Şimdi Ara

Kavram kuruyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günlük dil yapısındaki öğelerin karşılıklarından hareketle dilimizin yeterince örülmemiş kısımları üzerinden çalışmak ve böylelikle parçaları doğru yerleştirerek gereken cümlelerde gerektiği şekilde imgelemleri yapmak niyetindeyim

İnsan imkanları dahilinde olmak üzere belli bir hareket alanına sahipken sadece etki tepki türünden yargılar belirtmenin doğru olamayacağını bilerek iradeyi varsayıyorum

Yani bir kimse yaptığı eylem yada tavra dair bilinçli yada yarı bilinçli bir farkındalığa sahipse onu aslında istiyor demektir optimal durumdur

Lakin bizde istemenin dile getirilme şekli bulunuşu istemek anlamında olduğundan kolay kolay faili tespit etmek ve onun üzerinden konuşmak mümkün olmuyor

Bu da mağdurluktan ekmek yiyenlerin büyümekte zorluk çekmeyeceği bir ortam

O nedenden ötürü isteğe istenç demeliyiz

Aynı durum iyilik ve kötülük nosyonları için de geçerli

• yapıyı kuruyorum.

ben A yım. size diyorum ki B ile türemeye giriyorum ve daha başından biliyorum ki B aslında benim annem.

şimdi sen müdahale etmezsen sonucu bakımından oluşacak yapı senin malzemen benimse üretimimdir.

.........................

bu yapıyı isyandan anarşiden terörden ari tuttmam lazım diyelim ki düzen kurulsun zira başka türlü toplumun esas yapısını kuramıyorum ancak kökeni korkunç fakat bu şekilde kurulmak zorunda.

...........................

doğan C ye diyorum ki bak ben annemle birlikte olup seni yaptım. C eline geçirdiği taşı toprağı silahı tüfengi bana doğrultucak (mı)? doğrultacak da anne baba karşındaki bunu yapamaz. bu da topluma şayi olan terörün kaynağı. annemsi ve bamasıya yapamıyorum o halde yön değiştireyim diyecek.

ben bu esnada ikiliğe düşen zaten biz yani A ve B nin karışımı olan C olduğundan ona yani bize dur diyorum. yani yaptığım şeyi biliyorum ve bize dur diyorum zira toplumsal antatnt durmazsam (c olduğumda) daha başlamadan bitecek. ben benim annem(eşim dediğim varlık) ve sen esasen kainatta bir tanımsın. naturalizm kökenli ilahı öne sürüyorum. 3'ümüz toplamda yokun tanımıyız. isyankar asi anark olma.

yaratıcıyı kabul ile anarşizmi sonlandırıyorum.

diyorum ki ben zaten B nin annem olduğunu yani, yaratıcının bir kadına ihtiyaç duymadan bizi yarattığını biliyordum. ben yaratıcıya (natural ilaha) isyan etmedim yokun tanımını yaptım.

şimdi C türeme eylemine girmek istediğinde yaratıcı kavramına isyankardır. bu terörün ilahı yoktur tezine götürür. zira a ve b olarak öyle bir ilah tanımı yaptım ki c bize yöneltemeyeceği şiddeti ilahın yokluğu üzerine kurguladı.

.............................

ancak c nin yani a ve b nin belini kırmam gerekiyor ki anark yapı(adem havva- şeytan-melek) sürünsün de benden uzak olsun.

c ye diyorum ki yaratıcı diye öne sürülen naturalizm yani evrimin ilahıdır sen ona isyan edersin. normalde ne anne ne de baba dediğin bireye gökten türeyin diye bir emir gelmedi. bu onların nefsi çıkarımları idi. esasen baba dediğin şey adem olsa annen havva dense babasına kızını emanet eden bir yaratıcı vardı.

şimdi c nin anarklığını yaratıcı ayağı ile kestim ve c türemenin verdiği şiddetli istekle yönelim sergilerken a ve b yi örnekleyip sen de annemsi ve babamsı gibi anne diyeceğin kavrama mı yöneliyorsun.

şimdi şiddeti oluşturmak isteyen yapının belini aklen kırıp moral motivasyonunu tamamen bitirdim.

zira benim toplum antantımda zaten ben ölümlü iken yokum yani ölümlüyü yaratıcı varken neden ilah ilan edeyim. beni tasdikleyen a ve b nin tavrı olacağından c nin moral değeri biter.

anarkın belini kırarsın. onun yaptığı her türlü eylemi insani vasfada ytapamayacağına aklen ikna ettikten sonra diyelim ki türedi. kimle? anne ya da kızıyla. veya katletti.kimi? annesi ya da kardeşini.

bunu aşamaz.

yani ben ne yaptığını biliyorum sen ne yaparsan yap bunu aşamazsın kendini kandırırsın.

aynı zamanda a ve b yi de çaresiz bırakmıyorum. diyorum ki naturalist ilahını kendin kabul et yaratıcıyı konuya karıştırma yani tabiatın ürünü isen onun gibi davran. bunu yaprken de boş durmuyor ve gerçek ilahı öne sürüp bu kan dökecek yapıyı elimine ediyorum.

zira annem diyip birlikte olan şeyin neresini savunuyum.

..........................

aklediş gereği hem doğruyu söyleyip hem de oluşacağı kesin anarkın aynı zamanda a ve b den başkası olmadığı için eliminizeni isterken oluşmasını istediği evlat klozuna da yaratıcıyı a ve b nin kabulu üzre onaylayıp c ye sunuyorum.

c a ve b ye karşı gelemiyor yani isyanı oynayamaz ( şeytan varyasyonu) a ve b c ye laf edemez zira kendi hataları.

............................

anarkı yok etmenin yolu budur. anark he hü der. ancak kafasındaki beyin öyle bir kurcalandı ki artık düşünce ile iş yapamaz haldedir. artık motivasyonu yoktur. sadece kendisini kandırıyordur.

öyle ki benim beyanlarımın tamamı aslında a ve b nin tavrı olduğundan anark şiddetini yöneltmek zorunda kaldığı iki kavramdan sapsa artık insani olarak bunu yapamaz haldedir. türemesi halinde aynen onlar gibi olur.

anarkın ömrü onu meydana getirenlerden fazla değildir.

akledişle onu bitirirsin. o yaşadığını zanneden bir zombiye döner.

devam ederiz sonra....

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

yapıyı kuruyorum.

ben A yım. size diyorum ki B ile türemeye giriyorum ve daha başından biliyorum ki B aslında benim annem.

şimdi sen müdahale etmezsen sonucu bakımından oluşacak yapı senin malzemen benimse üretimimdir.

.........................

bu yapıyı isyandan anarşiden terörden ari tuttmam lazım diyelim ki düzen kurulsun zira başka türlü toplumun esas yapısını kuramıyorum ancak kökeni korkunç fakat bu şekilde kurulmak zorunda.

doğan C ye diyorum ki bak ben annemle birlikte olup seni yaptım. C eline geçirdiği taşı toprağı silahı tüfengi bana doğrultucak (mı)? doğrultacak da anne baba karşındaki bunu yapamaz. bu da topluma şayi olan terörün kaynağı. annemsi ve bamasıya yapamıyorum o halde yön değiştireyim diyecek.

ben bu esnada ikiliğe düşen zaten biz yani A ve B nin karışımı olan C olduğundan ona yani bize dur diyorum. yani yaptığım şeyi biliyorum ve bize dur diyorum zira toplumsal antatnt durmazsam (c olduğumda) daha başlamadan bitecek. ben benim annem(eşim dediğim varlık) ve sen esasen kainatta bir tanımsın. naturalizm kökenli ilahı öne sürüyorum. 3'ümüz toplamda yokun tanımıyız. isyankar asi anark olma.

yaratıcıyı kabul ile anarşizmi sonlandırıyorum.

diyorum ki ben zaten B nin annem olduğunu yani, yaratıcının bir kadına ihtiyaç duymadan bizi yarattığını biliyordum. ben yaratıcıya (natural ilaha) isyan etmedim yokun tanımını yaptım.

şimdi C türeme eylemine girmek istediğinde yaratıcı kavramına isyankardır. bu terörün ilahı yoktur tezine götürür. zira a ve b olarak öyle bir ilah tanımı yaptım ki c bize yöneltemeyeceği şiddeti ilahın yokluğu üzerine kurguladı.

.............................

ancak c nin yani a ve b nin belini kırmam gerekiyor ki anark yapı(adem havva- şeytan-melek) sürünsün de benden uzak olsun.

c ye diyorum ki yaratıcı diye öne sürülen naturalizm yani evrimin ilahıdır sen ona isyan edersin. normalde ne anne ne de baba dediğin bireye gökten türeyin diye bir emir gelmedi. bu onların nefsi çıkarımları idi. esasen baba dediğin şey adem olsa annen havva dense babasına kızını emanet eden bir yaratıcı vardı.

şimdi c nin anarklığını yaratıcı ayağı ile kestim ve c türemenin verdiği şiddetli istekle yönelim sergilerken a ve b yi örnekleyip sen de annemsi ve babamsı gibi anne diyeceğin kavrama mı yöneliyorsun.

şimdi şiddeti oluşturmak isteyen yapının belini aklen kırıp moral motivasyonunu tamamen bitirdim.

zira benim toplum antantımda zaten ben ölümlü iken yokum yani ölümlüyü yaratıcı varken neden ilah ilan edeyim. beni tasdikleyen a ve b nin tavrı olacağından c nin moral değeri biter.

anarkın belini kırarsın. onun yaptığı her türlü eylemi insani vasfada ytapamayacağına aklen ikna ettikten sonra diyelim ki türedi. kimle? anne ya da kızıyla. veya katletti.kimi? annesi ya da kardeşini.

bunu aşamaz.

yani ben ne yaptığını biliyorum sen ne yaparsan yap bunu aşamazsın kendini kandırırsın.

aynı zamanda a ve b yi de çaresiz bırakmıyorum. diyorum ki naturalist ilahını kendin kabul et yaratıcıyı konuya karıştırma yani tabiatın ürünü isen onun gibi davran. bunu yaprken de boş durmuyor ve gerçek ilahı öne sürüp bu kan dökecek yapıyı elimine ediyorum.

zira annem diyip birlikte olan şeyin neresini savunuyum.

..........................

aklediş gereği hem doğruyu söyleyip hem de oluşacağı kesin anarkın aynı zamanda a ve b den başkası olmadığı için eliminizeni isterken oluşmasını istediği evlat klozuna da yaratıcıyı a ve b nin kabulu üzre onaylayıp c ye sunuyorum.

c a ve b ye karşı gelemiyor yani isyanı oynayamaz ( şeytan varyasyonu) a ve b c ye laf edemez zira kendi hataları.

............................

anarkı yok etmenin yolu budur. anark he hü der. ancak kafasındaki beyin öyle bir kurcalandı ki artık düşünce ile iş yapamaz haldedir. artık motivasyonu yoktur. sadece kendisini kandırıyordur.

öyle ki benim beyanlarımın tamamı aslında a ve b nin tavrı olduğundan anark şiddetini yöneltmek zorunda kaldığı iki kavramdan sapsa artık insani olarak bunu yapamaz haldedir. türemesi halinde aynen onlar gibi olur.

anarkın ömrü onu meydana getirenlerden fazla değildir.

akledişle onu bitirirsin. o yaşadığını zanneden bir zombiye döner.

devam ederiz sonra....
    Adem ilk yaratıldığında su kabağına sahip olmayışının bir sonucu olarak sadece nefsani bir yapıdaydı elmayı yediğinde ise su kabağından içenler familyasından oldular

Yılan robot anlatın epey güzel lakin intihara yönlendirebileceği için daha ilave edilmesi gerekenler var

Yılanınsa akıl sahibi olmadığı için eninde sonunda bir dil haline bürünüp simülasyon aklının kendisini oluşturması ince bir detay

Ama unutmamak lazım ki saf nefsani biçimde robot kapsamındadır

Birisinin iyi diğerinin kötü olmasının nedeni de birinin varlık diğerininse varolanlar aleminde yer almasıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Çoktan seçmeli cevaplardan birini vereyim.

Yaratıcı ya iman anarşizm bitirir. Bu yuzden saf inançta anark bulunamaz. Dinde teror olamaz.

Esasen frankfurt okulu ekolunde olduğu gibi mesela sosyalizmi bitirmek salt fiziksel yetersizliğin fikri yeterlilik karşısındaki saygı duyduğu yenilgisi gibidir.

...............

Seni anark olarak kabul ediyorum.

Cevaplar açık aşamazsın. Bu cevaplar eşyanın tabiatı sonucu oluşmuş. Beni sana tuzak kurmakla suçlayamazsın. Esasen turemeyle devam edersen bunu sen yaptın veya yaptırdın da diyemezsin. O kadar çaresizim ki aslında ben olmadığımdan oturu bu haldesin.

..................

Naturalizm kabullen gayet de tureye bilirsin. İslam ruh veya ilahın emri rasul un kavli ayracı ile bu işi yapmış mesela. Bu seni intihara suruklemez.

Ancak anark olduğunu varsaydım eseme gereği bu tezi de çurutmeliyim.

İntihar zaten tureme sonucu olurdu. Zira doğmadan olemezsin.

....

Şimdi seni kendime yakın olarak konuşayım.

Bir yaratıcı var ve ben zurnada bile delik değilim. O varlık oyle bir yapı kurmuş ki ben atomda notrino bile değilken bu yapı vardı ya da var olacaktı.

Bu yapı bana diyor ki sen daha doğmadı bu yuzden seni suçlanıyor. Ye iç benden emir gelene kadar tureme. Sana da bunu tavsiye ediyorum.

......

Sair bakış açıları da mevcut zamanla onları da tartışırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 24 Eylül 2018; 19:35:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.