Şimdi Ara

kaveyle beraber gelen 1 bardak su (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: EdaisY

quote:

Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

Başlığı klavye ile gelen 1 bardak su diye okudum

Ben de, kave yazınca

O suyun da anlamı vardı, Urfa'da şöyle derlerdi..
    Kahveyi içen, kahveden önce içiyorsa, eminim kahveniz çok güzeldir, tadını daha iyi alabilmek için içiyorum gibisinden algılanır.
    Eğer kahveden sonra içerse, kahvenin tadı güzel değildi, tadı ağzımdan bir an önce gitsin diye su içtim gibi anlaşılır.

Değişik

İçen adam müneccimmi nerden biliyo içmeden tadını ?

• Saygı arkadaşım, kibarlık arkadaşım, incelik arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darsh

quote:

quote:

Ben de, kave yazınca

Kahveyi içen, kahveden önce içiyorsa, eminim kahveniz çok güzeldir, tadını daha iyi alabilmek için içiyorum gibisinden algılanır.
    Eğer kahveden sonra içerse, kahvenin tadı güzel değildi, tadı ağzımdan bir an önce gitsin diye su içtim gibi anlaşılır.

Değişik

kahveniz çok güzeldir

• quote:

quote:

quote:

Ben de, kave yazınca

Değişik

Cümle virgülde değil noktada bitiyor. Cümlenin devamını okumalısınız.

Eminim kahveniz güzeldir, bu güzel tadı daha iyi tadabilmek için önce bir su içelimde ağzımız diğer tadlardan arınsın, manasında önce su içiliyor(muş)

• Yukarıdaki arkadaş söylemiş onla da ilgili olabilir, şöyle

quote:

Türk usulü bir kahve yapıldığında hepimizinde bildiği gibi bizler annelerimizden öyle gördük, bir bardak ta su getirilir acaba bu suyun neden getirildiğini biliyormusunuz??İŞTE CEVAP enteresann Türk usulü kahve avrupaya hatta dünyaya Osmanlı İmparatorlu tarafından yayılmıştır. İşte Osmanlı imparatorluğu zamanında hepinizinde tarih derslerinden bildiğiniz gibi Padişahlar kardeşlerini zehirliyor, devlet büyükleri zehirlenerek öldürülüyor, devlet erkanının (bugünkü Bakanlar Kurulu Toplantılarında) toplantılarında ya da diğer imparatorluk ya da diğer ülke hükümdarlarının misafir edildiği, ya da bizim padişahlarımızın misafir olarak gittiği yerlerde tağırlandığı esnada suikatlere maruz kalmakta idi. suikastlerde zehirlenmelerde TÜRK KAHVESİ İLE İLGİLİ ZEHİRLENMELERDE kahve ile içildiğinde kahvenin içine koyulabilecek zehirin cözülmesi maksadı ile kahvenin yanında su getirirlerdi ki, Su bura da ne işe yarar diye sorucaksınız şimdi bana. Su burada; Türk Kahvesinin içine katılan zehir çok özellikli bir zehirdir arkadaşlar sadece kahvenin içinde tutunabiliyor ve diğer çeşitli içeceklerde ve yiyeceklerde kendini belli etmekte olduğundan sadece kahvenin içine katılmakta idi. Ayrıca Osmanlı döneminde Yemeklerin içine zehir ve benzeri maddelerin katılıp katılmadığı, yemeklerin sofraya getirilmeden önce testten geçirildiği yani bu iş için saraylarda insanların görevlendirilip bu pişen yemekleri ya da içecekleri tattıkları ve belli bir süreden sonra sofraya getirildiğide araştırmalar da yer almıştır. Konumuza gelince Kahve sıcak içildiğinden en etkili tesirli zehir ancak kahvenin içine katılabilirdi, insanların amacına ulaşabilmesi için bu dönemde. Kahvenin içine koyulan zehirinde sadece yanında getirilen bir bardak su ile çözüldüğünü yukarıda anlatmıştım sizlere arkadaşlar. Peki su nasıl çözüyor zehiri. Kahve ikram edildiğinde yanında gelen sudan sadece bir iki damla kahvenin içine damlatıldığında, kahve mavi bir renk alıyorsa işte bu kahve zehirli kahve idi . Eğer kahvede herhangibir renk değişikliği yoksa afiyetle ve güvenle içiyorlardı kahvelerini. padişalar ve kardeşleri, hükümdarlar işte bu bir bardak su ile kendilerini koruyorlardı kendilerini bu tarz suikastlerden ...

Bir de neden su getirildiği var, Osmanlı döneminde eve gelen misafire kahve ve su getirilirmiş. Misafir açsa suyu, toksa kahveyi alırmış

• kahvenin içinde zehir varsa su katılınca köpürür. yukarıdaki arkadaşın dediğinin değişik versiyonu Kıbrıs geleneği olarak kalmış.
    Türk kahvesini içen ingilizler bizi zehirlemesinler diye su ile isterlermiş..

EdaisY nerenden salladın acaba? çok sallama içinde kıpraştığını hissedemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

quote:

quote:

quote:

Ben de, kave yazınca

Değişik

Cümle virgülde değil noktada bitiyor. Cümlenin devamını okumalısınız.

Eminim kahveniz güzeldir, bu güzel tadı daha iyi tadabilmek için önce bir su içelimde ağzımız diğer tadlardan arınsın, manasında önce su içiliyor(muş)

Evet onu farketmemişim özür dilerim,ama bide şöyle bi durum var eğer adet gerçekten buysa adam suyu içmezse bu sefer saygısızlık olmazmı yapan kişi demezmi daha içmeden nerden anladın diye ???

• Türk Kahvesi içerseniz nedenini anlarsınız neyi uzatıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MartNisan

kahvenin içinde zehir varsa su katılınca köpürür. yukarıdaki arkadaşın dediğinin değişik versiyonu Kıbrıs geleneği olarak kalmış.
    Türk kahvesini içen ingilizler bizi zehirlemesinler diye su ile isterlermiş..

EdaisY nerenden salladın acaba? çok sallama içinde kıpraştığını hissedemezsin

Dengesiz dengesiz konuşma, nereden duyduğumu yazdım oku adam gibi öyle salla.

Al buradan da oku, bodoslama dalma konulara armut gibihttp://webarsiv.hurriyet.com.tr/2002/02/23/92518.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdaisY -- 26 Ekim 2010; 20:16:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trk.

normalde 5 kişi varsa 4 kahve 1 bardak gelir. ilk atağa çıkanlar kahveleri kapar. kapamayan ise suyu alır son kahveyi alanın yüzüne döker

ilginç bir yaklaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Satriykon

Ben kahve evinde çalışırken kavhe yapardım her kahve fincanına ayrı küçük bardak koyardım. Öyle olmasıda gerekiyor 4 kahve istediler 4 tane su koyulması gerekir.

katılıyorum sana
  • Olay aslında şöyle "Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır" derler ya,
    içen kişi kahve yapan kişiye olan hatır borcunun azaltmak için su ile kahveyi seyreltir.
    Su ile yoğunluğu azaltılmış (seyreltilmiş) kahvenin 40 yıllık hatırı azaltılır.
  • quote:

quote:

Ben de, kave yazınca

Değişik

bi de kültürlü bu kız yav
    platonikim edaa

• Büyük balık küçük balığı yer.
  • Ne adeti varsa eskide kalmış.

Kaç kişi varsa o kadar su getirin bir zahmet.

Ben içemem öyle herkesin içtiği bardaktan su
  • quote:

sabahtan beri görüyorum bende ne alaka diyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.