Şimdi Ara

Katlanabilir iPad Pro geliyor: Bir özelliği daha belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Katlanabilir iPad Pro geliyor: Bir özelliği daha belli oldu
    Bildiğiniz gibi Apple, katlanabilir cihaz segmentinden uzunca bir süredir uzak kaldı. Firmanın halen herhangi bir katlanabilir ürünü veya resmi bir duyurusu bulunmuyor. Söylentiler ise şirketin bu pazara farklı bir şekilde adım atacağı ve ilk modelin iPad Pro olacağı yönünde. Son olarak katlanabilir iPad Pro hakkında bazı yeni detaylar paylaşıldı. 

Katlanabilir iPad Pro geliyor

Apple’ın katlanabilir iPad planları hakkında yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Daha önce 2024 sonlarında küçük ölçekli üretime başlanabileceği belirtilen cihazın şimdi de önemli bir özelliği daha ortaya çıktı. Digital Chat Station’a göre, cihaz 18.8 inçlik katlanabilir bir ekrana ek olarak ekran altı Face ID teknolojisi ile test ediliyor. Böylece, kullanıcılar herhangi bir çentik veya delik olmadan yüz tanıma teknolojisinden faydalanabilecek.

Üstelik bu teknoloji katlanabilir iPad’de başarılı olursa, gelecekte iPhone’lara da uyarlanması mümkün olabilir. DSCC'ye göre Apple, 2027 yılında katlanabilir iPad Pro'yu piyasaya sürebilir. Ming-Chi Kuo ise LG’nin 20.2 inç veya 18.8 inçlik bir ekran için üretime 2025 sonunda başlayacağını öne sürüyor. Bu da yine 2026 sonu ve 2027 dönemini doğruluyor.

Ayrıca Bkz.Apple, iOS 19 ve macOS 16'da önemli tasarım değişiklikleri yapacak!

Katlanabilir iPad Pro'ya ek olarak Apple'ın yeni bir MacBook üzerinde çalıştığı da gündemde. Bu model ise açıldığında 19 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak ve şirketin kırışıklık problemini çözmeye odaklandığı söyleniyor. iPhone serisinde ise ilk katlanabilir model Flip tasarımını temel alacak. 

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/03/11/apples-foldable-ipad-pro-prototype-reportedly-has-under-display-face-id/

• Tam aradığım boyutta cihaz ama ipad olmasa daha iyi idi, sevmiyorum kullanmayı. Neyse hemen diğerleri de yapar zaten Android olarak ama bu son demleri tabletlerin 10 yıl sonra tablet göreceğimi sanmıyorum hiçbir yerde!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 11 Mart 2025; 18:3:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple fold model piyasaya sürdüğünde daha kullanışlı olacak. Neden mi? Çünkü bu modele uygun bir OS sürümü sağlayacaklar. Samsung bu noktada kaybediyor hep. Donanım olarak ne kadar iyi olursun telefondaki yazılım kısmında eksik kalıyor. Bu yüzden Apple tablet piyasasını domine ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilbalba -- 11 Mart 2025; 19:52:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Katlanabilir telefonlardan sonra tablet denilen cihaz son derece gereksiz olmuştur. M1 işlemcili iPad Pro sahibi olarak söylüyorum bunu. Bu iPadOs denilen işletim sistemi size iOs üzerinde hiçbir artı avantaj sağlamaz. Hatta iOs'ta olan bazı özellikleri ve uygulamaları kullanamazsınız bile. Bu tabletlerde M1,M2,M3 işlemciler son derece gereksizdir. Bir MacOs ya da PC gibi kullanamazsınız, işinizi bitiremezsiniz. Burada yapabileceğiniz her işi telefonla da yapabilirsiniz. Kalemi, klavyesi ekstra pahalıdır ben sadece procreate ile çizim yapıyorum ekstra olarak. Samsung S25 ultra serisini S pen ile kulllanmak kesinlikle iphone+iPad sahibi olmaktan daha iyi bir senaryo. Gerektiğinde Dex olarak tablet ya da pc gibi de kullanabilirsiniz. Ya da Snapdragon X Elite form faktör tablet+pc kullanmak kesinlikle daha iyi bir senaryo.

Bana kalırsa komple bir çözüm için en iyi senaryo bir aşmış bir oyun laptopu ve tableti bir arada sunan https://www.youtube.com/watch?v=RGpNyRXYu0U Asus ROG Flow Z13 ile HONOR Magic 7 Pro ile bütün teknolojik ihtiyaçları (oyun, içerik geliştirme, yazılım, yapay zeka, çizim ve iletişim) çözmek. Belki biraz pahalı bir cihaz ama Macbook + iPad + iPhone senaryosundan çok daha ucuza gelir ve daha fonksiyonel.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.