antivirus ve firewall sitelerinde de değerlendirmelerde iyi ama daha iyisi var ona bakın havasına girmiş insanlar. Acaba, rusya-Ukrayna istilasından ötürü, karşı bir politik tavırmı? yoksa kaspersky'ın kullanıcı bilgilerini rus devleti ile paylaştığı söyleniyordu, bununla ilgili bir şey mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 28 Kasım 2022; 1:44:5 > |
Kaspersky'a ne oldu?
-
-
Senelerdir kullanıyorum her hangi bir sıkıntı yaşamıyorum, bilinçli kullanım ile güvende olursunuz.
-
Araştırmalarım sonucunda bazı ciddi bilgiler edindim, bunu sizlerle paylaşmak isterim;
Kaspersky firması zamanında Rus gizli örgütü ve Rus devleti ile çok yakın ilişkileri nedeni ile müşteri bilgilerini toplayıp Rus devleti ile paylaşmış.
Ama ardından firma sunucularını İsviçre'ye taşımış. Ve her şekilde kendini denetime açmış. Üzerinden bazı denetimler de geçmiş. (ama denetim sonuçları paylaşılmamış!)
Ancak, İsviçredeki sunucuların tabiiki Rusya'daki Kaspersky merkezi ile iletişimi var. Bu arada neler dönüyor kim bilir?
Bu nedenle, Kaspersky ürünleri sakıncalı bulunuyor ve birçok ülkede Kaspersky ürünlerinin kamu kuruluşlarında kullanılması yasaklanmış. (Elbette başta Amerika, İngiltere olmak üzere, Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerde de) Bazı ülkelerde de Kaspersky ürünlerinin kullanımı sakıncalı bulunmuş. (İsveç, Norveç gibi kuzey ülkeleri ile güney doğu asyadaki bazı ülkeler, japonya ve kore gibi)
Bir başka konu da firma sahibi ve CEO'su Eugene Kaspersky'nin Rusyanın Ukraynayı işgal ve katliamına ses çıkarmaması ve hatta Rus tarafındaki destekleri...
Bu açıdan güvenlik sektöründeki ve bilgi teknolojileri medyalarında birçok firma da politik nedenlerle Kaspersky ürünlerinin kullanılmasını önermiyorlar.
Yukarıda bu olumsuz gelişmelerden ötürü Kasperky pazar payını ciddi bir şekilde kaybetmiş durumda. Bu nedenle, çok ciddi indirimler ile cazip fiyatlar sunup müşteri edinme peşinde. Ama Norton gibi firmalar da buna kayıtsız kalmıyor, onlar da büyük indirimler ile pazarda Kaspersky'ın yer almasına izin vermiyorlar.
Bunlar yetmezmiş gibi, yabancı forumlarda birçok kullanıcı Kaspersky ürünlerinin kullanıcı bilgilerini Rus hükümeti ve gizli örgütü ile paylaştığına dair tesbitler yaptıklarını söylüyorlar. Mesela, çoğu kaspersky kullanıcısı Ukrayna'daki Rus işgali ve katliamını eleştiren paylaşımları sonucunda bazı Rus sitelerinden ilgisiz bir şekilde BAN yediklerinden bahsediyorlar. Bu Rus sitelerinde Rusya karşıtı paylaşımları olmadığı halde Twitter veya Facebook'da yaptıkları Rusya karşıtı, Ukrayna yanlısı paylaşımlardan bu Rus siteleri nasıl haberdar oldu? Tek anlamlı ve ortak bulgu, BAN yiyen kullanıcıların Kaspersky ürünleri kullanıyor olmaları. Sonuçta, RUS'A GÜVENİLMEZ !
Bunların sonucunda ben de Kaspersky ürünlerini kullanmama kararı aldım ve alternatifleri arasında bir seçim yapmaya karar verdim. En güçlü alternatifler; Eset, Bitdefender ve Norton...
-
Bu zaten yıllardır tartışılan ve merak edilen bir konuydu. Norton kullandığınız zamanda İşin içine Amerika giriyor ve aynı şeyler onlar içinde söyleniyor. Fakat Ukrayna olayı ile tabi ciddi bir kitleden veto yemiş durumda bu bir gerçek. Ama baktığınız zaman koruma ve özellik bakımından bir gerileme söz konusu değil. Hali hazırda fiyatlara baktığınızda da en kullanılabilir Ürün Kaspersky gibi duruyor. Geçen aylarda % 70 indirim üstüne kod ile neredeyse bedavaya geldi ve kullanıyorum. Norton da kullandım fakat Norton da en büyük sorun yanlış alarm olur olmadık şeyleri siliyor hala çözemediler bu sorunu. Tarayıcı uyumluluğu da çok fazla değil. Parasını hakediyor ayrı mesele. Aslında Bitdefender hep gönlümdeki programdır severim fakat şuanki fiyat ve Ram kullanımı ile kullanmayı düşünmüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Internet üzerinde daha çok AntiVirüs test sonuçları yayınlanıyor. Diğer bir önemli bileşen ise Firewall.
Eskilerden Kaspersky Internet Security'nin firewall'ının da en iyiler arasında olduğunu bilirim. Ama üzerinden çok zaman geçti, ve bu sırada hiç yeni bir teste rastlamadım. Acaba Kaspersky Internet Security'nin Firewall performansı hangi yönde değişti?
Eset ve Bitdefender AntiVirüs olarak çok başarılı ürünler. Kaspersky'dan hiç aşağı kalır yönleri yok. Hatta bazı açılardan Kaspersky'dan bile iyiler. Mesela; offline güvenlik, spam koruma v.b. gibi
Internet Security yazılımı kullanacağım için Eset ve Bitdefender'ın sadece AntiVirüs performansları değil Firewall performansları da benim için önemli. Bunu araştırıyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 27 Aralık 2022; 21:29:45 > -
Firewall kısmında maalef Eset ve Bitdefender oldum olası Kaspersky den geride geliyorlardı.Benim kriterlerim içinde fiyatda var ucuz ve etkili bir ürün almak isterim. Dediğim gibi baya bir indirim gördüğümde almıştım Kaspersky i aynı indirim Bitdefender de olsa onu alırdım. Bağımsız testlerde hala daha üst sıralarda ve yanlış alarm sayısı oldukça az durumda.
Bitdefender ı ayrı tutup Eset hiç bir zaman Kaspersky kadar iyi bir ürün olmadı. Bağımsız testlerin dışında son kullanıcı testleri de hep bu yönde olmuştur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kanka 10 yıllık mevzuyu tekrar yazmışssın. İstediğin kadar antivirus kur her türlü geçilecek zaten. Antivirus geçmek dediğin olay öyle çok zor bir şey değil. Ayrıca kasperskye para vererek koruma düzeyini arttırmıyorsun. Sanki kasperskydaki herkes oturmuş seni izliyor rusyaya bilgilerini gönderiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vay be! oldukça bilimsel bir açıklama olmuş.
-
bilgisayarı alırken yanında hediye verildiği için kullanmaya başladım kaspersky antivirüs programını aşağı yukarı 3 sene oldu hala kullanıyorum.şahsi izlenimlerimi söyleyeyim ben açıkçası memnunum.şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım.sistemi de yormuyor zırt pırt uyarı vs vermiyor.yanlış dosya silmiyor.
öyle çok program vs. indiren birisi değilim daha çok internette gezinmek video izlemek için kullanıyorum.
virüslü olduğunu bildiğim bir flash belleği bilerek ve isteyerek taktım dosyaları kurtarmak için takar takmaz virüsleri temizledi dosyaları kayıpsız aldım benim için yeterli bir senaryo.dosya indirdiğim zamanlarda ise virüs varsa uyarı veriyor şu ana kadar atladığını görmedim.
lisans olayına gelince internette 70 tl den 100 tl ye kadar 1 senelik lisanslar satılıyor.ben 2 senedir bu şekilde lisans yapıyorum.en son 100 tl ye aldım antivirüs lisansı yokmuş ellerinde internet security verdiler onu kullanıyorum gerek parola koruması gerek webcam kullanma uyarısı vs. özelliği var farklı olarak yine memnunum.
şu bilgi toplama meselesine gelirsek bilgi toplayıp bu bilgileri gerek başka şirketlere gerek devletlere satmayan veya vermeyen sıradan program var mı ki antivirüs programı olsun.benim şahsi görüşüm hepsi yapıyor hele ki rusya abd almanya çin gibi ülkelerin programıysa kesinlikle yapmak zorunda.(Windows defender bile yapıyor daha ne olsun :) ) Kaldı ki rusya nın elinde böyle bir imkan varsa kullanmaması zaten saçma bir durum olurdu hangi ülke o durumda olsa kesinlikle kullanır bu yadsınamaz bir gerçek
birkaç yazılımcının videolarını izlemiştim youtube dan onlarda hepsinin eksiği artısı var ama ortalamaya vurulduğu zaman en mantıklısı kaspersky demişlerdi.
velhasılı kelam ya antivirüs kullanmayacağız (yaklaşık olarak 5 sene falan öyle takılmışlığım var ve ne kadar program varsa indiriyordum crack li falan) yada birinden birine kendimizi emanet edeceğiz yapacak başka bir şey yok gibi gözüküyor.
yapılan testlerle ilgili link bırakıyorum fikir edinilmesi amacıyla
www.av-test.orgTest antivirus software for Windows 10 - April 2019https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenipara11 -- 21 Ocak 2023; 13:8:56 >
-
Kaspersky den şaşmayın derim. Yıllardan beri ofisimde kullanıyorum. En ufak bir problem dahi yaşamadım.
-
Antivirüs programlarını bireysel ve kurumsal sürümleri olarak incelemek lazım ve kurumsal kullanımda ESET Kurumsal yazılımları gayet iyi işler çıkarmakta , açıkçası Kaspersky iyi bir ürün olsa da ESET bu anlamda Türkiye de daha iyi seviyede
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X