Şimdi Ara

*** Kathrein Ve Technisat Hd Receivers Paylaşım Alanı *** (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
16
Favori
91.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kathrein modellerinin Modül kullanımında sabıkası olmasa şüphesiz kaçırma al derdim. Özellikle twın tuner olduğu için tavsiye ederdim. Fakat.... O cihazı Hm-Sat'ta 70 Avroya vermezler yanlışın olmasın ??? üstelik 912 ve s-855 modelinde Modül mağduriyeti yaşadığım ve 910 modelindede bu mağduriyeti yaşayanları gördükten sonra pekde tavsiye edesim gelmiyor..... Gerçi 913 modelinde şimdiye kadar böyle bir sıkıntı yaşayan olmamış ama...... neyse artık, ben markadan soğuduğum için 70 Avro değil 70 TL bile vermem artık Kathrein cihazlarına.

Görüntü kaliteside, Opticum Prima (TS--S--MINI) serisinden üstün değil. Hatta SD lerin Opticumda daha iyi olduğunu beyan eden kullanıcılarda var. (Hem 913 hemde TS sahibi olanlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Kathrein modellerinin Modül kullanımında sabıkası olmasa şüphesiz kaçırma al derdim. Özellikle twın tuner olduğu için tavsiye ederdim. Fakat.... O cihazı Hm-Sat'ta 70 Avroya vermezler yanlışın olmasın ??? üstelik 912 ve s-855 modelinde Modül mağduriyeti yaşadığım ve 910 modelindede bu mağduriyeti yaşayanları gördükten sonra pekde tavsiye edesim gelmiyor..... Gerçi 913 modelinde şimdiye kadar böyle bir sıkıntı yaşayan olmamış ama...... neyse artık, ben markadan soğuduğum için 70 Avro değil 70 TL bile vermem artık Kathrein cihazlarına.

Görüntü kaliteside, Opticum Prima (TS--S--MINI) serisinden üstün değil. Hatta SD lerin Opticumda daha iyi olduğunu beyan eden kullanıcılarda var. (Hem 913 hemde TS sahibi olanlar)

İkisinin arasinda 70 avro var diyecektim. Ya opticum almanin bir yolunu bulmam lazim. Peki ustam resim kalitesinde sti chipsetli cihazlarin daha iyi oldugu soyleniyor bu drumda goldmaster 1050 nin goruntusu opticum kadar olmasada fena degildir heralde. Ama benim ne yapip edip opticum bulmam lazim. Kaderine diyip hm-sattan satin almak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabiki, uygulanan yazılımlar ile st işlemciler diğer işlemcilerden bir adım önde gidiyor şu an.

Bu arada anladığım kadarı ile senin aklın Kathrein 913 de kaldı. Her ne kadar önceki modellerinde frekans sorunu yaşansada şu an 913 modelinde bir sıkıntı gözükmüyor. Tabi ileride böyle bir sıkıntı olursa pek çözüm bulunacağını sanmam. Bu yüzden tavsiye etmiyorum ama, sen "Bir denemek istiyorum içimde ukde kalmasın diyorsan" Diğer forumda @veracocha nıcklı arkadaş 550 TL ye 913 cihazını satıyor. İkinci el olması hiç önemli değil boşuna fazla para verip dışardan getirmeye uğraşma. En azından bir test edip içine sinerse kullanır, beğenmezsen aldığın fiyata satarsın. Önceki sabıkasına bakarsak 550 TL bile çok bu markaya ya neyse..... Buda bir fırsattır, o cihaz o fiyata fazla satışta kalmaz. Eğer beğenmezsen sana bir tane ikinci el Opticum satan birini bulurum birde onu denersin. Opticumlarda 300 TL civarı gidiyor ve ikinci elinide bulmak biraz zor.

• hm-sat'ta bir receiver almak istiyorum 75 euro'nun altında bir cihaz sizce gümrük sorunu yaşarmıyım.. hm-sat'tan aldığımız cihaza kargo ücreti dahil midir acaba bunu nasıl anlayabilirim teşekkürler
  • 75 Avro altı Gümrüğe takılmaz, olduki takıldı % 8 gümrük vergisi + 10TL ye kadar ıvır zıvır vergisi alırlar. Kabaca totalde 20 TL kadar ekstra para verirsin (Eğer takılırsa)

Fiyatlar kargo hariç olup, uygun bir nakliye ücreti ile gönderiyorlar. Hm-Sat'tan alırsan ürün fiyatından %19 kdv düşüp gönderiyorlar. Yani 75 Avroluk bir ürün seçersen 60,75 Avro gibi bir fatura kesiyorlar.
  • bilgilendirmelerin için çok teşekkürler hocam

peki hocam bütçe malüm kısıtlı sence

http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-ferguson/ferguson-ariva-202-e-hd-receiver.html mi
    yoksa
    http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-kathrein/kathrein-ufs-80-si-hdtv-sat-receiver-silber.html

acaba hangi cihaz daha iyi görüntü verir SD ve HD için...

• UFS 80 modelini geç bi halta yaramaz. Zaten modül kullanımıda yok boşuna dışardan getireceğim diye hamballık yapma.

202 de bildiğim kadarı ile ALİ chipsetin başarılı modeli kullanılmış. Üstelik modül desteğide var yani olabilir

Fakat söz konusu ALİ chıpset ise @serkanguzel ustama soracan ne olduğunu. Bir Neta 6400 serisi veya Opticum Prima serisi veya kati 912 / 913 & technisat kadar başarılımıdır tereddütteyim. Oldum olası ST chıpsetli cihazlar kullandım. İstisnaidir Ali, Nec veya IBM chıpsetli cihazlar ile tecrübelerim. Bu yüzden taahhül edemiyorum.

Sen @serkanguzel ustama P.M at sor bence. Kullanılan chıp ALİ 3606

Bütçe düşük ve modül talebin yoksa Neta 6400 serisi modellerede bakabilirsin. Forumdaki kullanıcı sayısı oldukça fazla ve fiyatılarıda çok uygun.

• 202e modelini @Warfeet arkadaşın yorumuna binahen sordum kendisi """Ferguson 202E de SD yayınlar ÇOK İYİYDİ... HD yayınlarda müthişti..""http://forum.donanimhaber.com/m_74506673/tm.htm diyor ona güveniyorum ama işin ucunda Ali chipset var serkan hocam sormaya gerek yok o direk vasat diyor ama biliyorda söylüyor yakın zamanda ali3601 çipsetli bir HD receiver alındı gerçi HD kanallara pek bir sözüm yok ama SD yayınlar çok keskin durmuyorlar ..202e modelinin Ali çipsetli olduğunu senden öğreniyorum
    @janjarre hocam çok teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilic0 -- 10 Mayıs 2013; 22:10:18 >

• janjarre ustam opticum alacam gibi forumdaki bir arkadaştan(k35). fiyatı 300-350 arası. 3 aylık cihazmış. nasıl sence
  • 300'mü 350'mi ??

350 çok 300'de az malı öldürmeyin yav 325 olsun helalleşin. k35' i tanırım titiz adamdır, zaten direkt dışarıdan getirdi cihazını, kozmetik kusuru olacağını sanmam. En azından sende bir üst modele geçmek istersen 325'e satar ne kar nede zarar edersin. Malum birde kargo parası var iki tarafda zarar etmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

300'mü 350'mi ??

350 çok 300'de az malı öldürmeyin yav 325 olsun helalleşin. k35' i tanırım titiz adamdır, zaten direkt dışarıdan getirdi cihazını, kozmetik kusuru olacağını sanmam. En azından sende bir üst modele geçmek istersen 325'e satar ne kar nede zarar edersin. Malum birde kargo parası var iki tarafda zarar etmesin.

ustam sana özel mesaj atamıyorum neden?

• Herkez atıyor yav bende herkeze atabiliyorum???

Ben bir tane test mesajı atayım sana kontrol edelim.
  • Öhööm ......Pardon rahatsız ediyorum sizin samimi sohbetinizide,şunu sormak istemiştim acaba nihayetinde bir sonuç karara varabildinizmi OPTİCUMMU yoksa KATHEREİN UFS 913'mü diye ona göre son sözü söyleme ustalığı kimse söylesinki bende ona göre bu hafta içi almanyaya tel açıp ya Opti yada Kati getir anacığım diyeceğimde ????

Edit: Şöyle bir yorum okumuştum ya bu sayfada yada başka Katherein ile ilgili bir makalede deniliyorduki Kati 913'ün yada 912'miydi Tunerle ilgili sorunu varmış diye acaba 913 serisinde'de sorun devammı ediyor yoksa işi sağlama almak için (Artı söylentilere göre Optinin SD kalitesi daha iymiş ? ) Opticummu alayım hem ucuz hemde Linux tabanlı,artı Cccam olayı Katiye göre daha basit artı DVB-T özelliği de var ne dersiniz dostlar ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilic0

202e modelini @Warfeet arkadaşın yorumuna binahen sordum kendisi """Ferguson 202E de SD yayınlar ÇOK İYİYDİ... HD yayınlarda müthişti..""http://forum.donanimhaber.com/m_74506673/tm.htm diyor ona güveniyorum ama işin ucunda Ali chipset var serkan hocam sormaya gerek yok o direk vasat diyor ama biliyorda söylüyor yakın zamanda ali3601 çipsetli bir HD receiver alındı gerçi HD kanallara pek bir sözüm yok ama SD yayınlar çok keskin durmuyorlar ..202e modelinin Ali çipsetli olduğunu senden öğreniyorum
    @janjarre hocam çok teşekkürler ...

Olay salt chıpset ile bitmiyor yazılımda çok önemli. Mesela chıpseti (x) üreticiye versen mundar eder ama (y) üreticiye verirsen şahlandırır. Yani yazılım mühendislerinin kabiliyetinede bağlı biraz. ST chıpsetlerde bunu gördük.

Benim muallakta kaldığım durum 3606'nın 400 Mhz çift çekirdek olması. Şekillendiren firmada Ferguson olunca insan ister istemez iyi bir şey çıktımı diye düşünüyor. Cihaza baktığım zaman öyle aman aman bir özellik görmüyorum. Boş bir cihazda 400 Mhz dualcore işlemciyi ne amaçla kullanmışlar !!?? işte bunu @serkanguzel'e sormak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: somniferum

Öhööm ......Pardon rahatsız ediyorum sizin samimi sohbetinizide,şunu sormak istemiştim acaba nihayetinde bir sonuç karara varabildinizmi OPTİCUMMU yoksa KATHEREİN UFS 913'mü diye ona göre son sözü söyleme ustalığı kimse söylesinki bende ona göre bu hafta içi almanyaya tel açıp ya Opti yada Kati getir anacığım diyeceğimde ????

Edit: Şöyle bir yorum okumuştum ya bu sayfada yada başka Katherein ile ilgili bir makalede deniliyorduki Kati 913'ün yada 912'miydi Tunerle ilgili sorunu varmış diye acaba 913 serisinde'de sorun devammı ediyor yoksa işi sağlama almak için (Artı söylentilere göre Optinin SD kalitesi daha iymiş ? ) Opticummu alayım hem ucuz hemde Linux tabanlı,artı Cccam olayı Katiye göre daha basit artı DVB-T özelliği de var ne dersiniz dostlar ??

@somniferum;

Girdiğim her topicte senin "O'mu Şu'mu Bu'mu" mesajlarını görüyorum. Hani son defa yazayım sende artık bir karar ver.

+ DVB-T olsun diyorsan; Opticum
    CCAM diyorsan; Opticum
    Kaliteli görüntü diyorsan; Opticum
    Ucuz olsun diyorsan; Opticum
    Tuneri problem yaratmasın diyorsan; Opticum

Kathrein'de DVB-T tuner yok fakat 2 DVB-S tuner var
    Oscam çalıştırıyor
    Kaliteli görüntüsü vardır.
    Pahalıdır
    Tuner problemi yok fakat başka modellerinde problem çıktığı için tereddütlü yaklaşıyoruz. Olcak diye bir şey yok fakat olmayacağınıda kimse garanti edemez. Tuner problemi olan 2 modeli elimde patladı

İyi olur Allah'tan kötü olur Kul'dan, sana kıyaslamasını yaptım. İstediğin tüm özellikleri içinde olan ve Dört dörtlük SD yayın veren HD cihaz arıyorsan bulunca banada haber ver.

Ben çok aradım, hatta ufak çapta servet yatırdım bu uydu işine ama bulamadım daha. Bu cihazlar 4/3 lük SD yayın verir. Buda iyi bir oran Hangisini alırsan al ama sonra, xyz isimli SD kanal iyi göstermiyor dersen, Kırmızı işaretli cümlede sana söylemiştim derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 12 Mayıs 2013; 19:32:08 >

• @janjarre saol bilgiler içinde senin şu kırmızı yazıyla yazdığın ( ve benini uyardığın) ''Bu cihazlar 4/3 lük SD yayın verir'' demekle neyi kastteiğini anlamadım açarmısın lütfen ?
  • quote:

@janjarre saol bilgiler içinde senin şu kırmızı yazıyla yazdığın ( ve benini uyardığın) ''Bu cihazlar 4/3 lük SD yayın verir'' demekle neyi kastteiğini anlamadım açarmısın lütfen ?

Hocam sorunuzu sayin janjarre sormusunuz ama bende ufak bir bilgi vereyim istedim suanda piyasada olan tum hd cihazlar 4/4 lük sd görüntü almassin ama size onerilen iki cihazdanda maksimum 4/3 verim alırsın buda cok onemli sen arastirdikca kafan karisiyor opticumda getisen kati 913 te getirsen zarar etmessin gecer karşısına keyfini yaparsin beğenmessen satarsin kaybedecek birseyin yok

• Anladım kardeş anladım dediğin gibi daldıkca insanın beyni mıncıklanıyor......
  • quote:

Anladım kardeş anladım dediğin gibi daldıkca insanın beyni mıncıklanıyor......

Arkadaşların dedigi gibi bu işin sonu yok.150 tl verirsin yedek tv için bir cihaz alırsın tvyi uçurur
    1000 tl verir smart özelligi ön planda bir cihaz alırsın,görüntü yerlerde sürünür.Kullanmayacagın bir sürü özellik icin receivere tonlarca para vermene lüzum yok.Receivere bir sürü smart özellik koyuyorlar lakin görüntü kalitesinden feragat ediyorlar.Genel olarak görüntü,özellikle de sd için alacaksan alı islemcilerden uzak dur.Stı cihazlara yönel.Opticumu görmedim kullanmadım lakin kathrein ufs 913 sti nin amiral gemisidir.Resim isleme kalitesi açısından söylüyorum.Opticumun da aynı oranda basarılı oldugunu söylüyor kullanan arkadaşlar.Fazla para vermenize lüzum yok o halde.Fta kartsız,düz bir cihaz alacaksanız zaten neta 6400 ilk seçenek..
    Kolay gelsin

• Türkçe menülü olan Technisat S1+ uydu alıcısı forumda belirtildiği gibi iyi resim kalitesi arayanlar içindir.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.