Bildirim
Oyun Oynamak için(cs 1.6) Ortak Ağ nasıl kurulur?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Yokmu bilen . Lütfen arkadaşlar elbet bilen vardır yardımcı olun bi. -
Ağ paylasim merkezi - yeni baglanti kur- kablosuz geçici ağ kur buraya girip şifreli şifresiz ağ kur sonra ağ oluşunca ağa bağlan digeride baglansin sonra oyunda lan dan birbirinizi gorursunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bilgisayarlardan biri win7 diğeri win 8 . Win8'de geçi ağ kur seçeneği yok. win7 den kuruyoz bağlanıyoz oyunu kuruyoz ama lan dan göremyoruz. antivirüs güvenlik duvarınıda kapatıyoruz ama ne yaptıysam olmuyor. aceba oyunumu yanlış kuruyruz? Yoksa sorun window 8 'denmi kaynaklanıyor. -
Oyunun sistemle alakasi olduğunu düşünmüyorum. İnternet kablosu varsa onunla deneyin bide. Modemlerden pc ye gelen kablo yani.
Öncelikle teşekkürler. Elimizde internet kablosu yok. olsa bile 3 bilgisayarı nasıl bağlarım bilmiyorum. Bu işin kolay bi yolu yokmu. kablosuz modem var. onun üzerinde bağlantı kuramazmıyız. -
bütün cihazlar kablosuzsa kurarsınız bütün cihazlar şu an kablosuz modem üzerinden internette ise zaten kurmuşsunuz demektir. Host yerel ipsini girin oynayın. -
konuyu biraz açarsanız . Farklı yötemlerle ağ kurmaya çalıştık, oyun kurduk ama lan'dan baktığımzda kurulan oyunu göremiyoruz. Nerde yanlış yapıyorum.
-
herkes aynı modem üzerinden internete bağlı ise zaten aynı ağdalar demektir. bilgisayarlarınızın firewallarını kapatın. yerel ip adreslerinizi not edin. 192.168.** gibi. oyunu biri kursun sizde kuran kişinin ip adresini girip join diyin. oyunu oynamayalı yıllar oldu menülerini bilemiyorum. -
Bunları yapmayali yıllar oldu ama CS için Dedicated Server uygulaması vardı, onun üzerinden bir Server açılması gerekirdi ve yukarıda arkadasin anlattığı şekilde ip adresi ile bağlantı sağlanırdi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi tam olarak ne yapacağım. Lütfen biri sırasıyla açıklasın. Birde biz aynı modeme bağlanmıyormuşuz galiba. Dağıtıcılar var ona bağlanıyoruz. Birde pclerin Win 8 olması durumu değiştirimi. -
Bağlamak istediğiniz bilgisayalar aynı modem üzerinden mi internete bağlanıyor yada modeme bağlı router/access point üzerinden mi ?
Eğer aynı modem/router üzerinde ise zaten sizin aralarınız da bir LAN (AĞ) mevcuttur.
AĞ üzerinden aynı oyunu oynamak için farklı bir yöntem kullanmanıza gerek yok.
Left 4 Dead 2'yi arkadaşlarımız ile oynamak için consolu indirip sv_lan türünde bir şey yazardık daha sonraki seçenekleri tamamlayıp oyunu kurardık diğer oyuna katılmak isteyen kişiler ise connect 192.168.2.1 gibi ip adresini yazardı ip adresinizi öğrenmek için ağ ayarlarınıza bakmanız gerekir.
Birlikte oynamak istediğiniz oyunu yazın mutlaka daha bilgili arkadşalar vardır forumda. -
Oynanmak istediğimz oyun counter strike 1.6 . Bu efsane bir oyun . muhakkak ki herkes bu oyunu ömründe en az bir kere oynamıştır. Ama bi türlü ağ kuramadım. -
CS 1.6 efsanedir yıllar evvel modemim üzerinde port açıp arkadaşlarım ile oynardım bende yıllar ne çabuk geçiyor :P
Önce şunu söyleyeyim 1.6 internet üzerinden oynanması için tasarlanmış bir oyun zamanında bende çok denemiştim lan üzerinden kurup oynamayı başaramamıştım farklı packler ile oynayanlar vardı genelde yanlış hatırlamıyorsam v23 ile internet üzerinden oynanırdı fakat landa problem çıkardığını duymuştum baya bi oldu v21 veya farklı versiyonlar ile deneyin yada hiç uğraşmayın 1.3 1.5 gibi cs sürümleride eğlencelidir onlar sıkıntı yaratmazlar.
oyun kurulumuna ait bir video:
http://www.youtube.com/watch?v=AXl8e170x7o
oyunu kurduğunuz da arkadaşlarınız da klasik halde kurulan odalar gözükmez konsolu indirip "connect 192.168.2.1" gibi modem üzerinden kurduğunuz bilgisayara ait ip adresinizi girmeniz gerekmekte bilgilerim bu kadarla sınırlı bol şans.
-
Arkadaşlar konuyu canlandırıyorum ama hazır konu olduğundan buraya yazdım.
İnternet üzerinden sadece kendi arkadaşlarımla multiplayer cs 1.6 ve half-life oynamak istiyorum. Bunun için tunngle denilen yöntemi denedim olmadı. Kendi aramızda oynayabilmek için ne yapmamız gerekir? -
Telefonun internet paylaşımını aç. Herkes o ağa bağlansın. Sonra oyundan birbirinizi görebilirsiniz. Antivirüs ve güvenlik duvarlarını devredışı bırak.
Hepinizde laptop varsa ortak ağda oyun oynamak oldukça basit, modem bağlantısı yada bir telefonu hotspot wifi yaparak oynamanıza gerek bile yok.
Evet nasıl yapılacağına geçelim
- CMD komut satırını aç -> Başlata CMD yaz yönetici modunda çalıştır
- netsh wlan set hostednetwork ssid="ortakag" key="123456789" komutunu yapıştır >> hostednetwork successfully diye cevap alacaksın
- netsh wlan start hostednetwork yaz entera bas
- artık wifi kısmında "ortakag" şeklinde bir wifi göreceksiniz, diğer arkadaşların bu wifi ağına "123456789" şifresiyle bağlanacaktır,
artık ortak ağınız hazır oyun oynayabilir yada bilgisayarlarınız arasında dosya paylaşımı yapabilirsiniz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X