Şimdi Ara

Katalizörü söktürmeyin! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
33.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Öncelikle bilinmesi gekeken şey sadece katalitiği taktırdığınızda sorunun çözülüyor olmuyor. Aracım zamanında ve doğru bakımlarının da yapılması gerekiyor. Araçtan araca değişebilir ama en yaygını araçlardaki bujilerin genel olarak 20000 km. bir değiştirilmesi, km. bakımlarında hava filitrelerinin değiştirlmesi, bunun gibi şeyler çok büyük paralar tutmayan ama kimsenin yaptırmadıkları bu işler aracın en pahalı olan parçalarının ömrünü kısaltıyor ve zamanından önce bozulmasına sebep oluyor. Malesef bizde araç kültürü diye bir şey yok, bu yüzden 20,,TL. veya 50,00TL. ucuza iş yaptırıp övünüp daha sonra çok büyük bedellerle karşılaşınca yandım allah etim ne butum ne diye şikayet ediyoruz. Aracımıza yakıt koyarken bile kaçak yakıt veya 0,03 kuruş/0,05 kuruş ucuz yakıt arıyoruz. Öncelikle kafayı değiştirmemiz lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

quote:

Orijinalden alıntı: isatercan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baweraltunkanat

quote:

Adamlar yüzlerce nükleer bomba patlattı, yıllarca kömürden elektrik ürettik, petrol şirketleri içme sularına atıklarını boşalttı, sende katalizötle uğraş

ÇOK STERİLSİN, sizin köşkte lüzümsuz elektrikleri söndüren damlatan muslukları tamir eden çok kişi var sanırım....

adamlar nükleer bomba patlattı diye bizde mi yapalım. onlar kirletti diye bizde mi kirletelim. bu yaptığımızın haklı olduğunu mu kanıtlar?.. bir yerden başlamak lazım. küçük görünse de bu dünyada milyarlarca kişi yaşıyor. alınan en küçük önlem bile çok faydalı olabilir. o bozuk musluklar yüzünden yılda tonlarca su heba oluyor.. lüzumsuz elektrikler yüzünden doğa dahada çok kirleniyor.. bu işin bilincine varmak lazım dünya büyük görünse de çok hassas dengeler üzerine kurulu ve böyle giderse torunlarımıza yaşanılabilir bir dünya bırakamayacağız..

Ne diyeyim işin özüne inmek gerek öyle sosyete laflarla olmuyor çevre kirliğini önlemek, adamlar karadenizin dibine nükleer atıklarını atıyor bu konuda bilgin bile olduğunu sanmam gelmiş burda katalizörle ilgili çevre bilinci yaymaya çalışıyorsun.

Çok sterilsin...

ben görevimi yaptım sende üstüne düşeni yaparsan el birligiyle üstesinden gelebiliriz ozaman ne dersin ..!

Ben VW T2 ile ülke ülke ABBA plakları dinleyerek, dünyaya barış ve katalizör sorunlarını anlatacak kadar dünya bilincine sahip değilim ...!
    VW T2'de katalitik konvertör ne arar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.