tepside kaç fincan olursa olsun 1 bardak su geliyor neden acaba.
fincanların içinde kahve olmadığındandır
Fincan sayısı konuk sayısına denk gelmez, olaki yetmez diye sonuncunun bir bardak su içmesi için.
Üf amma attım ha
ev sahibi cimrilik ediyor
Su her zaman ortamdaki reyize aittir
Bakteri çoğalmasın diye Koruyucusuz dayansın diye
adettendir
Başlığı klavye ile gelen 1 bardak su diye okudum
Saçmalamayın arkadaşlar yahu.
Telve boğazınıza yapışırsa içesiniz diye.
quote:
Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek
Ben de, kave yazınca
O suyun da anlamı vardı, Urfa'da şöyle derlerdi.. Kahveyi içen, kahveden önce içiyorsa, eminim kahveniz çok güzeldir, tadını daha iyi alabilmek için içiyorum gibisinden algılanır. Eğer kahveden sonra içerse, kahvenin tadı güzel değildi, tadı ağzımdan bir an önce gitsin diye su içtim gibi anlaşılır.
Değişik
normalde 5 kişi varsa 4 kahve 1 bardak gelir. ilk atağa çıkanlar kahveleri kapar. kapamayan ise suyu alır son kahveyi alanın yüzüne döker
quote:
Orijinalden alıntı: trk.
normalde 5 kişi varsa 4 kahve 1 bardak gelir. ilk atağa çıkanlar kahveleri kapar. kapamayan ise suyu alır son kahveyi alanın yüzüne döker
Dağılabilirsiniz.
Alakası yok aslında herkese su gelmesi gerekiyor. Yeni yeni türeyen bir olay var zaten şuan oda fincandan bir boy daha büyük olan bir su bardağı. Herkese veriliyor su.
Kahve içmeden önce su yudumlanır ve ağızda kalan tat su vasıtasıyla temizlenir. Sonradan kahve içilir.
Yukarıdaki edaisy'nin dediğide doğru olabilir.
Ben kahve evinde çalışırken kavhe yapardım her kahve fincanına ayrı küçük bardak koyardım. Öyle olmasıda gerekiyor 4 kahve istediler 4 tane su koyulması gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: TrickeD
Saçmalamayın arkadaşlar yahu.
Telve boğazınıza yapışırsa içesiniz diye.
kahveyi içen direk fincanı boğazına mı aktarıyor ki læ
quote:
Orijinalden alıntı: A.SAYGILI
Alakası yok aslında herkese su gelmesi gerekiyor. Yeni yeni türeyen bir olay var zaten şuan oda fincandan bir boy daha büyük olan bir su bardağı. Herkese veriliyor su.
Kahve içmeden önce su yudumlanır ve ağızda kalan tat su vasıtasıyla temizlenir. Sonradan kahve içilir.
Yukarıdaki edaisy'nin dediğide doğru olabilir.
yanıltmayalım milleti lütfen. gerekli açıklamayı yaptım ben.
quote:
Orijinalden alıntı: EdaisY
quote:
Ben de, kave yazınca
O suyun da anlamı vardı, Urfa'da şöyle derlerdi.. Kahveyi içen, kahveden önce içiyorsa, eminim kahveniz çok güzeldir, tadını daha iyi alabilmek için içiyorum gibisinden algılanır. Eğer kahveden sonra içerse, kahvenin tadı güzel değildi, tadı ağzımdan bir an önce gitsin diye su içtim gibi anlaşılır.
Değişik
quote:
Orijinalden alıntı: EdaisY
quote:
Ben de, kave yazınca
Demek sadece ben değilmişim
EdaisY mi o?
herkes sallamış resmen ya :D bu eski bir osmanlı geleneğidir padişahların kahvesine zehir atılıp atılmadığı anlaşılır bu yöntemle nasıl yapılıyodu hatırlamıyorum ama ya kahveye 1-2 damla su damlatılır ya da suya 1-2 damla kahve böyle bi şekilde kahvede zehir olup olmadığı anlaşılırdı eski dönemlerde şimdi de ondan kalma bi adet olarak yapılıyor ama kimse zehir olup olmadığına bakmıyor tabi