Şimdi Ara

katalitik konvertör iptali...? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
21.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-2bg artış olur diye biliorum..onuda ztn fakedemezsiniz.ayrıca araç daha fazla yakmaya başlar.

Çünkü katalizör çiğ yakıtı geri döndürüp tekrar yaktıran bi sistem.ama hava filtresi+kat.iptali+adam gibi eksoz'un çıkardğı seste 10 numara olur.bunları göz önünde bulundurup siz karar verin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnex -- 13 Ocak 2008; 3:50:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FtLRhyMeR
    Çünkü katalizör çiğ yakıtı geri döndürüp tekrar yaktıran bi sistem.

quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy
    sonra senin bahsettiğin yanmayan egzoz gazlarını tekrar silindire yollama işi EGR sisteminin görevi.katalitik konvertörün değil.

kişisel görüşüm extremeenvy haklı gibi.

• Çekişi de yakıtı da hissediliyor.
    Mesela benim 3. vitesle zorlandığım rampayı,Arkadaşım 4. viteste çıkabiliyor.Ama km de yaklaşık 2 kuruş fazla yakıyor.
  • Toplu taşıma araçları kullan...

Kamyoncu zaten cahil bir insan. Yolda görüyorsunuz simsiyah duman atıyor araçları... Bunlar tabiiki zarar veriyor.

Aynı cahil insnalar, pul biberi ayakkabı boyasıyla boyuyor, insanları kanser yapıyor ucuz boyayla renk veriyorlar.

Gıda terörü yaşatıyorlar bu gibi örnekler çok.Türkiyede son yıllarda kanser patlaması var. 1000 kat artmış kanser son 10 yılda

Hükümet çevreyle ilgili birşey yapmıyorki, onların ekmek KAPISI PETROL.

ne kadar çok araba olursa o kadar çok vergi gelecek, çünkü zenginden vergi almıyorlar .... Direk dolaylı vergi alıyorlar, pompaya döşüyoprlar vergiyi....

O yüzden trafik sorunu çözülmüyor, ne kadar çok trafik o kadar çok PARACIKLARRR:.....

Bu insanlar sadece Türkiyeye özgü insanlar... Siz bu kötülerin arasında cahillerin arasında TAKSİMDEKİ TACİZCİLERİN arasında mı olmak istiyorsunuz, yoksa İNSAN SAĞLIĞINA ÇEVREYE SAYGILI, DUYARLI ,KÜLTÜRLÜ ; ONURLU DÜRÜST bir insan mı olmak istiyorsunuz???

İŞTE BU YÜZDEN BİZİ AVRUPA BİRLİĞİNE ALMAZLAR ARKADAŞLAR:...

Sen medeni değilsin ki seni Avrupa Birliğine alsınlar...

Avrupa Birliğindeki ülkelerin insnalarını düşünün bir de kendinizi düşünün... Yani zaten yurtdışına giden nasıl insnalarla birlikte yaşadığını, 10 sene koşsak Avrupayı yakalamayacağımızı çok iyi anlatıyor....

İşte buradaki bu zihniyet Tükiyede heryerde böyle...

KADINI KIZI TACİZ EDERLER , savunma şu "E ARKADAŞIM ONLAR DA KIRITMASIN AÇIK GİYİNMESİN, KADIN İSTEMEDİKTEN SONRA ERKEK YAPMAZ"

VERGİ KAÇIRIRLAR "E devlette çok vergi alıyor kardeşim"

Korsan kullanırlar "e Kasetlerde çok pahalı kardeşim"

Kat iptali yaparlar "E buda çok pahalı kardeşim, başkaları da böyle kullanıyor"

Dürüstlükten , namustan , onurlu yaşamdan çıkıp Şeytana uymaya mazeret bulmak çok kolaydır. Önemli olan Dürüst onurlu faziletli bir insan olabilmek...

Türkiye sözde Muhafazakarlaşıyor, dinine bağplanıyor, ama herkes üçkağıtçı ,herkes düzenba olma yolunda.... Herkes yağmacı, herkes hırsız olmaya başladı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 12 Ocak 2008; 16:10:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

Toplu taşıma araçları kullan...

Kamyoncu zaten cahil bir insan. Yolda görüyorsunuz simsiyah duman atıyor araçları... Bunlar tabiiki zarar veriyor.

Aynı cahil insnalar, pul biberi ayakkabı boyasıyla boyuyor, insanları kanser yapıyor ucuz boyayla renk veriyorlar.

Gıda terörü yaşatıyorlar bu gibi örnekler çok.Türkiyede son yıllarda kanser patlaması var. 1000 kat artmış kanser son 10 yılda

Hükümet çevreyle ilgili birşey yapmıyorki, onların ekmek KAPISI PETROL.

ne kadar çok araba olursa o kadar çok vergi gelecek, çünkü zenginden vergi almıyorlar .... Direk dolaylı vergi alıyorlar, pompaya döşüyoprlar vergiyi....

O yüzden trafik sorunu çözülmüyor, ne kadar çok trafik o kadar çok PARACIKLARRR:.....

Bu insanlar sadece Türkiyeye özgü insanlar... Siz bu kötülerin arasında cahillerin arasında TAKSİMDEKİ TACİZCİLERİN arasında mı olmak istiyorsunuz, yoksa İNSAN SAĞLIĞINA ÇEVREYE SAYGILI, DUYARLI ,KÜLTÜRLÜ ; ONURLU DÜRÜST bir insan mı olmak istiyorsunuz???

İŞTE BU YÜZDEN BİZİ AVRUPA BİRLİĞİNE ALMAZLAR ARKADAŞLAR:...

Sen medeni değilsin ki seni Avrupa Birliğine alsınlar...

Avrupa Birliğindeki ülkelerin insnalarını düşünün bir de kendinizi düşünün... Yani zaten yurtdışına giden nasıl insnalarla birlikte yaşadığını, 10 sene koşsak Avrupayı yakalamayacağımızı çok iyi anlatıyor....

İşte buradaki bu zihniyet Tükiyede heryerde böyle...

KADINI KIZI TACİZ EDERLER , savunma şu "E ARKADAŞIM ONLAR DA KIRITMASIN AÇIK GİYİNMESİN, KADIN İSTEMEDİKTEN SONRA ERKEK YAPMAZ"

VERGİ KAÇIRIRLAR "E devlette çok vergi alıyor kardeşim"

Korsan kullanırlar "e Kasetlerde çok pahalı kardeşim"

Kat iptali yaparlar "E buda çok pahalı kardeşim, başkaları da böyle kullanıyor"

Dürüstlükten , namustan , onurlu yaşamdan çıkıp Şeytana uymaya mazeret bulmak çok kolaydır. Önemli olan Dürüst onurlu faziletli bir insan olabilmek...

Türkiye sözde Muhafazakarlaşıyor, dinine bağplanıyor, ama herkes üçkağıtçı ,herkes düzenba olma yolunda.... Herkes yağmacı, herkes hırsız olmaya başladı...

yani bir söze bu kadar katılabilirim +1

• Selam,

Katalizörü iptal ettirecekseniz iptalden sonra alt devirlerde ve kalkışta güç kayıpları oluşacağı için chip uygulaması yaptırmanız gerekir.bu işlemden sonra yakıt tüketimi %2 civarı artacaktır.ama katalizör sökülürken Lambda sensörlerine dokunulmaması gerekir...

kolay gelsin
  • Arkadaşlar şöyle bir çözüm önerebilirim:

Kat iptali LPG li araçta yapılırsa, sanırım zararlı gazlar ihtiva etmediğinden doalyı zararı olmuyor.

LPG dönüşümüyle kullanılabilir...

Ben bir kağıdı bile önüne yazmışsam müsvette olarak arkasına yazıyorum kıyamıyorum... Ağaç dikiyorum. Ufacık şeyler bunlar, kopca dünya için içimden gelmiyor. Katalizörümde zarar olsa büyük ihtimal LPG ye geçerim veya yenisini alırım...

Çevreyi kirletemem, binmem araca o zaman....

Ama diyenelr olacaktır, Amerikalılar JİPLERE biniyor dünyayı mahvediyor dünyayı ben mi kurtaracam... O zaman bişi diyemeyeeceğim... Ama bence faziletli yaşam budur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 12 Ocak 2008; 16:44:41 >
  • hasanmerto
    ben sana haksızsın demiyorum, tabi ki keşke elimizde olsada hybrid araçlara binsek hiç kirletmesek çevreyi. ama o arabaya binmeye mecburuz ve kahretsin ki o katalitik konvertörü yenileyecek param yok. zaten %90 toplu taşımayı tercih ediyorum ama belebiye otobüsleride maşallah fabrika bacası gibi malesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

hasanmerto
    ben sana haksızsın demiyorum, tabi ki keşke elimizde olsada hybrid araçlara binsek hiç kirletmesek çevreyi. ama o arabaya binmeye mecburuz ve kahretsin ki o katalitik konvertörü yenileyecek param yok. zaten %90 toplu taşımayı tercih ediyorum ama belebiye otobüsleride maşallah fabrika bacası gibi malesef.

size katılıyorum. herkes arabaya binmeye mecbur. herkes öğrenci değil ki hergün otobüsle gidip gelsin.adam o araçla para kazanıyor ve malesef ki (bazı) insanlarda k.konvertörü yenileyebilecek bütçe yok. çevreyi kirletmeyeyim diye çocuğunu aç bırakamaz kimse...
  • bide ben iptal ettirmeyi düşünmüyorum zaten. sadece bilgi almak istedim. zaten araç lpg li.
  • Benım 4 senedır ıptal.Laguna 2.0 16v 140hp aracımda üst devirlerde gözle görülür şekilde performans arttı.Yakıt konusunda bır degısıklık yok.

Ama alt devirlerde biraz isteksizlik var cok sakın kullanıyorsanız aracı bıraz daha devırlı kullanamız gerekebılır.
  • Bence hiç bulaşma geri dönüşü hem zor hem de masraflı olur konvertör pahalı bir parça diye biliyorum. Birkaç hp için değmez...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***blood***

Bence hiç bulaşma geri dönüşü hem zor hem de masraflı olur konvertör pahalı bir parça diye biliyorum. Birkaç hp için değmez...

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

Katalizör iptal etmek , vatana millete ihanettir.

1000ytl verecek paran yoksa arabaya binme arkadaşım.

Başkalarının bunu yapıyor olması senin bu adi insanlık suçunu işlemene destek olamaz...

Başkası şerefsizlik hırsızlık adilik yapacaksa sen de mi yapacaksın.

Herkes VERGİ KAÇIRIYORSA, HERKES şerefsizse sendemi şerefsiz olacaksın.

Dünyamız iflas edecek küresel ısınma var, kalkıp katalizör gibi çok önemli bir parçayı sökmek, resmen çok adice birşey. Ancak Türkiyede düşünülebilecek birşey bu.

Avrupa 10 yıl yerinde saysa, biz durmadan koşsak onlara yetişemeyiz.. Aramızdaki fark bu işte...Adamlar öyle şeyleri asla düşünmezler...

Müthişsin ... Vatan hainide ilan edildik ya bu ortamda ne diyelim artık afiyet olsun bize ..

• Biz performans için KAT iptal etmeyi avrupadan öğrendik..

Ama kat sız arabaya daha çevreci olması için KAT takmayı bi türlü öğrenemedik..

Bu devlette ilk önce KOÇ gibi düşüncesiz firmalar bu konuya ehemmiyet verecekler..Bizim söktüğümüz 2-3 katdan bişey olmaz..
    İstanbulda binlerce Magirus minibüs var 24 saat kontak kapatmadan çalışıyorlar ve motorları euro 1 i bile desteklemiyor alayı duman atıyor..

Bu tartışacak durumda olmadığımızı düşünüyorum..
  • kat iptali evet mükemmel bi ses veriyor ama cebinizede güzel zarar veriyor veriyor[:)fakat yeniden takmak istediğinizde bu bedel 1500 ytl...
  • tüketimi kesin arttırır..

• Küresel ısınma bu kadar etkisini göstermişken ülkemizde orman yangınları doğaya salınan gazlar bu kadar fazla iken ve petrol fiyatları fahiş iken katalitik konvertörü iptal ettirmek arkdaşında da dediği gibi vatana ihanetten başka bir şey değildir
  • Ya arkadaşlar altı üstü katalitik dönüştürücü iptal edilirse nasıl olur demiş, konuyu taaa nereye çekmişsiniz.

Ama çektiniz bari bende bir iki şey söyleyim.

Başta konuya cevap vereyim.
    benim arabanınkide dağaldı ve söktürdüm.Yenisi için 1200 lira istediler.Taktıramadım, şimdide kapıda boş boş yatıyo araba acil bir iş olmazsa çalıştırmıyom bile.

Peki neden yenisini taktırmadım?
    Arabamı sevmiyomuyun? -> Hayır çok seviyorum. -Motoruna çokmu güveniyorum ? -> Hayır düzeni bozuldu hasar görebilir. Peki neden taktırmadım?.
    Taktırmadım çünkü ; Kredi kartı borcum 150 lira, ev taksidim 210 lira, elktrik-su-doğalgaz telefon giderim 180+ lira, toplu taşıma aracı aylık giderim 50+ lira, gıda giderim 300 lira ve diğer borçlarım dan kalan para 100 lira civarında.E kardeşim adamlar kredi kartına taksit yapmıyorki ben alayım o aleti.

Ve gelelim şu " vatan haini " ilan edildiğimiz konuya.

Be kardeşlerim bazı konularda çok güzel demişsiniz yürekten katılıyorum.Ama bi katalitik dönüştürücü içinde insanı vatan haini ilan etmek kusura bakmayın ama Aptalca ve Dengesizce dir.
    Ayrıca magiruslar konusuda çok doğru bir cevap olmuş.Hem kamyonculara cahil demişsin.Benimde çok kamyoncu tanıdığım var 2 üniversite bitirmiş.(pehh).Ayrıca bu dediğin doğal gaz olmayan yerde soba yakana ana-avrat sövmek gibi olmuş yani.

* Biz bir katalitik dönüştürücü söktük vatan haini ilan edildik. *

Ey kardeşlerim dikkatlice okuyunuz !.

* Eğer, coca cola içiyor ve israilin yıllık silah ve para kaynağına yardım yapıyorsan,sen vatan haini değilsin,
    * Amerikan malı ayakkabılar giyiyor, McDonalds dan Burger king den hamburger yiyor, kolasını içitorsan,sen vatan haini değilsin,
    * Avrupalı olmayı bizim dedelerimizden öğrenmiş bir toplumu bizim üstümüzde tutup yalakalık etmeyi kendine farz olmuş görüp, kendini ilim-kültür bilmem neyle kandırıyorsan,sen vatan haini değilsin,
    * Petrolün amerikaya neler kazandırdığını bilip hala araba kullanabiliyorsan, ve benzinliğe gidip utanmadan benzin alabiliyorsan,sen vatan haini değilsin,
    * Bilgisayar kullanıyorsan, amerikan-alman-rus-vs... milletlere bilip-bilmeden yardım-yataklık edip para kazandırıyorsan,sen vatan haini değilsin,
    * Bize neler ettiği apaçık ortada olan amerikan dolarını hala cebinde-evinde bulundurabiliyorsan,sen vatan haini değilsin,
    * O avrupalı dediğin sümsük topluluğa tapıpta kendi kültürünü unutmaya gönül verdiysen,sen vatan haini değilsin,
    * Ülkende-çevrende-ailende-akrabalarında ingilizceyi-fransızcayı-almancayı-rusçayı vs... dilleri konuşanları sırf hava olsun, kültür olsun diye seviyor-destekliyorsan,sen vatan haini değilsin,
    * O üzerindeki ithal elbiseleri giyebiliyorsan ve ortalıkta dolaşabiliyorsan,sen vatan haini değilsin
    * Yıllar önce dedeni-nineni öldüren o alman-ingiliz-italyan-fransız-amerikan askerlerini bildiğin halde hala bu ülkelerin mallarını umursamadan kullanabiliyorsan,
    * Ve o çevre kirliliğinin başlıca sebebi zehirli gazların atılmasını engelleyebilmek için birşey yapmayıp sadece sağda solda konuşuyorsan,sen vatan haini değilsin,
    * Bütün dünya ülkelerinde kullanılan o tırların-kamyonların-arabaların kıçına filtre takmak için bi tarafını yırtana kadar çaba göstermiyorsan,sen vatan haini değilsin,
    * Ve sen osmanlı çocuğu olduğunu asırlarca o sümsüklere ve dünyaya hükmettiğini unutup, paçoz bir insan parçasıyım edasını bırakmayıp köpekler gibi onların birliğine-yoluna-işine-gücüne boyun eğiyorsan

SEN VATAN HAİNİ DEĞİLSİN

BİZ VATAN HAİNİYİZ

öylemi? öyleyse başka söze gerek yok.Ayrıca laf atma yada küfür olarak algılanmasını istemem.Genel bir Yaramıza basmışken bir iki çift laf edeyim dedim.

Saygılarımla...
    Allah'a emanet olun.

• solitarymd;

Yazını zevkle okudum, sana teşekkür ediyorum.. Şimdiye kadar forumda okuduğum en zevkli yazı diyebilirim

Öte yandan bizi vatan haini ilan eden arkadaşın art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Kendisi biraz heyecanlı o kadar.. Sadece sözlerine biraz daha dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Benim aracımın da katalitiği bitti ve yenisini alamadım. Senin maddi durumunu bilemem ama çoğumuz için 1000-1200 ytl parayı çıkarmak kolay değil hasanmerto birader.. Bazen cebimizde benzin parası bile olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.